Aihe: Tarinoita Teholta

Otto Kaipio on aina halunnut tehdä käytännönläheistä työtä. Hänen polkunsa kohti taiteellista alaa alkoi jo lapsena asuntojen pohjapiirrosten piirtelyllä. Matkan varrella hän on käynyt tanssilukion ja opiskellut parturi-kampaajaksi. Päätös hakea vielä Aallon sisustusarkkitehtuurin linjalle syntyi halusta toteuttaa itseään vieläkin enemmän. Kouluun hän pääsi sisään toisella yrittämällä, vieläpä huippupisteillä!

Sisustusarkkitehtuuri on paljon enemmän kuin sisustamista.

”Sisustusarkkitehdit menevät syvemmälle kuin sisustajat – ajattelevat tilaa kokonaisuutena. Siihen kuuluu suhteiden ymmärtäminen niin värien, valojen kuin huonekalujenkin osalta. Tavoitteena on ideoida, miten tilasta voisi saada vieläkin enemmän irti ja suunnitella, kuinka se toimii myös käytännössä. Ajattelu on kokonaisvaltaista.” Otto kuvailee.

Sisustusarkkitehdin täytyy ymmärtää erilaisia materiaalia, niiden käyttäytymistä sekä käytettäviä liitoksia. Tavoitteena on kuitenkin suunnitella käyttökelpoisia tuotteita, jotka on sekä silmää miellyttäviä että mahdollisia toteuttaa.

Otto Kaipio sisustusarkkitehti

Sisustusarkkitehdin opinnot

Opiskelujen alku on ollut tiukka. Ensimmäinen vuosi on täyttynyt taidejaksoista, joissa tehtäviin voi upota pitkiäkin aikoja. Opinnot ovat kuitenkin yllättäneet hyvällä tavalla, sillä opiskelu on ollut odotettuakin käytännönläheisempää. Maisterivaiheessa Aallon sisustusarkkitehtuurin linjalla on mahdollista suuntautua joko kalustesuunnitteluun tai tilasuunnitteluun.

Alalle kannattaa hakea mikäli kiinnostaa käytännönläheinen taiteellinen suunnittelu.

Alalle hakijalta vaaditaan kolmiulotteista hahmotuskykyä. Piirtämisen ja rakentamisen kannalta taiteellisuus on plussaa, mutta harjoittelemalla oppii. Pääasia on olla innovatiivinen ja idearikas – antaa uusia näkökulmia.

Kova treeni on ainoa tie sisäänpääsyyn, oikopolkua ei ole. Panostamalla ennakkotehtäviin ja yllättämällä uudenlaisella ongelmanratkaisulla, pääsykokeissa menestyy varmasti. Ajattelemalla ympyrän ulkopuolelle, kuitenkin pysyen tehtävänannossa erottuu joukosta ja jää arvostelijoiden mieleen.”

”Vaikka sisäänpääsyprosentti on pieni, aina sinne joku pääsee. Kaikilla on mahdollisuus, riippuu itsestä kuinka paljon on valmis panostamaan. ” Otto kannustaa.

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter