Ella LiuksialaApuopettaja, sisustusarkkitehtuurin opiskelija, Aalto ARTS
Ella Liuksiala

Faktat

    • Teho-Opiston apuopettaja
    • Sisustusarkkitehtuurin opiskelija Aalto-yliopistossa
    • Pukuompelijan tutkinto vuodelta 2014
    • Sisustussuunnittelun trendien ja uusimpien tuulien tuntija

Yhteystiedot

Minä

Niin kauan kuin muistan, olen unelmoinut sisustusalan koulutuksesta ja tulevaisuudessa tietenkin alan ammatista. Olen valmistunut 2014 pukuompelijan kaksoistutkintoon, jossa pääsin harjoittamaan suunnittelua ja kädentaitojani sekä yleissivistystä. Rehellisesti en koskaan uskaltanut edes ajatella hakevani yliopistoon, puhumattakaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta, jonka sisäänpääsyprosenteista peloitellaan jatkuvasti. Sain tsemppiä ja uskallusta lähipiirin esimerkeistä ja uskalsin konkretisoida unelmani hakemalla jatko-koulutukseen.

Epäröinneistäni huolimatta etsin käsiini 2016 alkuvuodesta Teho-opiston ja aloitin puolenvuoden mittaisen valmentavan midi-kurssin. Kurssin aikana sisäistin valtavan määrän tietoa ja taitoa tekniikoista, väreistä, mittasuhteista, muodoista ym. Tärkeimpänä pidän kuitenkin ideointikykyni ja itseluottamuksen vahvistumista. Jälkikäteen olen tajunnut kuinka ulapalla olin tekniikoista, tiedonhausta ja välineistä ennen midi-kurssia.

Hain ensimmäistä kertaa jatko-opiskelemaan lukion jälkeen käytyäni Tehon midi-kurssin. Kolmen viikon pääsykoerumban jälkeen olin antanut kaikkeni kolmissa eri pääsykokeissa. Hain Metropoliaan, Lahden muotoiluinstituuttiin sekä Aaltoon. Olin avoin kaikille kolmelle vaihtoehdolle, mutta tietenkin toivoin pääseväni Aaltoon. Parin kuukauden odottelun jälkeen unelmani kävivät toteen ja opiskelen tällä hetkellä ensimmäistä vuotta sisustusarkkitehtuuria Aallossa. Joudun edelleen nipistelemään itseäni muistuttaakseni, ettei tämä kaikki ole unta.

Vaikka omalla kohdallani kävi tuuri ja pääsin ensimmäisellä hakukerralla toivomaani koulutukseen niin haluan muistuttaa, että sisukkuus kannattaa. Unelmia kohden, jos ei ekalla niin sitten tokalla tai seuraavilla kerroilla! Matkalla tiedot ja taidot karttuu! .

Supervoimat

Muoto- ja materiaalimestari

Trendien taituri

Mentaalimaratoonari

Artsin asiantuntija

Kirjoita hakusi ja paina Enter