Aihe: Ajankohtaista

Aallon visuaalisen viestinnän muotoilu on yksi haastavimmista kouluista päästä sisään. Kovasta hakijajoukosta erottuvat ne, jotka pystyvät vakuuttamaan arvostelijat omilla taidoillaan ja pääsykoetöillään. Katso, millaisilla töillä Teho-Opiston käynyt Viktor pääsi tänä vuonna sisään tälle halutulle linjalle.

Vain 5% ensisijaisista hakijoista pääsee aloittamaan opintonsa Aallon visuaalisen viestinnän muotoilun linjalla ensi syksynä. Yksi heistä onnellisista on Viktor Teodosin, joka nappasi tänä vuonna huippupisteet pääsykokeissa. Huikea onnistuminen pääsykokeissa ei kuitenkaan tullut ilman kovaa treeniä ja harjoittelua.

Teho-Opiston Maxi-kurssin käynyt Viktor harjoitteli pääsykokeisiin päämäärätietoisesti koko viime syksyn ja kevään. Hän treenasi erilaisia pääsykoetyyppisiä tehtäviä, sai Tehon opettajilta palautetta ja hioi omia tekniikoitaan kuntoon. Kun pääsykokeet vihdoin koittivat, oli tehty kaikki, mitä ennen varsinaisia pääsykoepäiviä pystyi tehdä. Enää täytyi vain onnistua pääsykokeissa.

Ennen pääsykokeita Viktor totesi itselleen:

”Duunit on nyt tehty, en voi enää tämän enempää treenata tai oppia.”

Pääsykokeisiin hän lähti tekemään parhaansa ja tsemppasi itseään läpi tärkeiden päivien. Teho-Opistolla muutamaa päivää ennen pääsykokeita tehty pääsykoe-simulaatio oli auttanut virittäytymään oikeaan mielentilaan koepäiviä varten. Pääsykoetilannetta vastaavassa simulaatiossa hän pääsi harjoittelemaan tehtävien tekoa tarkoissa aikarajoissa ilman taukoja, ja keskittymään täysin omaan tekemiseen – toimimaan kuten pääsykokeissa.

PÄÄSYKOKEET 2019

Tämän kevään Aallon visuaalisen viestinnän muotoilun pääsykokeissa hakijakokelaiden osaamista testattiin seitsemässä tehtävässä ja yksilöhaastattelussa. Monet tehtävistä muistuttivat edellisten vuosien pääsykoetehtäviä ja Teho-Opiston kursseilla tehtyjä harjoitustehtäviä.

”Noin vuosi sitten joku oli kysynyt visu-opiskelijalta vinkkejä kokeisiin. Vastaus oli ollut: ”En mä tiiä, mä vaan tein mitä mä halusin”. Silloin kohautin olkapäitäni ja ajattelin, että mitä hyötyä tuosta muka on. Nyt kuitenkin ymmärrän mitä hän tarkoitti. Pääsykokeissa ei pidä liikaa miettiä mitä arvostelijat tehtävissä hakee. Ne ovat kokeneita tällä alalla ja varmasti avoimia uusille erilaisille tyyleille. Sitä mäkin lähdin lopulta tavoittelemaan – omaa tyyliä ja omia juttuja. Tein mitä mä halusin.”

Ja se kannatti! Näillä töillä Viktor nimittäin nappasi loistavat pisteet tämän kevään pääsykokeissa. Katso kuvat kaikista Viktorin töistä ja lue kommentit ja ajatukset jokaisesta tehtävästä.

  

TEHTÄVÄ 1

OPASTEMERKKI

Suunnittele kampuksella käytettävät merkit tai symbolit seuraaville kohteille:

A) hiljainen työtila yhteiskäyttöisessä monitilatoimistossa
B) lainaamo suunnittelijan työvälineille
C) opiskelijoiden ryhmätyötila

Toteutustapa
Valitse kaksi kolmesta vaihtoehdosta ja suunnittele ja sommittele molemmat merkit vierekkäin A3 paperille, siten että ne ovat yksivärisiä, helposti erottuvia ja käyttökelpoisia sekä suuressa että pienessä koossa eri viestintäkanavissa. Molempien merkkien tulee olla suuressa koossa 18 cm halkaisijaltaan ja pienessä koossa 2 cm halkaisijaltaan.

Välineet: Musta huopakynä tai musta maali tai tussi ja sivellin

Aikaa: 4 tuntia

Arviointiperusteet
Omaperäisyys, pelkistämiskyky, erottuvuus ja selkeys, merkin käyttökelpoisuus eri kanavissa.

Visuaalisen viestinnän muotoilu

PISTEET: 5/10

Viktorin kommentit:

”Pääsykokeiden ensimmäinen tehtävä oli suunnitella kampuksella käytettäviä opastemerkkejä. Pääsin nopeasti jyvälle mitä haluan tehdä, mutta neljän tunnin aika raja hämäsi hieman. Otin turhan rennosti suunnittelu- ja sommitteluvaiheen ja aliarvioin, miten kauan työn tussaaminen kestää. Tuli aika hemmetin kova kiire.

Senttimetrien tarkkuudella toteutettava työ vaati paljon odotettua enemmän aikaa, ja niinpä jouduin tekemään tässä työssä yhden oleellisen osan jossain viidessä minuutissa. Tämä ei ollut ihan optimaalinen alku pääsykokeisiin ja jäi vähän huono maku ajankäytössä.

Ensimmäinen työ oli heikon työni pääsykokeissa. Harmillisesti toteutus jäi vähän sotkuiseksi, sillä värittäessä kiireessä mustia alueita tussilla väritys meni vähän yli. Sotkuisuus varmasti laski pisteitäni. Toisaalta pystyin muissa tehtävissä muistelemaan tässä tehtävässä tehtyä virhettä ja tiesin, etten voinut jäänyt jaarittelemaan missään muussa tehtävässä.”

 

TEHTÄVÄ 2

MINÄ

Saat eteesi päivän sanomalehden. Käytä sitä materiaalina muodostamaan itsestäsi kuva, joka kertoo sinusta ihmisenä. Voit leikellä, repiä, liimailla tai muokata sanomalehteä haluamallasi tavalla, mutta rakenna kuvasi erilliselle paperiarkille.

Toteutustapa
Luo annetulla välineistöllä A2-pystyarkille omakuva. Muiden materiaalien käyttö on kielletty.

Välineet: Sanomalehti, sakset, liima ja A2-paperiarkki

Aikaa: 4 tuntia

Arviointiperusteet
Ilmaisu, materiaalin käyttö, sommittelu, omaperäisyys

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Pisteet: 9/10

Viktorin kommentit:

”Tykkäsin tästä kollaasi-tehtävästä. Olin tehnyt aiempien vuosien pääsykokeita ja saman tyyppinen tehtävä oli toistunut siellä. Myös minä-aiheiset tehtävät ovat olleet visuaalisen viestinnän muotoilun pääsykokeissa yleisiä. Koin tämän kuitenkin helpommaksi kuin edellisen vuoden infografiikka-tehtävän, sillä nyt täytyi tehdä vain kuva, joka kertoo minusta ihmisenä. Oletin myös, että pääsykokeissa monet tehtävät ovat A2-kokoisia, sillä myös se oli toistunut viime vuosien aikana.

Päätin tehdä tästä työstäni hieman surrealistisen. Ei tuntunut kovin luovalta ja omaperäiseltä tehdä itsensä näköistä kuvaa. Näin ollen päätin koittaa esittää fiilistä, joka mulla iskee, kun teen juttuja tai koitan olla luova.

Oli aika epämääräinen tunne, kun lähdin tekemään tätä tehtävää. Silti ilman selkeää visiota, luotin siihen, että tiedän mitä teen. En halunnut näköistä millään tavalla, joten yhdistelin kuvia, jotka olivat minusta siistejä. Selaisin sanomalehden ja leikkasin siistit kuvat talteen. Kuvista muodostui pikkuhiljaa visiota siitä, mitä lähden työstämään.

Tässä tehtävässä onnistuin paljon paremmin ajankäytön kannalta kuin ensimmäisessä tehtävässä. Keskityin omaan tekemiseeni, mutta palautusvaiheessa näin muiden töitä ja näin ettei kukaan muu ollut lähestynyt tehtävää tästä kulmasta. Musta tämä oli yksi onnistuneimmista tehtävistä ja tätä oli niin hauska tehdä!”

 

TEHTÄVÄ 3

TUOTEPERHE

Luonnostele viiden tuotteen tuoteperhe teemalla Kierrätys. Voit vapaasti päättää, mitä ja millaisia nämä ”tuotteet” ovat.

