Aihe: Ajankohtaista, Meininki, Tarinoita Teholta

Tilasuunnittelua, kuoseja, graafisia julisteita, arkkitehtuuria.. Monipuolinen katsaus edellä mainittuihin löytyy Helsingin kauppatorilta, jossa on tällä hetkellä mahdollisuus ihastella ilmaiseksi tasokasta taidenäyttelyä. Teho-Opiston valmennuskurssilaisten töistä koottu näyttely on nähtävillä 13.-22. heinäkuuta Kauppatori 2017-tapahtumassa.

kauppatorilla-taidenayttely-2

Kauppatori 2017 nuoren valmennuskurssilaisen teos, Teho-Opiston taidenäyttely Kauppatori2017

Raikkaat teokset ovat tänä keväänä opiskelupaikan vastaanottaneiden Teho-Opistolaisten kurssitöitä. Kuluneena vuonna Tehon opiskelijat ovat loihtineet toinen toistaan upeampia ja vangitsevampia teoksia ja nyt nämä työt on viety Suomen tunnetuimmalle kauppapaikalle, Helsingin kauppatorille, kaiken kansan ihasteltavaksi. Teho-Opisto valittiin torille monien halukkaiden joukosta elävöittämään kaupunkikulttuuria. Nyt onkin hieno tilaisuus päästä tulevaisuuden lupausten ensimmäiseen taidenäyttelyyn!

kauppatori-taidenayttely-opiskelijat-1

Kauppatori 2017 -nimellä kulkevan projektin tarkoituksena on löytää Helsingin paraatipaikalla sijaitsevalle torille uusi ilme suomalaiseen designiin nojaten. Helsinkiin kotiutunut Yhdysvaltain ex-diplomaatti Bruce Oreck on hankkeen isä. Oreck on rahoittanut omasta kukkarostaan kilpailun, jolla etsitään Kauppatorille uutta kojumallia korvaamaan vanhat oranssit teltat. Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä toteutettu kilpailu on edennyt siihen vaiheeseen, että finaalissa kisaavat vastakkain neljä erilaista ehdotusta. Kauppatori 2017 -tapahtuma onkin Teho-Opistolle suuri ylpeyden aihe, sillä taidenäyttelyn lisäksi myös suunnittelukilpailun kahdessa finaalityössä Salut ja Sail näkyy Tehon alumnien kädenjälki. Aplodit ja onnittelut huikeille osaajille!

 kauppatori-taidenayttely-opiskelijat-10

Enemmän kuin valmennuskurssi

Taidenäyttely onkin konkreettinen osoitus siitä, että Teho-Opistolla tsemppi ei suinkaan pääty valmennuskurssin loppumiseen. Meille on sydämen asia tarjota taitaville nuorille mahdollisuuksia tuoda omaa osaamistaan esille ja saada ensimmäiset, tärkeät merkinnät portfolioon: taidenäyttely Helsingin sydämessä Kauppatorilla on upea meriitti ja ainutlaatuinen tilaisuus nuorille designereille. Kauppatorilla nähtävä näyttely myös toivottavasti rohkaisee ihmisiä  sellaisia, jotka haaveilevat luovan alan opiskelusta (graafisesta suunnittelusta, taidekasvatuksesta, arkkitehtuurista, muotoilusta, sisustusarkkitehtuurista…) mutta ovat epävarmoja omasta osaamisestaan.

Näyttely kertoo oman tarinansa taidekasvatuksesta. Sillä laadukkaan opetuksen avulla kuka tahansa voi oppia tekemään lyhyessäkin ajassa sellaisia töitä, jotka tulevat valituksi osaksi taidenäyttelyä maamme paraatipaikalle sekä läpäisevät tiukan pääsykoeseulan – lähtötasosta riippumatta.

Psst. Tosi juttu. Tutustu Tehon tilastoihin ja palautteeseen!

 kauppatori-taidenayttely-opiskelijat-8

 

Vielä ehdit suunnata Kauppatorille moikkaamaan Tehon tyyppejä ja ihastelemaan taitavien opiskelijoidemme hätkähdyttävän upeita teoksia! Lämpimästi tervetuloa!

 kauppatori-taidenayttely-opiskelijat-7
Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Tehon opiskelijat juhlivat saamiaan opiskelupaikkoja