Rakennusarkki­tehtUUri

HALUATKO RAKENNUS­ARKKITEHDIKSI?

KOULUTUS JA OPISKELU

Rakennusarkkitehdit valmistuvat ammattikorkeakoulusta ja työskentelevät monissa samankaltaisissa työtehtävissä, kuin arkkitehdit. Koulutus antaa valmiudet toimia rakennussuunnittelijana monipuolisissa projekteissa sekä asiantuntijana erilaisissa rakennettuun ympäristöön liittyvissä suunnittelutehtävissä. Rakennusarkkitehtikoulutuksessa saat laajan näkemyksen erilaisten rakennushankkeiden teknisistä puolista, mutta myös rakentamisen esteettisistä, yhteiskunnallisista, sosiaalisista ja ekologisista tekijöistä.

Alalle pyrkivältä tulisi löytyä tilallista hahmotuskykyä, ongelmanratkaisutaitoja, yhteistyökykyä sekä tietenkin luovuutta ja mielikuvitusta. Lue Tehon blogista arkkitehtuurin ja rakennusarkkitehtuurin eroista täältä.

HAKEMINEN JA ENNAKKOTEHTÄVÄT

Seuraava haku rakennusarkkitehtuurin aloille on yhteishaussa 18.3.–1.4.2020. Hakemus jätetään Opintopolun kautta.

Rakennusarkkitehtuurin aloille julkaistaan ennakkoaineisto kevään 2020 tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen. Ennakkoaineisto julkaistaan muutamaa viikkoa ennen pääsykokeita ja se on luettavissa kahden viikon ajan.

PÄÄSYKOKEET

Rakennusarkkitehtuurin pääsykokeet ovat kaksiosaiset. Jokaisen hakijan tulee osallistua tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen toukokuun lopulla sekä seuraavana päivänä järjestettävään rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeeseen.

MITEN VALMISTAUTUA VALINTAKOKEISIIN?

Rakennusarkkitehtuurin valintakokeisiin kannattaa ryhtyä valmistautumaan hyvissä ajoin. Seuraa mitä rakennusarkkitehtuurin kentällä tapahtuu: tutustu kiinnostaviin alan julkaisuihin ja inspiroiviin tekijöihin. Hio piirustus- ja maalaustaidot kuntoon ja harjoittele erityisesti ideointia, jotta erotut pääsykokeissa suunnittelutaidoillasi!

Harjoittele myös työskentelemään rajatussa ajassa, ajankäytön hallinta on pääsykokeissa tärkeää. Muista säilyttää harjoittelussa myös hyvä meininki, sillä usein rentous pääsykokeissa takaa paremman tuloksen! Tutustu vanhoihin rakennusarkkitehtuurin pääsykoetehtäviin, jotta saat käsityksen, mitä pääsykokeissa vaaditaan.

RAKENNUSARKKITEHTUURIN VALMENNUSKURSSILLE?

Haluatko varmistaa opiskelupaikkasi ensi vuodelle? Kaipaatko vertaistukea harjoitteluun ja henkilökohtaista ohjausta ammattitaitoisilta opettajilta?
Voit maksimoida mahdollisuutesi opiskelupaikan nappaamiseen Teho-Opiston valmennuskurssilla.

Teho-Opisto on Suomen ainoa taidealoihin keskittynyt valmennuskurssien järjestäjä. Opetustyötä tehdään laatu ja sydän edellä, joten tsemppi on aitoa ja liukuhihnaopetusta et tule näkemään. Kursseillamme opit kaikki pääsykoemenestyksen kannalta tärkeimmät taidot tekniikoista ideointiin ja ajankäyttöön. Ryhmissämme opiskelee yhdessä eri alojen hakijoita, sillä samat hyvän pääsykoetyön kriteerit toistuvat eri hakukohteiden pääsykokeissa. Tutustu lähi- ja etäkursseihimme ja ilmoittaudu mukaan!