Toteutustapa
Nimeä tuoteperheesi ja visualisoi eri tuotteet samalle A2-arkille.

Välineet: Vapaa

Aikaa: 4 tuntia

Arviointiperusteet:
Sisällölliset ideat, omaperäisyys, sarjallisuus, viestivyys

Pisteet 10/10

Viktorin kommentit:

”Jälleen tehtävä A2-arkille!

Aloitin tehtäväni brainstormaamalla ideaa paperille. Kirjoitin alas kaikki ajatukset ja yksittäiset sanat mitä ”kierrätys” toi mieleeni. Aluksi tuntui haastavalta saada oma idea syntymään, mutta tiesin että kyllä mä sen keksin.

Fokukseni oli heti alusta alkaen keksiä jotain lapsille. Mietin aluksi olisiko ne kierrätettäviä leluja… Unohdin kuitenkin leluidean, kun keksin lelumaiset kierrätysastiat. Tavoitteeni oli tehdä hauskojen tuotteiden avulla kierrätyksestä hauskaa lapsille.

Tein kierrätysastiat tusseilla erilliselle paperille, josta leikkasin ne irti. Nimesin jokaisen kierrätysastian ja loin niistä hahmot. Muutamat saivat kunnian kantaa omien kavereideni nimiä, kuten esimerkiksi Paperi-Pake.

Halusin luoda ehjän kokonaisuuden, mitä arvostetaan suunnittelussa yleensäkin. Tuotteiden lisäksi tein työlle otsikon, sommittelin tuotteet arkille ja kirjoitin kuvaukset tyypeille. Viimeistelin tuotekonseptin niin hyvin kuin se oli mahdollista tuossa aikarajassa.”

  

TEHTÄVÄ 4

TUOTTEELLE PAKKAUS

Jatkona edelliseen tehtävään, muotoile sinulle annetulla välineistöllä jollekin edellisessä tehtävässä luonnostelemallesi tuotteelle sopiva ja edustava kolmiulotteinen pakkaus, joka suojaa ja esittelee tuotteen.

Toteutustapa
Tee kolmiulotteinen pakkaus ilman tekstejä tai kuvituksia. Liitä pakkauksen sisälle käyttöohje, josta tulee käydä ilmi minkä tuotteen pakkauksesta on kyse.

Välineet: Jaettavat materiaalit: kartonki, paperi, naru

Aikaa: 4 tuntia

Arviointiperusteet

Idea, prototyypin toteutus, kolmiulotteisen muodon taju, viestivyys

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Pisteet 10/10

Viktorin kommentit:

”Tässä tehtävässä juju oli se, että jaettujen materiaalien lisäksi ei saanut käyttää mitään muuta materiaalia. Ei liimaa, ei teippiä, ei mitään. Tehtävä oli todella out-of-the box ja tosi haastava.

Mietin, että mitäköhän tästä tulee. Mun tuotteet olivat käytännössä isoja koreja, joita ei ollut järkeä laittaa mihinkään laatikkoon. Yleensä tämän tyyppisissä tuotteissa on korkeintaan joku etiketti tai kantokahva.

Päätin, että teen tuotteelle jonkinlaisen kehikon, jonka avulla tuote pysyy kiinni ja josta sitä voi kantaa. Valitsin tuotteeksi Ongelma-Oliverin, jonka kansi oli lohikäärmeen pää. Tein sille pakkaukseksi kehikon, jolla suun sai pysymään kiinni ja pakkaus toimisi samalla kantokahvana.

Mulle jäi tästä aika huono fiilis lopuksi, kun lopputuloksesta tuli jotenkin tosi epäsiisti. En tiennyt kumpaa arvostetaan enemmän toteutusta vai ideaa. Ideaan olin edelleen tyytyväinen ja keksin jotain erilaista. En toteuttanut kaikilta puolilta suljettua boxia, vaan jotain mikä sopii oikeasti tuotteella. Toteutus puolestaan oli mielestäni vähän tökerö.

En todellakaan odottanut täysiä pisteitä tästä tehtävästä. Ilmeisesti arvosteluissa painotettiin ideaa ja sen sopivuutta aikaisempaan tehtävään. Toteutuksessa annettiin nähtävästi armoa, koska pelkällä narulla on vaikeaa askarrella. Hyvä näin!”

