Aihe: Tarinoita Teholta

Hyviä uutisia luovista aloista kiinnostuneille! Teholla uskotaan jatkuvaan kehitykseen ja loimmekin uuden Verkko-opetus Liven jolla voit opiskella luovia aloja timanttisten ammattilaisten johdolla olitpa karanteenissa missä tahansa maailman kolkassa! Teholla on toteutettu luovien alojen etä-valmennuskursseja jo yli kymmenen vuoden ajan. Koronaepidemian myötä veimme verkossa tapahtuvan opetuksen seuraavalla tasolle ja siirsimme lähiopetuksemme vallitsevan poikkeustilan ajaksi verkkoon Live-kursseiksi. Live-kursseilla on tarjolla lähikursseilla totuttuun tapaan reaaliaikaista opetusta entistä enemmän ja joustavasti omien aikataulujesi mukaan.

Luovien alojen opetusta suurella sydämellä

Teholla on tarjottu etäopetuksena arkkitehtuurin, muotoilun ja taidealojen valmennuskursseja jo yli kymmenen vuoden ajan. Tämän kymmenen vuoden aikana olemme kehittäneet etäopetuksen mahdollistamaan taideaineiden opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta – ja huipputuloksin, sillä kursseillamme käyneistä opiskelijoista noin 70 prosenttia saa unelmiensa opiskelupaikan. Koronaepidemian myötä Suomen hallitus on ohjeistanut oppilaitoksia toteuttamaan lähiopetuksen vaihtoehtoisin menetelmin poikkeustilan ajan. Me Teholla halusimme varmistaa, että lähikursseillamme olevat saavat mahdollisimman samanlaisen kokemuksen ja hyödyt kuin luokassa tapahtuvassa opetuksessakin. Siksi olemme viime viikot työskennelleet kuumeisesti uudenlaisen Verkko-opetus Liven kehittämisessä.

Verkko-opetus Live yhdistää lähiopetuksesta tutut toimintatavat ja reaaliaikaisen opetuksen sekä etäopiskelun parhaat puolet. Näin jokainen lähikurssilaisemme pystyy jatkamaan pääsykokeisiin valmistautumiista saaden tukea ja ohjausta opettajiltamme sekä jakaen tsemppiä muiden opiskelijoiden kanssa hyvän treenirytmin säilyttämiseksi. Verkko-opetus Liveissä opiskelijat pääsevä videoyhteyden välityksellä keskustelemaan opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa viikon aiheesta sekä harjoitustehtävistä. Live-opetuksiin voi osallistua kerran viikossa tai vaikkapa jokaisena päivänä jos oikein innostuu!

 

Eevan verkko-opetussudio
Myös opettajat voivat opettaa paikasta riippumatta, vaikkapa heidän omalta keramiikkapajalta käsin

 

Miten kurssit käytännössä toteutuvat

MAXI-ja MIDI -lähikurssit: Kahden tunnin Live verkossa päivittäin

Kaikilla opiskelijoillamme on käytössä Tehoverkko, joka korvaa perinteiset oppikirjat. Tehoverkossa julkaistaan viikoittain luentovideo sekä luento-slidet viikon aiheesta sekä videoitu kritiikki edellisen viikon palautetuista tehtävistä. Jokaiseen aihealueeseen liittyen Tehoverkossa on myös pikatehtäviä sekä pääsykoetyyppisiä tehtäviä, joista opiskelija saa henkilökohtaista palautetta alan ammattilaisilta.                                               

Tehoverkon lisäksi lähikurssilaiset opiskelevat normaalisti luokassa opettajan johdolla syventäen ymmärrystä opetuskerran aiheesta sekä saaden henkilökohtaista palautetta kritiikin muodossa, jossa päästään oppimaan myös muiden oivalluksista ja kehityskohteista,. Poikkeustilan myötä kaikki tämä luokassa tapahtuva opiskelu on siirretty Livenä verkkoon. Lähikurssilaisille on päivittäin tarjolla kahden tunnin Verkko-opetus Live, jossa opettajat ovat reaaliaikaisesti paikalla videon välitykselllä ja opiskelijat kommentoivat ja kysyvät vähän TV-chat tyyliin. Livessä keskustellaan opiskelijoiden kysymysten lisäksi mm. viikon palautuneista tehtävistä sekä ennakkotehtävistä.

Palaamme normaaliin lähiopetukseen heti kun viranomaiset ohjeistavat sen olevan turvallista.

 

TEHO- ja INTENSIIVI-lähikurssipäivät verkossa: Yhdistelmä chattia ja Liveä

Samoin kuin Maxi ja Midi-kurssilaisillä, myös jokaisella Teho- ja Intensiivi-kurssille ilmoittautuneella on pääsy Tehoverkosta löytyvään vastaavaan etäkurssiin ja sen sisältöihin. Mutta suuri haaste oli: miten toteutamme kokonaisen päivän kestävän opetuskerran verkon yli niin, että innostus ja energia on korkealla vaikka aurinko jo laskee?

