Aihe: Veeran blogi

Kaikki tuntuu olevan tällä hetkellä sen verran hyvällä mallilla, että ajattelin nyt ilmoittaa asiasta täällä bloginkin puolella. Oon tästä suunnitelmasta jo jonkin verran puhunut tai ainakin vihjaillut, mutta nyt se on ihan virallista… Me nimittäin muutetaan muutaman viikon päästä Berliiniin!

Kuten jo sanoin, oonkin jo puhunut aika paljonkin siitä, että haluaisin ensi vuonna opiskella Saksassa ja mieluiten Berliinistä. Tästä meidän ajatus lähtikin. Mun pitäisi joka tapauksessa opetella enemmän saksaa kesään mennessä ja mikä olisikaan sen parempi tapa opetella kieli, kuin asua ja tehdä töitä kyseisessä maassa. Sain paljon inspiraatiota lähtöön myös tästä postauksesta, jossa todetaan, että saksan kielen saa kyllä korotettua B1 tasolta sille vaaditulle C1 tasolle, jos vaan puhuu, kuuntelee ja kirjoittaa saksaa lähes koko ajan.

Muutto berliiniin!

Saksassahan koulu tosiaan alkaa vähän myöhemmin kuin suomessa, vasta lokakuussa. Haku taas on heinäkuussa, joten ennen sitä mulla on onneksi hyvin aikaa opetella saksaa ja käydä siinä välissä myös tekemässä arkkitehtuurin kokeet myös Suomessa. Ennen lokakuuta ja (toivottavasti) opiskelujen aloittamista aion tehdä töitä.

Teho-Opiston valmennuskurssia voin myös Saksaan muutosta huolimatta jatkaa, mikä on mielestäni ihan huippua. Etäkurssilla opiskellaan lähinnä videoiden avulla ja myös kotitehtävien arvostelu hoituu netin kautta. Tästä kirjoitan vielä lisää myöhemmin, kun etänä opiskelu on ajankohtaisempaa. Samoin tulevasta matikankurssista haluaisin vielä tehdä postauksen, sekin nimittäin hoituu etänä.

Muutto berliiniin!

Muuta ei tässä kai voi enää sanoa, kuin että olen super innoissani muutosta ja fiilikset on tällä hetkellä ihan mahtavat!:) Tottakai myös jännittää, kun vieläkin on moni asia ihan auki, mutta luotan siihen, että kaikki tulee menemään ihan hyvin. Ja eihän Berliini kuitenkaan niin kaukana ole, ettei sieltä pääsisi kotona käymään! Enkä usko, että kavereita ja perhettä ehtii tulla niin ikävä… Kaikki ovat nimittäin jo nyt vuorotellen varaamassa lentoja, että pääsevät meillä käymään!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Ennakkotehtäväni keväältä 2015 arkkitehtuurin laitosLuonnostelua ja ideointia kevään 2016 arkkitehtuurin ennakkotehtäviä varten - ötökkäravintola