 

TEHTÄVÄ 5

TYPOGRAFINEN JULISTE

Suunnittele mustavalkoinen typografinen mainosjuliste uudelle sosiaalista mediaa käsittelevälle dokumenttielokuvalle ”Hysteria”. Julisteessa tulee olla ainakin Hysteria-sana, joka on samalla elokuvan logo.

Voit käyttää vain kirjaimia ja merkkejä julisteessa. Leikkaa kirjaimet ja merkkejä paperista ja liimaa ne paikoilleen.

Toteutustapa
Luo annetulla välineistöllä A2-pystyarkille juliste.

Välineet: Musta ja valkoinen paperi, sakset ja liima

Aikaa: 2 tuntia

Arviointiperusteet
Erottuvuus, viestivyys, ilmaisu typografisin keinoin, omaperäisyys, sommittelu, muodon taju.

Visuaalisen viestinnän muotoilu

Pisteet: 8/10

Viktorin kommentit:

”Viides tehtävä oli ainut kahden tunnin mittainen. Kaksi tuntia on tosi lyhyt aika ja tiesin että tässä on pakko päästävä nopeasti hommiin. Aloin miettimään sommittelua siltä kannalta, että jos on A2- kokoinen valkoinen paperi, voisin täyttää maksimissaan puolet mustalla.

Puolet mustaa, puolet valkoista ei kuitenkaan sommitelmallisesti ole kauhean hyvä. Päädyin pitämään julisteen enimmäkseen valkoisena ja jättämään siihen tyhjää tilaa. Halusin jotain dynaamista, joten kallistin tekstit ja pyrin tekemään niistä energiset ja sommitellullisesti mielenkiintoiset. Halusin mustan suunnikkaan valkoisen tekstin taakse. En ollut täysin varma kiertääkö tämä tehtävänannon, joten keksin, että voin tehdä tekstin taustasta huutomerkin. Lisäsin mustan pallon julisteeseen ja loin samalla huutomerkin.

Olin tyytyväinen, eikä kahden tunnin aikarajassa tullut kiire. Vaikka pari tuntia on lyhyt aika, tehtävään annettu hyvin rajattu välineistö piti huolen, että oli luotava yksinkertainen ja toimiva työ. Uskon, että arvioitsijoiden odotukset ottivat huomioon tehtävänannon. Perus hyvä työ, mutta omia pisteitäni saattoi laskea, ettei työssäni käynyt ilmi dokumentin aihe, eli sosiaalinen media.”

 

TEHTÄVÄ 6

MOTIVAATIOKIRJE

Kerro ja kirjoita, miksi haet opiskelemaan juuri visuaalisen viestinnän muotoilua. Millä osa-alueilla koet olevasi vahvimmillasi ja millainen suunnittelija haluaisit olla tulevaisuudessa?

Toteutustapa
Kirjoittaen kaksi sivua A4-koossa

Aikaa: 1:45 tuntia

Arviointiperusteet
Kirjallinen esitystaito, kyky analysoida ja eritellä lyhyesti. Motivaatio.

Pisteet 9/10

 

Viktorin kommentit:

”Osasin odottaa myös tänä vuonna kirjoitustehtävää. Kirjoitin motivaatiokirjeeseen aika paljon asiaa. Päätin, etten mieti liikaa vaan puhun suoraan sen, mitä haluan kysymyksiin vastata. Teksti luisti hyvin. En ollut koskaan aiemmin kirjoittanut motivaatiokirjettä, mutta harjoituksen vuoksi kirjoitin muutamaa päivää ennen päiväkirjaan, miten vastaisin näihin juttuihin. Pystyin hyödyntämään niitä ajatuksia ja sanamuotoja sekä motivaatiokirjeessä että haastattelussa. Itselleni kirjoittaminen on aina ollut hyvä tapa selkeyttää omia ajatuksia.

Haastatteluja pidettiin pitkin pääsykoepäiviä ja itselleni se sattui toisen pääsykoepäivän aamuksi. Koska haastattelutilanteessa ei saanut sanottua ihan kaikkia juttuja, pystyin motivaatiokirjeessä selkiyttämään omia ajatuksia sekä lisäämään haastatteluissa sanomatta jääneet asiat.”

 

TEHTÄVÄ 7

UUDENLAINEN MIELLEKARTTA

Miellekartta eli mind map on ideointia ja asioiden jäsentämistä varten suunniteltu esitystapa. Miellekarttaa voi käyttää opiskeltavan asian havainnollistamiseen, asian rakenteiden ja yhteyksien selkeyttämiseen, muistiinpanojen tekemiseen tai ideointiin.

Tehtävänäsi on keksiä ja suunnitella uudentyyppinen visuaalinen miellekartta, joka kuvaa oman luovuuden maailmaasi.

Toteutustapa
Värillinen, piirtäen tai maalaten, muuten vapaa. Koko: A3-arkki

Aikaa: 4 tuntia

Arviointiperusteet
Idea, visuaalinen esitys, värien käyttö.

Visuaalisen viestinnän muotoilu

PISTEET 9/10

Viktorin kommentit:

”Tämä tehtävä oli uppo-outo ja tuntui jotenkin tosi epämääräiseltä. Pyydetäänkö tässä tosiaan suunnittelemaan uudenlaista miellekarttaa? Miten ihmeessä se muka onnistuu? Haluaako nämä vain yllättyä positiivisesti antamalla laajan tehtävänannon ja odottavat, että joku keksii jotain siistiä?

Mä lähdin miettimään tehtävää visuaalisesti, sitä millaisella tyylillä voisin tehdä brainstormausta. Miellekartasta halusin visuaalisesti näyttävän ja käytännöllisen – sellaisen, jota voisin oikeasti käyttää luovan projektin brainstormaukseen. Miltä prosessi näyttäisi ja miten voisin käyttää siinä miellekarttaa apuna?

Tein käytännössä ihan mind mapin, jossa ei kuitenkaan ollut perinteisiä palloja ja viivoja, vaan yhtä kuplivaa massaa, josta irtoaa palloja. Ne asiat, jotka ovat työn yläreunassa ovat kaukana tulevaisuudessa, ehkä jopa kaukaa haettuja. Värikoodien avulla pystyy seuraamaan, miten joku idea muuttuu alaspäin tultaessa. Mitä alemmaksi työssä mennään sen pienemmiksi paloiksi ideat jakautuvat – konkretisoituvat.

En täysin tiennyt mitä tällä tehtävällä haettiin, mutta olin ihan tyytyväinen lopputulokseen, joka näytti paremmalta luonnossa kuin tuossa kuvassa. Erikoinen tehtävänanto heijastui myös arvosteluun, sillä pisteiden valossa arvostelu jakautui vahvasti kahtia, suurin osa sai joko todella hyvät tai todella huonot pisteet tästä. Eniten arvosteluissa oli kolmosia, nelosia ja ysejä.

Jossain vaiheessa pääsykokeita paine vain katosi ja aloin tekemään mitä haluan. Mun kehittyneimmät taidot ovat kuvittaminen ja piirtäminen. Viime vuonna haku tyssäsi varmaan siihen, kun nojauduin liikaa pelkkiin vahvuuksiini. Graafisessa suunnittelussa tarvii paljon muutakin kuin kuvittamis- ja piirustustaitoa! Tänä vuonna vasta tässä viimeisessä tehtävässä maalasin ensimmäisen kerran. Mulla oli pakattuna kaksi laukullista ja yksi kangaskassi erilaisia maalausvälineitä, mutta niitä ei tullut käytettyä ennen tätä tehtävää.”

 

HAASTATTELU

Jokainen hakija haastatellaan vuorotellen 12 minuuttia. Haastattelut jakautuvat 3 päivälle ja ennakkotehtävää käytetään haastattelussa materiaalina.

Kysymykset:

  1. Esittele itsesi lyhyesti (muutamassa minuutissa).
  2. Miksi olet hakenut opiskelemaan juuri visuaalisen viestinnän muotoilu?
  3. Mitä tekemäsi ennakkotehtävä kertoo sinusta ja miten se kuvaa sinua tekijänä?
  4. Mikä on mielestäsi suurin vahvuutesi, ja mikä on heikkoutesi?
  5. Millaisia odotuksia sinulla on koulutusohjelmalta ja millaista työtä haluaisit tehdä tulevaisuudessa?
  6. Onko vielä jotain mitä haluaisit nostaa esille tai mitä haluaisit kysyä meiltä? (jos jää aikaa)

Arvioidaan haastattelukokonaisuus sisältäen motivaation ja sopivuuden ohjelmaamme (1-5).