Päädyimme järjestämään lähikurssin opetuksen samaan aikaan ja mahdollisimman samaan tapaan, kuin lähiopetuskin, mutta luokkahuoneen sijaan tapaamme opiskelijoiden kanssa verkossa. Kurssipäivinä opettaja kutsuu kurssilaiset klo. 9 aamulla Tehoverkkossa uuteen aiheeseen sisältäen viikon luennon sekä normaalisti opetuspäivän aikana tehtävät pika- ja harjoitustehtävät. Aamupäivät ovat uuden aiheen opiskelua luentovideoiden sekä pikatehtävämuotoisten harjoitusten muodossa. Opettajat neuvovat ja opastavat chatissa antamalla mm. palautetta harjoitustehtävistä otettuihin kuviin

Live-kursseilla iltapäivät ovat opiskelua tekemisen kautta. Kurssipäivinä julkaistaan klo 12 Tehoverkossa lähikurssilaisille tehtävänanto pitkää, kolmen tunnin aikana toteutettavaa pääsykoetyyppistä tehtävää varten, jonka opiskelijat tekevät kotonaan annetussa ajassa. Kun tehtävän saa valmiiksi, siitä lisätään kuva Tehoverkkoon viimeistään klo.15.15 mennessä. Tämän jälkeen opettajamme kokoavat kaikki työt arviointiin ja aloittavat Live-videon välityksellä pidetyn kritiikin iltapäivän aikana tehdyistä tehtävistä sekä edellisen kerran kotitehtävistä. Nämä kritiikit ovat yksi parhaista lähikurssien oppimistilaisuuksista ja nyt niihin pääsee mukaan live-videolla.

Teho- ja Intensiivi-kurssillakin palataan lähiopetukseen heti koronatilanteen salliessa.

­

Opettajien ja oppilaiden mietteitä live-verkkokurssista


Esimerkkejä Live-opetuskerran jälkeen annetuista palautteista

Valmistelimme huolella lähikurssit korvaavia taiteiden alojen live-verkkovalmennuksia ja jännitimme kovasti, miten opiskelijat ottavat ne vastaan. Ensimmäinen viikko verkossa tapahtuvaa Live-opetusta on nyt takana ja se on kerännyt paljon positiivista palautetta sille osallistuneilta opiskelijoilta. Myös opettajat ovat heittäytyneet esiintymään videon välityksellä ja heidän innostuksensa välittyy jopa verkon yli. Live-yhteys on siis tuonut haluttua vuorovaikutusta opettajien ja opiskelijoiden välille ja tästä hyvänä merkkinä on että lähes kaikki, jotka aloittavat noin kaksi tuntisen Live-opetuksen ovat myöskin osallistuneet loppuun asti. Päivittäin järjestettävät Livet mahdollistavat myös sen, että opiskelijat ovat saaneet paljon lisää joustavuutta aikatauluihin ja ovat voineet yhdistää pääsykokeisiin valmistautumisen ja poikkeustilasta johtuvat henkilökohtaiset arjenmuutoksensa tehokkaasti.

Live verkko-opetus tuntui samankaltaiselta tilanteelta kuin luokassa ja alusta on helppokäyttöinen. Meidän opettajien ja opiskelijoiden välinen vuoropuhelu reaaliaikaisesti chatissa toimi hyvin ja oppilailta tulikin paljon hyviä kysymyksiä ja kommentteja. Video-chatissa on varattu päivittäin kaksi tuntia aikaa vapaalle keskustelulle, mikä on paljon enemmän kuin luokkahuoneessa tapahtuvassa opiskelussa. Video-Chatissa on eri päivinä eri opettajat, joten chattia voi seurata vaikka päivittäin saaden uusia näkökulmia. Video-chattien jälkeen olemme saaneet aina paljon positiivista palautetta opiskelijoilta.

– Heini Lindvall, Tehon pääopettaja

 


Tuntuuko pääsykokeisiin valmistautuminen yksin haastavalta? Ei hätää! Tehon opettajien kanssa ehdit vielä oppia tarvittavat tekniikat ja taidot sekä kehittää oman persoonallisen tyylisi pääsykokeissa vaaditulle tasolle. Nyt poikkeustilan myötä luokkaopetus on siirretty verkkoon Live-opetukseksi ja voit osallistua siihen mistä päin vain. Live-opetus noudattaa lähiopetusta mahdollisimman tarkasti ja saat sen myötä samat opit ja neuvot ja mikä tärkein – tsemppiä ja motivaatiota muilta pääsykokeisiin treenaavilta.

Lue tarkemmin intensiivi-kurssistamme ja ilmoittaudu mukaan ennen kuin paikat täyttyvät!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuoreimmat kirjoitukset
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter