Arkkitehtimatematiikka

Arkkitehtuurissa Matematiikan kynnysehto ja Maisema-arkkitehtuurissa Luonnontieteen kynnysehto
#arkkitehdiksi
#maisema-arkkitehdiksi
#rakennusarkkitehdiksi

Early bird etu
16.2.2022 asti

Pitkä matematiikka

Ajankohta: 3.3.–2.6.2022

 

Opetusajat:
Ryhmä 1: Torstaisin 15:00–18:00

 

Hinta: 890 €

Arkkitehtimatikka

Voit jälki-ilmoittautua kurssille!

 

Ajankohta: 31.3.–2.6.2022

 

Opetusajat:
Ryhmä 1: Torstaisin 15:00–18:00

 

Hinta: 690 €

Arkkitehtimatikan itseopiskelukurssi

Ajankohta: Opiskele omaan tahtiin sinulle sopivina aikoina. Materiaalit ovat saatavilla tammikuussa 2022.

 

Hinta: 590 €

Kenelle

#Arkkitehdiksi
#Maisema-arkkitehdiksi #Rakennusarkkitehtuuri

Kurssivaihto­ehdot

 Lähikurssi
 Itseopiskelukurssi

kysy lisää

Sini Koivisto
040 554 5595
sini@teho-opisto.fi

MATEMATIIKAN KYNNYSEHTO ARKKITEHTUURISSA

Arkkitehtuurin sisäänpääsyvaatimuksiin kuuluu matematiikan kynnysehto. Se tarkoittaa sitä, että arkkitehdiksi hakevilla on oltava riittävät yo-kokeen arvosanat tai tehtävä arkkitehtimatematiikan koe.

Hakukeväälle 2023 matematiikan kynnysehdon vaatimuksia on entisestään madallettu: riittää että olet kirjoittanut joko pitkästä matematiikasta arvosanan B tai lyhyestä matematiikasta arvosanan M. Jos täytät jommankumman näistä ehdoista, sinun ei tarvitse osallistua matematiikan kokeeseen. 

Mikäli et ole kirjoittanut yo-kokeista vaadittavia kynnysehtoja, sinun tulee käydä osoittamassa matematiikan osaaminen erillisessä matematiikan kokeessa ja siten täyttää matematiikan kokeelle erikseen asetettu kynnysehto, jotta pääset eteenpäin arkkitehtiosastojen opiskelijavalinnassa.

Matematiikan koe perustuu lukion pitkän matematiikan tietoihin.

LUONNONTIETEEN KYNNYSEHTO MAISEMA-ARKKITEHTUURISSA

Maisema-arkkitehtuurin hakukohteisiin hakevien tulee täyttää Luonnontieteiden kynnysehto. Se tarkoittaa sitä, että maisema-arkkitehdiksi hakevilla on oltava riittävä maantieteen yo-kokeen arvosana tai tehtävä luonnontieteiden koe.

Hakukeväälle 2023 luonnontieteen kynnysehdon täyttämiseksi riittää että olet kirjoittanut joko maantieteen ylioppilaskokeen arvosanalla M (magna cum laude approbatur), jolloin sinun ei tarvitse osallistua luonnontieteen kokeeseen. Vaihtoehtoisesti mikäli yo-kokeen arvosana ei riitä tai et ole kirjottanut maantiedettä, täytät kynnysehdon suorittamalla luonnontieteen kokeen pistemäärällä 12/24

Luonnontieteen koe perustuu kirjaan Geos 2: Sininen planeetta (Cantell Hannele, Jutila Heikki, Lappalainen Sirpa, Sorvali Mari, ISBN 9789526341798) sekä kokeessa mahdollisesti jaettavaan materiaaliin.

Arkkitehtimatematiikan kurssia ei enää järjestetä

Madallettujen kynnysehtojen takia emme enää tarjoa arkkitehtimatikan erillistä kurssia. Otathan yhteyttä jos matematiikan koe mietityttää! Voimme ohjata sinut arkkitehtuurin hakijoille sopiville muiden palveluntarjoajien kursseille.

Pitkän kurssin omilla, neljällä ensimmäisellä, opetuskerralla kerrataan ja harjoitellaan aritmetiikan, algebran ja geometrian perustaitoja. Tämän jälkeen lyhyen kurssin opiskelijat tulevat mukaan ja tästä eteenpäin opetus on pääosin tietoiskujen kautta tulevaa opetusta sekä harjoitustehtävien laskemista opettajien ohjauksessa. Näin saat täsmäapua juuri itseäsi koskeviin ongelmiin ja laskurutiinia vaativimmissakin matematiikan tehtävissä.

Pitkä kurssi sopii hyvin lyhyen matematiikan lukijoille sekä heille, joilla laskemisesta on jo kulunut aikaa. Normaali Arkkitehtimatematiikan kurssi taas soveltuu parhaiten pitkän matematiikan lukijoille arkkitehtimatematiikan sisältöjen kertaukseen sekä soveltamisen harjoitteluun.

Käytämme opetuksessa edistynyttä Mafynetti-opetusjärjestelmää, joka sisältää matematiikan materiaalit sekä harjoitustehtävät mallivastauksineen. Lisäksi opetuksessa hyödynnämme kurssia varten luotuja, arkkitehtimatematiikan pääsykokeeseen valmentavia materiaaleja, jotka julkaistaan Tehoverkkoon kurssin edetessä. Tehoverkkoon julkaistavaan materiaaliin kuuluu muun muassa opettajan laatimia tehtäviä vastauksineen, vanhoja pääsykoetehtäviä vastauksineen ja teoriapaketteja, jotka kirjoitetaan arkkitehtimatematiikan kannalta tärkeimmistä aihealueista

Mafynettiä voit käyttää omalla Windows- tai Mac-läppärillä tai tabletilla. Tehtävät tehdään kuitenkin perinteisesti kynällä ja paperilla parhaan laskurutiinin saavuttamiseksi. Lisäksi teemme kolme harjoituskoetta ja pääsykoesimulaation, joista saat pisteet ja palautteen, joten olet koko ajan selvillä etenemisestäsi ja tiedät millaista pistesaalista voit odottaa pääsykokeesta.


Arkkitehtimatematiikan kurssilla otetaan haltuun pitkän matematiikan perusteet ja geometria, joita tarvitaan arkkitehtiosastojen matematiikan kokeen läpäisemiseen. Kokeessa on myös haastavia soveltavia tehtäviä, jotka osaamalla saa arvokkaita lisäpisteitä opiskelijavalintaan. 

Rakennusarkkitehtuurin tekniikan ja liikenteen valintakokeessa tarvitaan vahva osaaminen lukion matematiikan perusteissa ja loogisessa päättelyssä. Lisäksi kokeessa on fysiikan ja kemian tehtäviä, joissa myös testataan perusteiden osaamista. Halutessasi voit ostaa erillisen fysiikan oppimateriaalin harjoitellaksesi rakennusarkkitehtuurin tekniikan kokeeseen. 

Kaikilla kursseillamme voit edetä oman tasosi mukaan ja keskittyä harjoittelemaan joko perusasioita tai treenata itsesi parhaaseen iskuun vaativimpiakin tehtäviä varten. Lisäksi saat valmennusta miten itse pääsykokeessa toimitaan ja opit maksimoimaan pisteet hyvällä koetekniikalla ja ajankäytöllä.

Kurssivaihtoehdot

Teholla voit opiskella joko lähikurssilla tai itseopiskelukurssilla. Tutustu alla kurssivaihtoehtoihimme.

Arkkitehtimatikka

Itseopiskelukurssi

590

tai 2 x 301 €

Opiskele omaan tahtiin paikasta riippumatta
Mafynetti Arkkitehtimatikka teoria- ja tehtäväpaketti
3 harjoituskoetta
Pääsykoesimulaatio
Lähtötason kartoitus ja edistymisen seuranta tavoitteeseen nähden

Arkkitehtimatikka

Lähikurssi

690

tai 2 x 351 €

32 lähiopetustuntia
8 opetuskertaa
3 harjoituskoetta
Pääsykoesimulaatio
Lähtötason kartoitus ja edistymisen seuranta
Kurssitilat Helsingin keskustassa

Pitkä arkkitehtimatikka

Lähikurssi

890

tai 2 x 451 €

48 lähiopetustuntia
12 opetuskertaa
3 harjoituskoetta
Pääsykoesimulaatio
Lähtötason kartoitus ja edistymisen seuranta
Kurssitilat Helsingin keskustassa

Mitä kurssin käyneet sanovat

Santtu-Hyvarinen
Santtu Hyvärinen
Teho-Opistolla hinta-laatusuhde on paras verrattuna vastaaviin muihin taidealojen valmennuskursseihin.
Santtu Hyvärinen
Arkkitehtuurin kandidaatti, Oulun yliopisto
Mindele-Grant
Mindele Grant
Kurssin suurimmat hyödyt minulle olivat kotitehtävät ja niiden kritiikit, niiden myötä opin käyttämään koeajan tehokkaasti.
Mindele Grant
Sisustusarkkitehtuuri, Aalto-yliopisto
Mia-Pikkarainen
Mia Pikkarainen
Kurssilla oli hyvä yhteishenki ja kurssikerrat olivat poikkeuksetta viikon kivoimpia hetkiä!
Mia Pikkarainen
Arkkitehtuuri, Aalto-yliopisto

Teho lukuina

70% oppilaistamme ovat saaneet haluamansa opiskelpaikan (vrt. 10% muut pyrkijät).
Tehon kouluarvosana (keskiarvo palautteessa)
0 / 10
Kurssilaisista suosittelisi Tehoa kavereilleen (2013–2016)
0 %
Valintakokeissa hyväksytyt Teholaiset 2009–
0 +
Opiskelijoistamme sai haluamansa opiskelupaikan
0 %