Skip to content

Moi! Toivottavasti teillä kaikilla oli mukava jouluaatto! Itse olisin toivonut lunta myös tänne Etelä-Suomeen, mutta muuten joulu sujui mukavan rauhallisissa merkeissä. Marraskuun aikana Teholla on käyty läpi paljon erilaisia rakentelutekniikoita. Tykkään itse kovasti tehtävistä, joissa pääsee rakentamaan sekä varsinkin pienoismallien tekemisestä, joten päätin omistaa oman postauksen niille. Alla on erilaisia rakentelutekniikoita, joita olemme käyneet ja tekemiäni tehtäviä niihin liittyen.

Paperitekniikat:

   

             Puettava tekoälykäsine                                             Start Up-yrityksen 3D-esite

 

Kävimme paperitekniikoiden kurssikerralla paljon läpi lähestymistapoja, kuinka tehdä paperista/kartongista muotoja ja erilaisia lopputuloksia. Paperi itsessään tekniikkana jännitti minua ja ehkä jopa vähän ahdistikin, koska paperissa on omat vaikeutensa sen käsittelemisessä ja siinä, että työstä tulee sellainen, kuin suunnittelikin. Minun on myös vaikeaa löytää kärsivällisyyttä ja taitoa origami-tyyppiseen taitteluun varsinkin, kun tehtävässä on aikaraja. Tehtävät sujuivat kuitenkin hyvin ja nyt minulla on itsevarmempi ja mukavempi olo paperitekniikoista.

 

Puutikkutekniikat:

               

                                 3D-pinta                                                                   Lauttasaaren vesitorni

 

Puutikut olivat kaikista rakentelutekniikoista se oma ehdoton suosikkini. Puutikuista saa rakennettua monenlaisia kestäviä rakennelmia. Tykkään myös materiaalina puutikuista paljon, koska niitä on mielestäni suhteellisen helppo käsitellä, mutta niillä voi kuitenkin yltää hienoihin lopputuloksiin. Odotan innolla seuraavaa kertaa, kun käytän rakentelutehtävään puutikkuja.

Rautalankatekniikat:

               

                                   Jännite                                                                        Yhteiskuljetusväline     

 

Rautalanka tuntui aluksi hyvin vaikealta saada siitä mitään järkevää aikaan. On tärkeää valita juuri oikeanlaista rautalankaa, koska paksua ja vahvaa rautalankaa on vaikea taivutella ja saada sitä menemään sellaisiin suuntiin ja asentoihin, kuin haluaa. Liian ohut ja heiveröinen rautalanka taas ei tee yhtä kestäviä muotoja ja sitä pitää käyttää hyvin paljon, että saa osista paksumpia ja näyttävämpiä. Rautalangasta oli kivempaa tehdä tehtäviä, mitä alunperin ajattelin, mutta se on silti haastavaa ja vaatii paljon kärsivällisyyttä. Työstettävää riittää vielä paljon, mutta se kuuluu asiaan.

Viime pääsykokeet ja Tehon pikkujoulut

Edellisessä arkkitehtuurin pääsykokeessa oli kaksi rakentelutehtävää. Koin molemmat tehtävät kiinnostaviksi ja minulla oli todella hauskaa niitä tehdessä, vaikka kyseessä olikin pääsykoetilanne. Työt olivat mielestäni myös ulkoisesti hienoja. En kuitenkaan saanut tehtävistä hyviä pisteitä, sillä uskon syyn olevan heikko tehtävänannon/arvosteluperusteiden huomiointi. Idea ja sen sisältö on kuitenkin kaiken ydin, mutta samalla pitää onnistua pelaamaan tehtävänannon säännöillä. Seuraavissa 2020 vuoden arkkitehtuurin pääsykokeissa aion korjata virheeni ja suoritua mahdollisesta rakentelutehtävästä kunnialla läpi. Uskon, että vaikka tehtävien määrä väheneekin neljään seuraavissa pääsykokeissa, niin ainakin yksi tehtävistä tulee olemaan rakentelutehtävä.

Viime perjantaina oli myös Tehon pikkujoulut! Juhlissa oli todella kivaa, mutta paras fiilis jäi siitä, kun teimme yhdessä joulukortin neljän henkilön porukalla ja vielä hyvin lyhyessä ajassa. Kyseiseen porukkaan kuului myös toinen arkkitehtuurin opiskelusta haaveileva bloggaaja, eli Netta! Suunnittelimme kaikki yhdessä korttia hetken aikaa, kunnes jokainen ryhtyi tekemään omaa osaansa korttiin. Joulupukki rakentui korttiin kuin palapeli konsanaan. Yhteistyöstä jäi hyvä maku suuhun, koska teimme paineen alla kaikki mielestäni hienon lopputuloksen ja on yleisesti kivaa puhaltaa yhteen hiileen toisten kanssa.

 

 

Instagram: @tehoopisto @jesservaus


 

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen luovien alojen hakua ja pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!



Tehon päätöspiknik

Hei! Viime lauantaina oli Tehon päätöspiknik ja paikalle oli kerääntynyt paljon porukkaa. Edellisistä Tehon juhlista olikin jo aikaa, joten millainen

Lue lisää »

Fiilikset ennen H-hetkeä

Terve! Ensi viikolla on pitkään odottamani arkkitehtuurin pääsykokeet ja vuosi on vierähtänyt edellisistä kokeista. Mitkä ovat fiilikseni ennen pääsykokeita? Onko

Lue lisää »