Skip to content

teho-opiston valmennuskurssien avulla varmistat VISUAALISEN VIESTINNÄN JA GRAAFISEN SUUNNITTELUN koulutuspaikan 

Varmista paikkasi suosituilla kursseilla!

Haluatko visuaaliseen viestinnän muotoilijaksi tai graafiseksi suunnittelijaksi?

Koulutus ja opiskelu

Graafinen suunnittelu on kuvallista viestintää ja osa kouluista käyttääkin siitä nimeä Visuaalinen viestintä tai Visuaalisen viestinnän muotoilu. Graafisen suunnittelijan tehtävänä on luoda ulkoasu, joka auttaa katsojaa tulkitsemaan viestiä. Hyvä graafinen suunnittelija on visuaalinen ongelmanratkaisija, joka pystyy luovalla tavalla vastaamaan asiakkaan tarpeisiin.

Graafinen suunnittelija eli visuaalinen viestijä suunnittelee ja toteuttaa grafiikkaa, taittoja ja ilmeitä esimerkiksi brändeille, yrityksille, sanoma- ja aikakausilehtiin ja verkkosivuille. Toimintaympäristö on laaja-alainen ja työtehtävät hyvin moninaisia. Työtehtävät voivat olla joko painetun tai digitaalisen median kentällä. Graafinen suunnittelija voi työskennellä esimerkiksi erilaisissa suunnittelu-, mainos- ja viestintätoimistoissa, media-alalla tai freelancereina. Alan nopea kehitys vaatii oppimishalua ja sopeutumiskykyä.

Graafisessa suunnittelussa täytyy hallita visuaalisten suhteiden yhdistely ja kyetä luomaan uudenlaisia ratkaisuja visuaalisten työvälineiden avulla. Graafiselle suunnittelijalle työt tulevat asiakkaalta, joten asiakaslähtöisyys, kyky ymmärtää asiakkaan tarpeita ja yhteistyötaidot korostuvat.

Haluatko tietää lisää graafisesta suunnittelusta ja visuaalisesta viestinnästä? Lue visuaalisen viestinnän opiskelijan Annin tarina Tehon blogista.

Hakeminen ja ennakkotehtävät

Graafisen suunnittelun ja Visuaalisen viestinnän seuraava haku on kevään yhteishaussa 2025. Hakemus jätetään Opintopolun kautta.

Ennakkotehtävät 2025 julkaistaan oppilaitosten omilla sivuilla:

Aalto-yliopisto: Ennakkotehtävät julkaistaan helmikuussa 2025.
Lapin yliopisto: Ei ennakkotehtäviä.
Metropolia: Ennakkotehtävät julkaistaan helmikuussa 2025.
LAB-ammattikorkeakoulu: Ennakkotehtävät julkaistaan tammi-helmikuussa 2025.
Xamk: Ei ennakkotehtäviä.

Pääsykokeet

Pääsykokeet järjestetään oppilaitosten omissa tiloissa.

Aalto-yliopistoPääsykoe järjestetään taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
Lapin yliopisto: Pääsykoe on kaksipäiväinen. Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan ensimmäiseen kokeeseen. Toiseen vaiheeseen päässeille lähetetään kutsukirje toukokuun lopulla. Toisen vaiheen tarkempi päivä ilmoitetaan myöhemmin.
Metropolia: Valintakokeeseen kutsutaan kaikki ennakkotehtävän hyväksytysti suorittaneet hakukelpoiset hakijat. Kaksipäiväiset valintakokeet järjestetään kesäkuun alussa.
LAB-ammattikorkeakoulu: Pääsykokeet järjestettiin vuonna 2024 viikolla 20-21. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan LAB:in sivuilla.
XamkPääsykokeisiin ei ole ennakkotehtäviä, joten kutsun saavat kaikki hakukelpoiset hakijat. Kaksipäiväiset pääsykokeet järjestetään Kouvolassa touko-kesäkuussa 2025.