Pisteet 10/10

Viktorin kommentit:

”Haastattelut oli jaettu kolmelle päivälle. Mun haastattelu sattui toisen päivän aamuun, joten ehdin pohtimaan vastuksia kysymyksiin kotona ensimmäisen pääsykoepäivän illalla. Itsestä kertominen on aina ollut mulle vaikea kysymys, sillä pohdin aina mitä sillä todellisuudessa halutaan tietää. Haastattelu oli tosi rento tilanne ja haastattelevat lehtorit olivat mukavia. Rupattelin niiden kanssa ja kerroin lyhyesti itsestäni. Olin tosi tyytyväinen!

En tiennyt etukäteen, että ennakkotehtävät otetaan materiaaliksi vielä haastatteluun. Kerroin, että tykkään filosofisista jutuista, ja siksi käsittelin niitä myös ennakkotehtävissäni. Haastattelijat tarttuivat fantasia-tyyliini ja kerroin, että pidän fantasiasta, surrealismista ja filosofiasta, sekä siitä miten ne voidaan liittää oikeaan maailmaan. Sivulause sai heidän kirjaamaan innoissaan jotain ylös. Ilmeisesti se oli kiinnostavaa kuultavaa. Kokonaisuudessaan haastattelusta jäi hyvä fiilis, ja niin näköjään heillekin. Siistiä!”

 

KOKONAISUUDEN ARVIOINTI

”Yksittäisten tehtävien lisäksi pääsykokeissa arvioitiin myös kaikkien töiden kokonaisuus. Sain siitä 9 pistettä! Kukaan ei ollut saanut täysiä, ja ysejäkin oli vain kolme. Täytyy olla kyllä tosi tyytyväinen!

Teholla ollaan useasti sanottu, että yksi pieleen mennyt tehtävä ei vielä kaada pääsykokeita. Oletin kuitenkin ensikertalaiskiintiön takia, että omassa tapauksessa en voi tyriä yhtäkään. Hienoa nähdä että näin ei ollut.”

  

Teho-Opistolta kritiikkiä, rutiinia ja hyviä tyyppejä

Ehdottomasti hyödyllisintä kurssilla oli kritiikit! Se, että oikeasti sai jotain palautetta omista tehtävistä ja samalla myös muiden ideoista. Kurssilla pääsi näkemään selkeästi, onko omat ideat massasta erottuvia – erottuvatko ne siitä, miten muut tekee ja ajattelee. Tietysti valmennuskurssille hakeutuu tietynlaisia tyyppejä, jotka haluavat panostaa hakuprosessiin tosissaan. Mutta kun erottuu jopa valmennuskurssilaisten joukosta, niin varmasti erottuu pääsykokeissa muista kokelaista.

Kritiikkien jälkeen ehdottomasti suurin valmennuskurssilta saatu hyöty oli rutiini. Se, että Maxi-kurssilla joka viikko niin syksyllä kuin keväällä pidettiin kirkkaana mielessä, mikä on tavoite. Arjessa helposti unohtuu mitä tavoittelee ja koska pääsykokeet ovat vain kerran vuodessa se voi tuntua syksyllä vielä kaukaiselta. Teholla oli jatkuvasti mielessä, mitä kohti ollaan menossa.

Lisäksi iso etu valmistautumisessa niin ennakkotehtäviin kuin pääsykokeisiin oli ne tyypit siellä. Ei tarvinnut yksin vertailla omia töitä omiin töihin, vaan pystyi näkemään itsensä muiden joukossa ja näkemään muiden töitä. Se antoi tosi paljon kuvaa siitä, miltä näyttää hyvä työ.” 

 


 

UPEA SUORITUS VIKTORILTA!

Syksyn ja kevään ahkera ja määrätietoinen valmistautuminen palkittiin. Nämä työt nähtyä ei ole ihme, että tuomaristokin hurmioitui hänen taidoistaan ja potentiaalistaan visuaalisen viestinnän muotoilijana. Paljon tsemppiä alkaviin opintoihin Viktorille ja kaikille muille Teholaisille, jotka aloittavat Viktorin opiskelukavereina!

Haaveleitko sinäkin opinnoista visuaalisen viestinnän muotoilun linjalla? Haluatko sinäkin valmistautua ammattilaisten ohjauksessa ja onnistua pääsykokeissa, aivan kuten Viktor? Aloita valmistautuminen tutustumalla kursseihimme ja varaamalla paikkasi valmennuksessamme!

 

 

 

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Sampo Louke arkkitehtuuriMoona Mäkelä