Aihe: Ajankohtaista, Vinkit

Habitare on täällä taas! Vuoden nuori muotoilija 2017 Reeta Ek nostaa esille omat tärppinsä sekä osastojen että puhujien osalta tämän vuoden messukävijöille.

Lapuan Kankurit

Osastoista Reeta Ek nostaa esille ensimmäisenä Lapuan Kankurit. Lapuan Kankurit on kotimainen kutomo ja perheyritys, joka toimii jo neljännessä sukupolvessa. Heidän tuotteissaan yhdistyvät laadukkaat materiaalit sekä huippudesign. Lapuan Kankureille Reeta on suunnitellut useita kuoseja, mm. Eskimo, Aallonmurtaja, Tulitikku, Twisti ja Uitto. Hänet voi tavata osastolla keskiviikkona klo 12-13.

Habitare 2017: Lapuan Kankurit, Eskimo – Reeta Ek

Lapuan Kankurit, Eskimo – Reeta Ek

Anno Collection

Anno Collectionin tarina saa jatkoa, kun uudistetun brändin mallisto julkistetaan Habitaressa. Uudessa mallistossa kerrotaan olevan skandinaavisia traditionaalisia elementtejä, aikaa ja elämää kestävää suunnittelua sekä yksinkertaista kauneutta. Mukana uutta mallistoa on ollut luomassa myös Susanna Vento. Tämä täytyy käydä tarkistamassa!

Protoshop & Talentshop

Protoshop tarjoaa uusia prototyyppejä ja tuoteideoita Habitaressa jo yhdeksättä kertaa. Protoshopissa on mahdollisuus ihastella nuorten suunnittelijoiden prototyyppejä, jotka eivät vielä ole tuotannossa. Tämä tarjoaa nuorille suunnittelijoille paikan kaupallistaa omia tuotteitaan.

Talentshopissa – Protoshopin sisartapahtumassa nostetaan esille kuusi suunnittelijaa, jotka pääsevät esittelemään laajemmin omaa tuotantoaan. Näillä osastoilla on esillä viime hetken trendejä sekä suunnittelun että muotoilun aloilta.

Muji

Muji – tämä ihanan simppeli japanilainen lifestyle-yritys. Habitaressa avataan Muji Pop Up-myymälä. Vihdoin myös Suomessa on mahdollisuus päästä ostamaan heidän tuotteitaan! Muji on tunnettu kohtuuhintaisista, esteettisesti vähäeleisen kauniista käyttötavaroistaan. Messuilla pääsee kuulemaan myös Mujin pääjohtajaa, Masaaki Kanaia, joka on Habitare 2017 Kansainvälinen ystävä ja yksi tämän vuoden Keynote-puhujista. Puheessaan hän vertailee suomalaisen ja japanilaisen suunnittelun sekä muotoilun eroja ja yhtäläisyyksiä. Tämä siis keskiviikkona klo 14.30.

REETAN PUHUJA-TÄRPIT HABITAREEN

Habitare 2017: Reeta Ek - Toukokuu

Reeta Ek – Toukokuu

TORSTAI – klo 17

Design your Pitch – Pitch your Design

Aalto yliopisto, Habitare ja Finlayson järjestävät yhdessä kilpailun, jossa tarkoituksena on auttaa suunnittelijoita ja taiteilijoita markkinoimaan tuotteitaan. Yrittäjänä Reetaa kiinnostaa kilpailussa käytävät erilaiset myynti- ja kommunikointitavat, joista voisi löytää hyviä vinkkejä myös omaan työskentelyyn.

PERJANTAI – klo 11

Eettisiä valintoja ja kestävyyttä.

Reetasta on mielenkiintoista kuulla, onko tähän ajankohtaiseen aiheeseen tarjolla uusia näkökulmia. Nykypäivänä kun nämä arvot eivät voi jäädä yrityksillä sivurooliin. Mitä kaikkea nämä teesit voivat tarkoittaa sisutusalalla?

LAUANTAI – klo 14

Esineeni syntytarina

Design District Helsingin muotoilijat kertovat, miten klassikko syntyi. Keskustelussa mukana Reetan sisko keraamikko Salla Luhtasela/Kaksikko, Johanna Gullichsen ja Timo Niskanen/Himmee.

SUNNUNTAI – klo 12

United Stories

Collaboration between Finland and China, South Korea and Japan from companies’ perspective. Keskustelua siitä, miten yhteistyö eri maiden yritysten välillä toimii. Reetan mielestä mielenkiintoista on kuulla, miten kansainvälinen yhteistyö fuusioituu globalisoituvassa maailmassa.

Loppuun vielä Reetan terveiset alalle pyrkiville:

”Vuosien kokemuksella: tehkää sitä, mikä tuntuu hyvältä ja omalta. Kannattaa kokeilla eri tekniikoita, jotta löytää oman juttunsa. Luottakaa omaan tekemiseen!”

Habitare 2017: Vuoden nuori muotoilija Reeta Ek

Kuva: Lina Jelanski Duotone

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Maria Mielonen, Sisustusarkkitehtuuri, Aalto-yliopistoetäopetusta videoluentojen avulla