Aihe: Tarinoita Teholta

Haaveiletko arkkitehdin urasta? Hyvä, sillä on aika muuttaa tämä urahaave todeksi! Vieläkö muistat, kuinka pyörähdyskappaleen tilavuus lasketaan ja kuinka kosinifunktio derivoidaan?  Matematiikan kiemuroiden hallinnan voit osoittaa useammalla tavalla pääsykokeissa, jotka uudistuvat tänävuonna. Kuinka varmistat onnistumisesi pääsykokeissa? 

Arkkitehtimatikan koe

Nyt on Aika kaivaa esille vanhat matikankirjat ja herätellä  aivojen matikkanystyröitä! Vuonna 2020 arkkitehtuurin matikan tärkeys korostuu, sillä  jokaisen on osoitettava riittävä matemaattinen osaaminen joko läpäisemällä arkkitehtuurin matikan koe tai omaamalla tarpeeksi hyvät yo-arvosanat. Kokeessa vaaditaan lukion pitkän oppimäärän mukaisia taitoja. Hyvät matemaattiset valmiudet hyödyttävät opiskelijaa myös hänen aloitettuaan opintonsa arkkitehtuurin parissa.

Miten kirjoitit matikan?

Hyviä uutisia sinulle, joka olet kirjoittanut ylioppilaskirjoituksissa joko pitkästä matikasta arvosanan C tai lyhyestä matikasta arvosanan E.  Näillä arvosanoilla arkkitehtuurin pääsykokeesi lyhenevät kolmesta päivästä kahteen, koska silloin sinun ei tarvitse osallistua arkkitehtuurin matikan kokeeseen. Kyseisillä kokelailla on edessään  kaksi-päiväiset piirustus- ja suunnittelukokeet ma 1.6- ti 2.6.2020. Tehon blogista voit seurata kuinka Tehon Jesse valmistautuu arkkitehtimatikkaan.

Vaikka sinulla ei olisikaan pitkästä matikasta arvosanaa C tai lyhyestä matikasta arvosanaa E, on sinulla silti mahdollisuus loistaa arkkitehtimatematiikan kokeessa! Arkkitehtimatematiikan koe järjestetään vasta piirustus-ja suunnittelukokeiden jälkeen  ke 3.6.2020 klo. 9-12. Kokeeseen valmistautumiseen kannattaa varata aikaa, sillä kokeen läpäisy on kokelaalle välttämätöntä.

Kaikki kokeesta riittävän pistemäärän saaneet ovat sitten samalla viivalla yo-arvosanoillaan riittävän matemaattisen osaamisensa osoittaneiden kanssa. Arkkitehtimatematiikan kokeen voi suorittaa oman valintansa mukaan Espoossa, Tampereella tai Oulussa. Koe sisältää 4 tehtävää joista kukin arvioidaan asteikolla 0-6. Voidakseen tulla hyväksytyksi kokelaan täytyy kerätä vähintään 6/24 pistettä matikan kokeesta.

 

Aikainen lintu madon nappaa

Onko matikkapähkinöiden pureskelusta lukion penkillä vierähtänyt jo tovi? Tai tuntuuko kosinifunktion derivointi ja pyörähdyskappaleen tilavuuden laskeminen sekavilta? Ei hätää! Teho-opisto on tukenasi koko hakemisprosessin ajan aina ennakkotehtävistä arkkitehtimatikan kiemuroihin sekä piirustus-ja suunnittelukokeisiin. Kokeeseen harjoittelun voi aloittaa esimerkiksi tutustumalla ja laskemalla edellisten vuosien arkkitehtuurin matematiikan kokeita.

YKSIN EI TARVITSE JÄÄDÄ!

Tehon arkkitehtimatikan kursseilla monen vuoden kokemuksen omaavat ammattilaiset sparraavat matikan hallintasi huippuun. Tehon pitkän arkkitehtimatikan-kurssi starttaa tiistaina 11.2.2020 ja mukaan huippuporukkaan kannattaa ehdottomasti liittyä! Toinen arkkitehtimatikan kurssi starttaa tiistaina  31.3.2020

 

 

Arkkitehtuurin ennakkotehtävät julkaistaan ma 10.2.2020. Teho-opiston opettajat analysoivat arkkitehtuurin ennakkotehtävät heti niiden julkaisun jälkeen. Seuraa Tehon blogia, jotta kuulet ensimmäisten joukossa ammattilaisten mietteet ja vinkit arkkitehtuurin ennakkotehtävistä 2020. Arkkitehtuurin pääsykokeissa on matikan lisäksi muitakin uudistuksia vuonna 2020, joista kannattaa lukaista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter