Aihe: Kurssit

Teholla valmennuskurssin taide-, muotoilu- ja arkkitehtialoille voi käydä myös etänä. Etäkurssilla asiantuntevat ja tsemppaavat opettajat ja kurssikaverit ovat videoyhteyden päässä, ja kurssin tehtäviä voi tehdä samassa rytmissä muun ryhmän kanssa.

“Olen hakenut jo kaksi kertaa yhteishaussa opiskelemaan Arkkitehtuuri- ja muotoilualaa. Kummallakin kerralla ajattelin pärjääväni ilman valmennuskurssia. Noh – kuinkas sitten kävikään – kummallakaan kerralla en päässyt sisään.”

Maxi-kurssin opiskelijamme Veera Villgren kirjoittaa eräässä blogipostauksessaan näin. Veeran tavoin monet opiskelijamme ovat käyneet kokeilemassa arkkitehtuurin, muotoilun tai taidealojen pääsykokeita ennen valmennuskurssille tuloa. Jo muutaman viikon jälkeen moni huomaa, mikä omatoimisessa harjoittelussa on mennyt pieleen: oma treeni on sisältänyt liian kapean valikoiman tehtävätyyppejä, ja harjoittelua ei yksinkertaisesti ole tullut tehtyä tarpeeksi.

Tehon kursseilta harjoitteluun saa todellista boostia – mutta mitäs sitten, jos oma kotipaikka on kaukana Helsingistä tai kurssiajankohta ei sovi omaan aikatauluun? Tai jos muuten vaan tykkää enemmän itsenäisestä tekemisestä? Jos haaveissasi on opiskelupaikka ja haluat käytännön haasteista huolimatta panostaa treenaamiseen ja sisäänpääsyyn, löytyy ratkaisu Tehon Etäkursseista.

Etänä voit käydä minkä tahansa kursseistamme. Etäopetuksemme järjestetään opettajan johdolla virtuaalisessa luokkahuoneessa, jossa kaikki materiaalit, tehtävät, arvostelut ja palaute, sekä keskustelu muiden kurssilaisten ja opettajien kanssa tapahtuu samassa tilassa.

Taide-, muotoilu, ja arkkitehtialojen pääsykokeisiin voi valmistautua myös etäkurssin avulla.

Viime keväänä Etä-Teho-kurssilta Metropolian teollisen muotoilun linjalle ponnistanut Noora Karila kertoo fiiliksiään kurssista:

“Löysin Teho-Opiston ystäväni kautta joka suositteli kurssia minulle. Koin myös, että pärjätäkseni pääsykokeissa tarvitsin preppausta ja ohjausta. Työskentelin tuona aikana täysipäiväisesti, joten etäkurssi oli ainoa vaihtoehto joka onnistui työni ohella. Kurssin aikana opin työskentelemään rajallisessa ajassa ja tuottamaan ideoita nopeammin paperille. Paine koetilanteesta ehdottomasti helpottui.

Noora Karila

Noora Karila kävi viime keväänä Teho-kurssin etänä ja pääsi opiskelemaan teollista muotoilua Metropoliaan

Ainoa miinus etäopiskelussa oli vähäinen kontakti muiden opiskelijoiden kanssa. Kaikkien valmiit työt näki myöhemmin netistä, mutta uskon että konkreettisempi kanssakäyminen olisi oppimisen kannalta ollut vielä tehokkaampaa, se herättäisi ajatuksia ja inspiroisi!

Olen kurssiin ehdottoman tyytyväinen! Pääsykokeet hakemalleni alalle kestävät useamman päivän ja kilpailu on kova. Opin miten erottua sadoista muista hakijoista ja kuinka käyttää rajattu aika tehokkaasti. Opin luottamaan myös omaan osaamiseeni joka on ehdottoman tärkeää pärjäämisen kannalta, kun olet itsevarma olet rento. Luovuus vaatii ehdottomasti rennon asenteen!

Kevään treenauksen jälkeen pääsin opiskelemaan Metropoliaan teollista muotoilua. Aalto-yliopiston saman alan pääsykokeissa selvisin viimeiseen vaiheeseen asti, mutta jäin lopulta ilman koulupaikkaa. Olin silti hurjan tyytyväinen suoritukseeni – en usko, että olisin pärjännyt yhtä ansiokkaasti ilman preppausta.

Koulussa olen viihtynyt erittäin hyvin, opiskelu on haastavaa ja mielenkiintoista. Aaltoon haen mahdollisesti myöhemmin suorittamaan maisteriopintoja. Tunnen olevani oikealla alalla, enkä malta odottaa, mitä tuleva tuo mukanaan!”

Etäkurssilla saat kattavan teoriapaketin, joka koostuu viikoittain aina lähiopetuksen jälkeen julkaistavasta kurssin luento- ja kritiikkivideoista sekä luentokalvoista. Jokaisella etäkurssin palautuskerralla tehdään ja saadaan kritiikkiä kahdesta pääsykoetehtävästä sekä henkilökohtainen palaute kotona tehtävistä pikatehtävistä. Tehtävät eli kuvat tehdyistä töistä lisätään tiiviine palautteineen ja numeroineen yksityiseen nettigalleriaamme, jossa voit verrata töitäsi muiden tekemiin ja näin opit myös heidän tekemistä oivalluksista ja virheistä. Etäkurssit etenevät samassa tahdissa lähikurssien kanssa. Kurssivideoiden ansiosta voit aloittaa Etä-kurssin myös jälkikäteen ja tehdä tehtävät omaan tahtiisi.

Etä-kurssia kannattaa harkita, jos…

  • Tehon opetustilat Helsingissä ovat turhan pitkän matkan päässä
  • Työvuorosi ovat epäsäännöllisiä
  • Opiskelet ja harjoittelet mieluiten omaan tahtiisi ja omassa rauhassa
  • …Mutta kaipaat kuitenkin rutiinia tekemiseen ja kevyttä ohjaamista aikataulun pitämiseen.

Teho-Opistolla voit opiskella sekä perinteisesti lähiopetuksessa, että kehittyneen etäopetuksen kautta.

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Arkkitehtimatematiikan opiskelua Teho-Opistolla