Miten valmistautua valintakokeisiin

Graafisen suunnittelun ja visuaalisen viestinnän pääsykokeisiin kannattaa ryhtyä valmistautumaan hyvissä ajoin. Ennakkotehtävissä sekä pääsykokeissa testataan laajasti mm. hakijan ideointitaitoja, sommittelutaitoja, viestinnällisiä taitoja sekä visuaalisia esitystaitoja. Joukosta erottuu usein hyvällä, omaperäisellä idealla, joka on osattu myös toteuttaa ja esittää taitavasti. Voit myös tutustua mm. Aalto yliopiston aiempiin visuaalisen viestinnän pääsykoetehtäviin, jotta saat käsityksen mitä siitä, mitä kokeissa vaaditaan! Katso myös työt, joilla Viktor ja Pinja saivat opiskelupaikan Aallon visuaalisen viestinnän muotoilun linjalta!

Seuraa lisäksi mitä graafisen suunnittelun kentällä tapahtuu: tutustu kiinnostaviin alan julkaisuihin ja inspiroiviin tekijöihin. On myös tärkeää harjoitella työskentelemään rajatussa ajassa, sillä ajankäytön hallinta on pääsykokeissa erittäin tärkeää. Muista säilyttää harjoittelussa myös hyvä meininki, sillä usein rentous pääsykokeissa takaa parhaan tuloksen ja omien vahvuuksien esiin tulemisen! 

Valmennuskurssille?

Haluatko varmistaa opiskelupaikkasi ensi vuodelle? Kaipaatko vertaistukea harjoitteluun ja henkilökohtaista ohjausta ammattitaitoisilta opettajilta?

Monipuolisten ilmaisua, ideointitaitoja ja tekniikoita vaativien tehtävien takia graafisen suunnittelun opintoihin hakevalle sopii erinomaisesti kaikki pitkät kurssimme (MaxiMidi ja Tekniikka), sekä lähes kaikki lyhyemmät kurssit. Graafisen suunnittelun opintoihin hakevalle suosittelemme ehdottomasti myös Digi-kurssia, jonka voi ottaa muiden kurssien lisäksi tai itsenäisenä kurssina. Digi-kurssilla opit kattavasti digitaaliseen kuvantekoon tarvittavia teknisiä taitoja sekä ilmaisua.

Teho-Opisto on Suomessa ainoa taidealoihin keskittynyt valmennuskurssien järjestäjä. Opetustyötä tehdään laatu ja sydän edellä, joten tsemppi on aitoa ja liukuhihnaopetusta et tule näkemään. Kursseillamme opit kaikki pääsykoemenestyksen kannalta tärkeimmät taidot tekniikoista ideointiin ja ajankäyttöön. Ryhmissämme opiskelee yhdessä eri alojen hakijoita, sillä samat hyvän pääsykoetyön kriteerit toistuvat eri hakukohteiden pääsykokeissa. Tutustu kursseihimme ja ilmoittaudu mukaan!

Yliopistot

Aalto-yliopisto

Visuaalisen viestinnän muotoilu
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Helsinki

Hakijat/hyväksytyt: 225/34
(v. 2022)

Lapin yliopisto

Graafisen suunnittelun koulutus
Rovaniemi

Hakijat/hyväksytyt: 235/15
(v. 2022)

Ammattikorkeakoulut

Metropolia

Muotoilija, visuaalinen viestintä
Helsinki

Hakijat/hyväksytyt: 424/38
(v. 2017)

LaB-Ammattikorkeakoulu

Medianomi, visuaalinen viestintä
Muotoiluinstituutti, Lahti

Hakijat/hyväksytyt: 499/54
(v. 2017)

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK

Muotoilija, graafinen muotoilu
Kouvola

Hakijat/hyväksytyt: 261/21
(v. 2020)

Teho-Opisto on ainoa luovien alojen valmennuskursseihin erikoistunut valmennusyritys Suomessa. Tarjoamme laajan valikoiman valmennuskursseja taidealojen, muotoilun ja arkkitehtuurin pääsykokeisiin, sekä hakuun opiskelemaan ulkomaisiin luovien alojen yliopistoihin.

