Skip to content

Minkä tehon kurssin valita?

#arkkitehdiksi
#kuvataiteilijaksi
#muotoilijaksi
#maisema-arkkitehdiksi
#rakennusarkkitehdiksi
#graafiseksi suunnittelijaksi
#sisustusarkkitehdiksi
#vaatesuunnittelijaksi
#taidekasvattajaksi
#sisustussuunnittelijaksi

Tehon kursseilla harjoitellaan pääsykokeissa käytettäviä kuvan tekemisen tekniikoita, kehitetään omaa ilmaisua, paineensietokykyä, ideointitaitoja, ja yleisesti opitaan, millaisilla töillä pärjää pääsykokeissa. Kurssien valintaan vaikuttaa käytössä oleva aikasi, osaamisen tasosi sekä hakualasi.

Tarjoamme kolmenlaisia kursseja:

PITKÄT KURSSIT

Pitkät kurssit ovat lukukauden tai lukuvuoden mittaisia ja ne sopivat kaikkien visuaalisten alojen hakijoille: kursseilla kehitetään omaa kuvallista ilmaisua, teknistä osaamista sekä harjoitellaan pääsykoetehtävien vastaustekniikoita.

ERITYISKURSSIT

Syventävät erityiskurssit keskittyvät nimensä mukaisesti johonkin erityisaiheeseen: ennakkotehtäviin, digitaaliseen kuvantekoon, arkkitehtimatikkaan tai portfolion kokoamiseen. Ne voi suorittaa joko omaan tahtiin tai sitten useamman viikon kestoisina lähikursseina.
Näiden kurssien sopivuus riippuu hakukohteestasi.

Lyhyet kurssit

Intensiivikurssit ovat tiiviitä ja hyvin tehokkaita, enintään viikon pituisia kokonaisuuksia, joita suosittelemme pitkien kurssien sijaan, jos sinulla ei ole kuukausia aikaa opiskella kuvan tekemistä. Voit harjoittaa piirtämisen perustekniikoita, digitaalisen kuvan tekemistä ja ilmaisua, kuvallista ilmaisua tai kolmiulotteisten muotojen ja rakenteiden tekoa ja suunnittelua. Lisäksi tarjoamme suosittua kolmen päivän pääsykoesimulaatiokurssia, jolla harjoitat pääsykoetilanteessa vaadittavaa paineensietokykyä ja saat arviot, millä tasolla osaamisesi on.

MAXI

Suosittelemme kaikille aloille MAXI-kurssia: se sisältää sekä sisällöltään että kestoltaan pisimmän kattauksen kuvan tekemisen tekniikoita, ilmaisua, ja pääsykoetyyppisten tehtävien tekemisen harjoittelua, sekä pääsykoesimulaatioita. MAXI kestää lukuvuoden: syksyllä harjoitellaan erityisesti erilaisia tekniikoita, keväällä keskitytään kuvan keinoilla ilmaisuun.

MIDI

Jos olet jo teknisesti taitava tekijä, MIDI-kurssimme sopii sinulle. MIDI kestää puoli vuotta, ja se sisältää kuvallisen ilmaisun kehittämistä ja pääsykoesimulaation, minkä lisäksi pääsykokeisiin valmistaudutaan tekemällä joka viikko kotitehtäviä, jotka arvioidaan kuin pääsykoetehtävät. MIDI on sisällöltään sama kuin MAXI-kurssi kevätosio.

Sekä MAXIA että MIDIÄ voi suorittaa tiiviimmin, jolloin täyspitkiin kursseihin verrattuna kotitehtävämääriä ja/tai sisältöä karsitaan valikoidusti. MIDIn voi suorittaa alkamaan ennakkotehtävien palauttamisen jälkeen kuuden viikon pituisena kurssina huhti-toukokuussa, kun taas MAXIn voi suorittaa tiiviinä kevät- tai syyskauden aikana.

TEKNIIKKA

TEKNIIKKA-kurssi on sisällöltään sama kuin tavallisen MAXI-kurssin syksy: kurssilla harjoitellaan pääsykokeissa tarvittavia tekniikoita, opetellaan pääsykoetehtäviin vastaamista kotitehtävien kautta, ja samalla kehitetään omaa ilmaisua, joskin pääpaino on tekniikoissa.

tutustu pitkiin kursseihimme:

Teho – alkaa 29.3.2021
750 950 
Kuuden viikon tehokas valmennuskurssi taiteen alojen pääsykokeisiin
Tekniikka – alkaa 13.9.2021
890 2 490 
Lukukauden laajuinen kurssi teknisten taitojen hiomiseen valintakoetasolle
Midi – syys-MIDI alkaa 16.9.
890 2 490 
Kevätlukukauden laaja ja kattava valmennuskurssi taidealoille
Maxi – syksyn kurssit alkavat 13.9.2021
1 390 2 990 
Kaikille luoville aloille sopiva vuoden laajuinen MAXI on juuri se kurssi, jonka suuri osa Aalto-yliopistoon sisäänpäässeistä on käynyt!  

Erityiskurssit ovat itsenäisiä kursseja, jotka keskittyvät nimensä mukaisesti johonkin erityisaiheeseen: ennakkotehtäviin, digitaaliseen kuvantekoon, arkkitehtimatikkaan tai portfolion kokoamiseen. Kursseja voi suorittaa itsenäisinä kokonaisuuksina, mutta suosittelemme erityiskurssien avulla kustomoimaan MIDI tai MAXI-kursseja, ja siksi tarjoamme erityiskursseja MAXIn ja MIDIn ohessa pakettihintoihin.

ENNAKKO

Suosittelemme ENNAKKO-kurssia aivan jokaiselle. Kurssi sisältää analyyseja kaikkien opiskelijoidemme hakualojen ennakkotehtävistä, ohjaamme, mitä hyvään ennakkotehtävään kuuluu, näet aiempien vuosien läpi menneitä ennakoita omalta alaltasi, ja saat ennakkotehtävien kommentointiapua, jolla varmistamme, että olet ymmärtänyt tehtävänannot oikein ja että työsi täyttää tehtävänannon. Voit myös palauttaa mahdollisia aiempia ennakkotehtäviä, ja me analysoimme, miksi et ole sillä päässyt läpi tai miten työtä voisi vielä parantaa.

PORTFOLIO

Jos hakukohteeseesi haetaan portfoliolla, suosittelemme PORTFOLIO-lisäkurssia, jolla saat oppia siitä, mitä hyvään portfolioon kuuluu ja miten sellainen kootaan. Ohjeistamme myös, millaisia tehtäviä portfoliostasi mahdollisesti vielä puuttuu ja autamme muokkaamaan portfoliosta sellaisen, joka tuo osaamisesi parhaiten esiin.

DIGI

Yhä useammalle alalle haettaessa voi ennakkotehtäviä tehdä tai parannella digitaalisesti. DIGI-lisäkurssilla käydään läpi digitaalisen kuvanteon perustekniikoita ja ilmaisua. Opit taittoa, kuvankäsittelyä, nettisivujen perusteita. Suosittelemme DIGI-kurssia erityisesti graafisista aloista kiinnostuneille.

ARKKITEHTIMATIKKA

Haetko opiskelemaan arkkitehtuuria ja matematiikka on ruosteessa? ARKKITEHTIMATIKKA-lisäkurssilta opit kaiken, mitä arkkitehtien matematiikan kokeessa tarvitaan.

PIIRTÄMISEN PERUSTEET

Jos visuaalinen ilmaisusi on pahasti ruosteessa, tai jos et ole koskaan ennen piirtänyt paljon, suosittelemme PIIRTÄMISEN PERUSTEITA ennen muita Tehon kursseja. Hyväksi piirtäjäksi tullaan vain harjoittelemalla, ja saat kursseistamme enemmän irti, jos tekninen osaamisesi on riittävä.

tutustu erityiskursseihimme:

Ennakko – alkaa helmikuussa 2022
390 690 
Intensiivinen tehotreeni ennen ennakkotehtävien palautusta
Treeni 10x – alkaa milloin tahansa
390 
Treeni keskittyy tekemiseen! Teet 10 pääsykoetehtävää, joihin saat kirjallisen palautteen, ohjeistusvideon ja näet mitä muut ovat tehneet.
Portfolio – alkaa tarpeen mukaan
490 
Luo opettajan ohjaamana portfolio, joka tuo osaamisesi esiin
Matikka – alkaa milloin tahansa
590 890 
Arkkitehtimatematiikan kurssit pitkän tai lyhyen matematiikan lukeneille

Järjestämme myös suppeampia, viikon pituisia intensiivikursseja, jotka keskittyvät tarkkoihin aihepiireihin. Voit harjoittaa piirtämisen perustekniikoita, digitaalisen kuvan tekemistä ja ilmaisua, kuvallista ilmaisua tai kolmiulotteisten muotojen ja rakenteiden tekoa ja suunnittelua. Lisäksi tarjoamme suosittua kolmen päivän pääsykoesimulaatiokurssia, jolla harjoitat pääsykoetilanteessa vaadittavaa paineensietokykyä ja saat arviot, millä tasolla osaamisesi on.

SIMULAATIO

Simulaatio-kurssi sisältää kolme pääsykoesimulaatiopäivää, joiden aikana tehdään aikarajoitettuja pääsykoetyyppisiä tehtäviä oikeita pääsykokeita vastaavissa olosuhteissa.Jokaisena simulaatiopäivänä tehdään kaksi pääsykoetyyppistä tehtävää, joista saat arvosanan kuten oikeistakin pääsykoetehtävistä. Tehtävistä pidetään myös kritiikki eli ne arvioidaan yhdessä muiden töiden kanssa, mikä edelleen kehittää omaa ilmaisua ja ideointiasi. Tämän lisäksi käymme ryhmässä läpi koetilanteen synnyttämiä haasteita ja onnistumisia, jotka auttavat kehittämään toimintaa koetilanteessa päivä päivältä paremmaksi.

TREENI

Treeni-kurssi keskittyy puhtaasti tekemiseen: kurssi sisältää 10 treeniä, joista jokaisella harjoittelet tekemällä yhden pääsykoetyyppisen tehtävän ja saat siitä henkilökohtaisen palautteen. Treeni sopii erityisen hyvin jos kaipaat apua siihen, mitä pääsykokeissa kannattaa tehdä ja mitä välttää! Kurssi ei sisällä lainkaan luento-opetusta eikä tekniikkaharjoitteita.
 

Intensiivi 2D

Kurssilla kerrataan kuvan teon perusteet, kehitetään omaa taiteellista ilmaisua ja huomioidaan suunnittelualojen käyttäjälähtöisyys. Siitä on hyötyä kaikille luovan alan pääsykokeisiin valmistautuville, mutta se sopii erityisesti, jos valmistaudut graafisen suunnittelun, visuaalisen viestinnän, palvelumuotoilun, digitaalisen muotoilun, tai käyttöliittymäsuunnittelun pääsykokeisiin.

Intensiivi 3D

Oletko jo taitava kuvien tekijä, mutta kolmiulotteisten kappaleiden rakentelu pääsykokeissa huolettaa? Intensiivi-3D:llä saat parhaat vinkit eri materiaaleista rakenteluun ja saat lisätreeniä kolmiulotteisten kappaleiden suunnitteluun.

Intensiivi digi

Intensiivi DIGI on suunnattu erityisesti graafisista aloista kiinnostuneille hakijoille, jotka eivät vielä ole harjaantuneet digitaalisen kuvan tekoon.
Kurssilla käydään läpi digitaalisen kuvanteon perustekniikoita ja ilmaisua. Opit taittoa, kuvankäsittelyä, nettisivujen perusteita.
 

tutustu lyhyisiin kursseihimme:

Treeni 10x – alkaa milloin tahansa
390 
Treeni keskittyy tekemiseen! Teet 10 pääsykoetehtävää, joihin saat kirjallisen palautteen, ohjeistusvideon ja näet mitä muut ovat tehneet.
Simulaatio – alkaa 19.5., 22.5. ja 26.5.2021
440 540 
Koe oikea valintakoetilanne ja harjoittele sitä varten! Pääsykoesimulaatiosta opit paineensietokykyä ja viime hetken korjaukset omaan tekemiseen.
Intensiivikurssit – alkaa 19.5.2021
690 790 
Intensiivi-kurssit tarjoavat 6 päivän mittaiset tehokurssit juuri ennen pääsykokeita! Valitse kurssi kuvien, rakenteiden tai kombona molempien parissa!

Kurssien toteutustavat

Lähikurssi

Lähitoteutuksena pidettävien valmennuskurssiemme opetus tapahtuu Helsingin keskustassa Teho-Opiston valoisissa ja viihtyisissä kurssitiloissa. Tunnilla on paikalla aina vähintään kaksi opettajaa, joiden asiantuntevassa ja ihmisläheisessä otteessa opetuskerran asiat on helppo ymmärtää ja sisäistää. Lähiopetuksen etuina on myös mukavat kurssikaverit, vertaistuki sekä se, että pääsee näkemään ja oppimaan myös muiden töistä ja niistä annettavasta kritiikistä.

Ryhmän maksimikoko on 24 opiskelijaa. Luentovideot ja teoriapaketit sekä kritiikit ovat opiskelijoiden käytössä lisäksi sähköisellä opiskelualustallamme.

Etäkurssi

Etäkurssillamme saat kattavan teoriapaketin, joka koostuu viikoittain aina lähiopetuksen jälkeen julkaistavasta kurssin luento- ja kritiikkivideoista sekä luentokalvoista. Jokaisella etäkurssin palautuskerralla tehdään ja saadaan kritiikkiä kahdesta pääsykoetehtävästä sekä henkilökohtainen palaute kotona tehtävistä pikatehtävistä. Tehtävät (kuvat tehdyistä töistä) lisätään tiiviine palautteineen ja numeroineen Teho-Opiston kurssilaisten yksityiseen nettigalleriaan, jossa voit verrata töitäsi muiden tekemiin ja näin opit myös heidän tekemistä oivalluksista ja virheistä.

Etäkurssit etenevät samassa tahdissa lähikurssien kanssa ja kiitos kurssivideoiden, voit aloittaa Etä-kurssin myös jälkikäteen ja tehdä tehtävät omaan tahtiisi.

Live-verkkokurssi

Live-verkkokurssi sopii sinulle, joka kaipaa lähikurssin ohjattua aikataulua ja vuorovaikutusta opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa, mutta jolle Helsingin keskustaan lähikurssille tulo ei sovi. Opetus toteutetaan Zoom-palvelulla pienryhmissä opettajan johdolla aivan kuten lähiopetuskin: opiskelijat voivat kysyä kysymyksiä yleisesti, tehdä tehtäviä ja osallistua keskusteluun. Myös kahdenkeskistä apua opettajalta on saatavilla.

Takuukurssi

Takuu-valmennuskurssilla ei jätetä mitään sattuman varaan: kurssilla saat laajimman mahdollisen valmennuksen pääsykokeissa menestymiseen. Opetusta täydennetään intensiivisellä kolmen päivän valmennuksella ennakkotehtäviin sekä kolmen päivän simulaatiokurssin juuri ennen pääsykokeita. Nämä lisäopinnot varmistavat, että saat riittävän määrän harjoitusta kaikissa kaipaamissasi osa-alueissa. Takuu-valmennuskurssilla hiomme taitosi valintakokeissa vaaditulle tasolle ja saat vahvan rutiinin tehtävien tekemiseen. Pääsykoesimulaatio täydentää koetekniikan harjoittelua ja valmistaa koetilanteessa toimimiseen paineen alla.

Mikäli jostain syystä opiskelupaikka jäisi silti saavuttamatta, annamme kurssitakuun, joka tarkoittaa että voit tulla seuraavana vuonna ilmaiseksi vastaavalle kurssille.

Soita ja kysy lisää siniltä

Voit myös tekstata tai lähettää WhatsApp-viestin.