  AMMATTIKORKEAKOULUT

  • icon

   Rakennusarkkitehti (AMK)

   Metropolia, Helsinki

   Hakijat/hyväksytyt: 470/34 (v. 2017)

  • icon

   Rakennusarkkitehti

   Oulun AMK, Oulu

   Hakijat/hyväksytyt: 307/33 (v. 2017)

  • icon

   Rakennusarkkitehti

   Savonia ammattikorkeakoulu, Kuopio

   Hakijat/hyväksytyt: 214/34 (v. 2017)

  • icon

   Rakennusarkkitehti

   Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampere

   Hakijat/hyväksytyt: 518/34 (v. 2017)

  RAKENNUSARKKI­TEHDIT TYÖLLISTYVÄT MONIPUOLISESTI RAKENNUS­SUUNNITTELUN JA RAKENTAMISEN ERI ALUEILLA

  Suvi Wallius-Valo opiskelee Metropoliassa rakennusarkkitehtuuria. Opiskelu on yllättänyt hänet positiivisesti konkreettisuudellaan, määrätietoisuudellaan ja käytännönläheisyydellään.”Oltuani kielten parissa tekemisissä kymmenisen vuotta halusin saada täysin uudenlaista haastetta. Arkkitehtuuri oli lopulta varsin luonteva valinta, sillä olen aina ollut kiinnostunut rakentamisesta isäniesimerkin myötä. Alassa kiinnostaa se, että voi olla mukana luomassa näkyvää ympäristöä…”

  Rakennusarkkitehti
  Jatka Suvin tarinaa...

  …Kävin Midi-kurssin keväällä 2015. Kurssilla oli mukava yhteishenki ja oli kivaa, että järjestettiin yhteisiä illanviettoja. Teholaisten kanssa aina moikataan kun tavataan. Hain kahtena keväänä, joista ensimmäisellä kerralla vain Aaltoon arkkitehtiosastolle ja toisena vuonna myös ammattikorkeakoulun rakennusarkkitehtuuriin, koska edellisessä haussa en vielä tiennyt tästä linjasta. Opiskelu ammattikorkeakoulussa sopii minulle ehdottomasti paremmin. Sisäänpääsyyni vaikutti sinnikäs treenaus piirtämisen ja matematiikan osalta.

  Opiskelu on yllättänyt positiivisesti konkreettisuudellaan, määrätietoisuudellaan ja käytännönläheisyydellään. Työkuorma on välillä aika suuri, mitä ei tietenkään osannut ennen koulun alkua odottaa. Opintoihini kuuluu suunnitteluprojekteja, jotka vaikeutuvat asteittain: esimerkiksi nyt kolmantena syksynä suunnittelemme suurta myymälärakennusta ja kerrostaloa. Projektien rinnalla opiskelemme mm. materiaalioppia, arkkitehtuurin historiaa, tietotekniikkaa, talotekniikkaa, rakennushankkeen ohjausta, yritystoimintaa ja rakentamistaloutta.

  Rakennusarkkitehtiopiskelijalta vaaditaan valtavaa paineensietokykyä, pitkäjänteisyyttä jaorganisointitaitoja! Näistä ominaisuuksista ei varmasti ole haittaa työelämässäkään. En ole vielä päättänyt, haluanko isona suunnittelupöydän ääreen vai toteuttamaan hankkeita projektinjohtopuolelle. Tällä hetkellä olen rakennusliikkeessä insinööriharjoittelijana.

  Jos haluat konkreettisen lähestymiskulman suunnitteluun ja haluat liittyä huikeaan opiskeluporukkaan, tule opiskelemaan rakennusarkkitehtuuria! Parhaimman hyödyn pääsykokeisiin valmistautumisesta saat, kun treenaat ja treenaat vielä lisää!”

  Kolme poimittua syytä tulla Teholle

  Alansa ainoa

  Teho-Opisto on Suomen ainoa taidealoihin erikoistunut valmennuskurssi.

  Kannustava ilmapiiri

  Tehon opettajat ovat alansa ammattilaisia, jotka takaavat kurssilaisillemme yksilöllisen opetuksen.

  Huimat sisäänpääsyprosentit

  Tehon opiskelijoista jopa 70% saa joka vuosi haluamansa opiskelupaikan.

  Kirjoita hakusi ja paina Enter