Selaa kursseja ja valitse itsellesi sopiva:

Varmista paikkasi kursseilta alennettuun hintaan!
Early bird -etu voimassa 28.3.2024 asti

Maxi
– Alkaa 9.9.2024
1 390 3 090 
Kaikille aloille sopiva vuoden laajuinen MAXI on juuri se kurssi, jonka suuri osa Aalto-yliopistoon sisäänpäässeistä on käynyt!  
Tekniikka
– Alkaa 9.9.2024
790 2 390 
Tekniikka-kurssilla hiotaan luovien alojen pääsykokeiden yleisimpiä piirtämis-, maalaus- ja rakentelutekniikoita.
Midi
– Alkaa 20.1.2025
990 2 590 
Lukukauden laaja ja kattava valmennuskurssi taidealoille. MIDI-kurssilla omaksut pääsykokeissa olennaiset ideointitaidot ja muotokielet, jotka tekevät töistäsi sisällöltään kiinnostavia!
Piirtämisen perusteet
–Alkaa 14.8.2024
440 490 
Hyväksi piirtäjäksi tullaan vain harjoittelemalla! Täsmäkurssi kaikille, joilla ei ole aiempaa taustaa kuvan tekemisestä.

Visuaalisuus ja tekniikka yhdistyvät graafisessa suunnittelussa

Riikka Jussila opiskelee Metropoliassa graafista suunnittelua. Hän kävi viime syksynä alkaneen Teho-Opiston Maxi-kurssin, ja onnistui valintakokeessa niin hyvin, että sai siitä täydet pisteet.

Pääsin opiskelemaan graafista suunnittelua ensimmäisellä yrittämällä. Alassa minua kiehtoo sen monipuolisuus ja se, että siinä yhdistyy sekä taiteellisuus että kaupallinen puoli.

Meidän piti heti alussa valita joko painetun tai sähköisen viestinnän suuntautumisvaihtoehto. Minä valitsin digipuolen, sillä siinä yhdistyy niin monenlaisia osia: tietokoneella työskentely, multimedia, valokuvaus, taittaminen. Graafinen suunnittelija voi tehdä työkseen monenlaisia juttuja pelisuunnittelusta lehden taittamiseen.

Graafinen suunnittelija

Ennen kouluun hakemista kävin syksyn ja kevään kestäneen Maxi-kurssin Teholla. Vaikka se oli suunnattu laajemmin eri taidealoille suuntautuville hakijoille, sain siitä paljon apua juuri tähän koulutukseen hakemiseen. Kurssi antoi kipinän etsiä inspiraatiota omin töihin uusista paikoista. Sain erilaiset tekniikat kurssilla hyvin haltuun, ja luentojen välillä kotona tehdyt tehtävät pakottivat tarttumaan kynään ja harjoittelemaan itsenäisestikin.

Kurssin sisältöihin keskityin omien kiinnostusteni mukaan, ja valitsin juuri itselleni sopivat tehtävät. Pääsykokeessa hyödyin siitä, että olin kurssilla oppinut hallitsemaan ajankäyttöäni töitä tehdessä. Työn suunnittelu ja toteutus nopeutuivat, ja pääsykokeessa ehdin tehdä työt alusta loppuun valmiiksi. Värien käytöstä ja pelkistämisestä oli jäänyt mieleen myös hyviä oppeja.

Koulutusohjelman kursseista kiinnostavimpia ovat ainakin Graafisen suunnittelun työkalut -kurssi, jossa opetellaan eri ohjelmien käyttöä tietokoneella. Myös Käyttöliittymät ja käytettävyys-, Taidehistoria- ja Typografia-kurssit kuulostavat tärkeiltä ja mielenkiintoisilta.

Vielä en osaa sanoa tarkalleen, minkälaista työtä haluan valmistuttuani tehdä. Varmasti jotain sellaista, missä pääsen käyttämään monipuolisesti eri taitoja ja kehittämänään niitä. Myös freelancerina työskentely voisi kiinnostaa.”

Soita ja kysy lisää siniltä

Voit myös tekstata tai lähettää WhatsApp-viestin.

Kolme poimittua syytä tulla teholle

Huimat sisäänpääsy­prosentit

Tehon opiskelijoista jopa 70% saa joka vuosi haluamansa opiskelupaikan.

Teholta Metropoliaan

4-6 opiskelijaa täysillä pisteillä sisään Metropolian Muotoilun, Sisustusarkkitehtuurin ja Graafisen suunnittelun osastoille (2018-2021).

Tyytyväiset oppilaat

99% entisistä kurssilaisista suosittelisi Teho-Opistoa kavereilleen (2021).

saavuta unelmiesi opiskelupaikka!

Super Early Bird -etu 31.7.2024 asti!