Aihe: Tarinoita Teholta

Syksyn puoliväli takana – mikä fiilis?

En ole kirjoitellut tänne Tehon blogiin pitkään aikaan kuulumisia, vaan pääpainona on ollut nuo vähän informatiivisemmat postaukset. Nyt kuitenkin tuli fiilis, että haluan summailla alkusyksyn fiiliksiä yhteen!

Teho-opiston Maxi-kurssi alkoi tosiaan syyskuussa ja nyt marraskuun alussa ollaankin jo yli puolen välin! Aika menee kauhean nopeasti, kun on niin paljon tekemistä, mutta toisaalta myös pääsykokeet ja sitä kautta haluamaani kouluun pääseminen lähenee 😉 

Syksyn alku on tosiaan ollut kaikkea muuta kuin rento ja vähätöinen. Kesällä ennen koulun alkamista mietin, kuinka seuraavasta vuodesta tulee varmaan elämäni vuosi vapaa-ajan suhteen. Olin saanut jostain kuvan, että kaikissa AMK:issa opiskelu olisi jotenkin helppoa. Onneksi todistin tämän luulon vääräksi heti ensimmäisellä viikolla ja päin vastoin syksy onkin ollut kiireisempi kuin koskaan ennen. Pidän kiireestä ja siitä, että tekemistä riittää, joten mielestäni tämä ei ole lainkaan huono asia. 

Teho-opiston tehtävät ovat tuntuneet tänä syksynä aivan erityisen mukavilta ja niiden tekeminen tuntuu juuri siltä kaivatulta hengähdystauolta kouluprojekteista. Palautukset ovat menneet hyvin ja tuntuu, että nyt toisella hakukierroksella olen ymmärtänyt heti alusta saakka paremmin, että mitä tehtävissä haetaan takaa. Syksyn aikana Teholla käsitellään siis kaikki mahdolliset tekniikat lyijykynistä rautalankaan ja saveen, kun taas keväällä keskitytään omaan tyyliin, perspektiiviin ja eri aloihin muutaman mainitakseni. Tehtävissä aletaan etsiä siis nimenomaan luovuutta ja ideoita pääsykokeet vahvasti mielessä. 

Vaikka olenkin ollut super-innoissaan Teho-opiston tehtävistä tänä syksynä, on pakko myöntää että muutamat rästitehtävät edelleen odottaa to do -listallani. Kevääksi ja loppusyksyksi otan tavoitteeksi saada jokainen viikko kaksi työtä ajallaan palautukseen ja viimeiset rästitehtävät meinaan hoitaa heti joulukuun alussa, kun lähiopetus Rakennusarkkitehdin opinnoissa päättyy. Joulukuussa alkaa myös matikan laskeminen kohti ensi kevään arkkitehtimatematiikan kokeita. Viimeksi menin aivan lukkoon kokeessa enkä todellakaan näyttänyt aitoa tasoani, mutta ensi keväänä meinaan onnistua paremmin. Tehon matematiikan kurssi auttaa todella paljon siihen harjoittelussa, Mafynet-alusta jossa tehtävät sijaitsee on mielettömän motivoiva ja voin suositella sitä lämpimästi jokaiselle, joka hakee arkkitehdiksi!

Näiden mietteiden kautta paperiaskartelun pariin, kuullaan taas pian! 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Taidelukio