Aihe: Jessen blogi, Meininki, Tarinoita Teholta

Hyvää alkanutta viikkoa! Tämä on Espanjan matkaani käsittelevä toinen osa, jossa puhun hyvin erilaisista nähtävyyksistä, joita kohtasin päivän aikana Valencian kaupungissa. Kyseinen kaupunki pitää sisällään hyvin vanhoja ja arvokkaita rakennuksia, mutta myös hyvin modernia ja jopa futuristista arkkitehtuuria. Uusi kohtaa vanhan!

Paikallinen jouluisa kauppahalli

Pere Compte: Lonja de la Seda

 

Lonja de la Seda on hieno ja historiallinen goottilaista arkkitehtuuria edustava rakennus. Kuvissa näkyvä pylväshalli on ollut entisaikaan paikka silkin kaupankäynnille. Halli on valaistu monesta kohtaa ja todella näyttävästi. Ihastuin myös erityisesti verkkomaiseen kattorakenteeseen sekä pylväisiin, joista tulee kuvassa näkyvät sipsit mieleen:Kuvahaun tulos haulle taffel raffel

 

 Santiago Calatrava & Félix Candela: City of Arts and Sciences

 

 

 

Kävin kävelemässä ympäri aluetta, joka on kuin oma pieni kaupunki suoraan jostakin sci-fi elokuvasta. Olen jo pitkään halunnut päästä näkemään paikan päällä jonkin Santiago Calatravan suunnitteleman rakennuksen. Nyt minulla oli tilaisuus nähdä kerralla useampi! Calatrava on kuuluisa erityisesti tyylistään ammentaa inspiraatiota luonnon omista muodoista. Puutarhaa (yllä oleva kuva) lukuunottamatta en päässyt nauttimaan rakennusten sisätiloista, mutta se ei haittaa, koska rakennuskompleksin julkisivussa on jo niin paljon ihasteltavaa ja pureskeltevaa. Kaikilla rakennuksilla on oma käyttötarkoitus ja Calatravan vaikutus on havaittavissa kaikkialla.

 

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe/tiedemuseo (muoto pohjautuu valaan luurankoon):

 

L’Hemisfèric/elokuvateatteri ja planetaario (muoto pohjautuu jättimäiseen silmään ja lasiset sivustat voidaan avata luomen tavoin):

 

El Palau de les Arts Reina Sofia/ooppera ja kulttuurikeskus (oma henkilökohtainen suosikkini):

 

 

Puunrunkoja muistuttavat tukirakenteet

 

Näin lopuksi haluan vielä sanoa, että huomaan jatkuvasti kuinka tärkeää on sisäistää ja palata tekemiinsä huomioihin kaupungeista, taideteoksista ja yleisesti ympäristöstä. Se tuntuu itselleni ainakin täällä Suomessa erityisen haastavalta kaiken pimeyden keskellä, mutta se kannattaa. Eikö tämä ole ilmiselvä pointti, koska totta kai on hyvä tarkastella ympärillä olevaa maailmaa + etsiä inspiraatiota ja hyödyntää sitä omissa töissä? Kuitenkin ajatuksen toteutuminen käytännössä on itselläni ainakin ihan toisenlainen. Monesti tulee mentyä eteenpäin silmät ummessa miettimättä näkemiään asioita sen pidemmälle.  Mitä vähemmän ottaa seikkoja, kuten vaikkapa erilaisia rakennuksia itsestäänselvyyksinä, niin yksityiskohtiin ja muihin seikkoihin kiinnittää enemmän huomiota.

Pyörän keksiminen uudelleen ei usein tuota tulosta, mutta toisten ideoita ei kannata myöskään lähteä kopioimaan. Siksi on hyvä ”kokea” ympäristöään ja sen tunnelmaa, että osaa välittää sitä eteenpäin esimerkiksi juurikin omiin pääsykoetöihin. Muualta jalostettuja ideoita voi soveltaa omiin töihin ja keksiä näin uusia ja hienoja asioita.

 

Instagram: @tehoopisto @jesservaus


Teho-Opiston ammattilaiset ovat tukenasi aina ennakkotehtävistä pääsykokeiden loppumetreille asti. Tehon valmennuskursseilla hiot pääsykokeissa vaadittavat taidot ja tekniikat huippuunsa, kehität oman joukosta erottuvan uniikin tyylisi sekä saat rutiinia pääsykoetehtävien tekemiseen. Jokaisella kurssillamme saat myös kultaakin kalliimpaa palautetta harjoitustöistäsi alan ammattilaisilta. Tehon kattavimman MAXI-kurssin syksyn ilmoittautuminen on alkanut. Liity mukaan Tehon huippuporukkaan!

 

 


 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter