Tekniikka

Opi luovan alan pääsykokeissa tarpeelliset tekniikat ja taidot!
#arkkitehdiksi
#maisema-arkkitehdiksi
#rakennusarkkitehdiksi
#sisustussuunnittelijaksi
#muotoilijaksi
#taidekasvattajaksi
#graafiseksi suunnittelijaksi
#vaatesuunnittelijaksi
#kuvataiteilijaksi

early bird
etu 17.8. asti

Jälki-ilmoittaudu 3.10. asti!

TEKNIIKKA
 
 Ajankohta: 11.9. – 15.12.2023
 

 Opetus alkaa ryhmissä viikolla 37.

 

Lähikurssin ryhmät:

Ryhmä 1: TI 18:00 – 21:00

Ryhmä 2: KE 15:00 – 18:00

Ryhmä 3: KE 18:00 – 21:00

Ryhmä 4: TO 09:00 – 12:00 

Ryhmä 5: TO 12:00 – 15:00 

 

Liveverkkokurssin ryhmät:

Ryhmä 1: MA 17:30 – 20:30

Ryhmä 2: PE 09:00 – 12:00 

 

Hinta: 990–2590 €

Kenelle

#Arkkitehdiksi #Maisema-arkkitehdiksi #Sisustusarkkitehdiksi #Sisustussuunnittelijaksi #Rakennusarkkitehdiksi #Muotoilijaksi #Taidekasvattajaksi #Graafiseksi suunnittelijaksi #Vaatesuunnittelijaksi #Kuvataiteilijaksi

Kurssivaihto­ehdot

Etäkurssi Lähikurssi 
• 
Liveverkkokurssi Takuukurssi

Ilmoittaudu tai kysy lisää

Sini Koivisto
040 554 5595
sini@teho-opisto.fi

Tavoitteet

Pääsykokeissa vaaditaan usein laajalti sekä piirustus-, maalaustaitoja, mutta myös paperin, puutikkujen kuin savenkin työstöä. Myös kaksiulotteisiksi miellettyjen alojen, kuten visuaalisen viestinnän, pääsykokeissa pääsee usein rakentelemaan! Siksi Tekniikka soveltuu kaikkien luovien alojen hakijoille.

Tekniikka-kurssilla opit keskeisimmät pääsykokeissa tarvittavat tekniikat aina piirustus- ja maalaustekniikoista luonnosteluun ja pienoismallitekniikoihin. Useiden tekniikoiden omaksuminen vaatii aikaa ja harjoitusta. Lukukauden kesto takaa, että tekniset taitosi ehtivät kehittyä pääsykokeisiin mennessä.

Sisältö

Tekniikka-kurssi painottuu teknisten taitojen opetteluun. Käymme läpi mm. luonnostelua, akvarelli- ja peiteväreillä maalaamista, paperin ja puutikkujen parissa rakentelua ja monta muuta. Opettelemme myös soveltamaan eri tekniikoita, jolloin opit käyttämään ja yhdistelemään eri tekniikoista niiden parhaita puolia. Kurssilla myös käsitellään ideointia ja suunnittelun prosesseja, sekä tutustutaan ajan henkeen ja tyyliin. Opit myös, miten pääsykoetehtäviä kuuluu lähestyä ja millaiset ratkaisut pärjäävät parhaiten pääsykokeissa.

Tekniikka-kurssilla on 13 opetuskertaa, joista jokainen sisältää neljä opetustuntia. Opetusta on siis yhteensä 52 opetustuntia. Opetuskerran aikana opiskellaan tunnin aihealue ja harjoitellaan pikatehtävillä. Kotitehtävinä tehdyistä pääsykoetyyppisistä tehtävistä pidetään kritiikki ja ne arvioidaan kuten oikeat pääsykoetehtävät, jolloin opit oman työsi lisäksi muiden oivalluksista. Kurssi huipentuu pääsykoesimulaatioon, jolla testaat osaamisesi ja harjoittelet ajankäyttöä ja paineen alla työskentelyä koetilanteessa.

KURSSIn suoritustavat

Suositeltavat erityiskurssit Tekniikan oheen

Tekniikka-kurssin sisältö soveltuu kaikille visuaalisten alojen hakijoille. Kurssia voi räätälöidä omasta hakukohteesta riippuen erityiskursseillamme.

Kaikille, jotka hakevat ennakkotehtäviä vaativiin hakukohteisiin, suosittelemme voimakkaasti ENNAKKO-kurssia. Ennakkotehtävillä karsitaan koulutusohjelmasta riippuen yli puolet, joihinkin jopa yli 80% hakijoista, joten on todella tärkeää, että ymmärtää, millaisia ennakkotehtävien kannattaa olla. TYÖPAJA-Kurssilla syvennät TEKNIIKKA-kurssilla oppimiasi taitoja. 

DIGI-kurssi on suunnattu erityisesti graafisista aloista kiinnostuneille ja muillekin, joita kiinnostaa omien ennakkotehtävien työstäminen digitaalisesti. Yhä useammalle alalle haettaessa voi ennakkotehtäviä tehdä joko kokonaan tai parannella digitaalisesti. DIGI-lisäkurssilla käydään läpi digitaalisen kuvanteon perustekniikoita ja ilmaisua. Opit mm. taittoa, kuvankäsittelyä ja digitaalista piirtämistä.

Jos kuvan tekemisen taitosi on täysin ruosteessa, suosittelemme PIIRTÄMISEN PERUSTEET-kurssia, joka suoritetaan juuri ennen MAXI-kurssia, ja joka kehittää tilallista hahmotuskykyä ja silmän ja käden yhteistyötä pääsykoetehtäviä vaativalle tasolle.

Jos haet ulkomaille opiskelemaan, on PORTFOLIO-kurssi sinulle hyödyllinen. Hyvän portfolion koonti on erittäin tärkeää, koska portfoliolla on näissä hauissa usein todella suuri rooli!

Kurssivaihtoehdot

Tutustu Tekniikka-kurssin suoritusvaihtoehtoihimme! Teholla voit opiskella joustavasti joko lähikurssilla, etäopetuksessa, live-verkkokurssilla tai takuukurssilla. Takuu-kurssilla varmistat sisäänpääsysi.

Varaa paikkasi kurssilta nyt! early bird -hinnat voimassa 17.8. asti

Vielä ehdit varata paikkasi kurssilta! Jälki-ilmoittaudu 3.10. asti!

 

Mitä kurssin käyneet sanovat

Santtu-Hyvarinen
Santtu Hyvärinen
Teho-Opistolla hinta-laatusuhde on paras verrattuna vastaaviin muihin taidealojen valmennuskursseihin.
Santtu Hyvärinen
Arkkitehtuurin kandidaatti, Oulun yliopisto
Mindele-Grant
Mindele Grant
Kurssin suurimmat hyödyt minulle olivat kotitehtävät ja niiden kritiikit, niiden myötä opin käyttämään koeajan tehokkaasti.
Mindele Grant
Sisustusarkkitehtuuri, Aalto-yliopisto
Mia-Pikkarainen
Mia Pikkarainen
Kurssilla oli hyvä yhteishenki ja kurssikerrat olivat poikkeuksetta viikon kivoimpia hetkiä!
Mia Pikkarainen
Arkkitehtuuri, Aalto-yliopisto

Teho lukuina

70% oppilaistamme ovat saaneet haluamansa opiskelpaikan (vrt. 10% muut pyrkijät).
0 / 10
Tehon kouluarvosana (keskiarvo palautteessa)
0 %
Kurssilaisista suosittelisi Tehoa kavereilleen (2013–2016)
0 +
Valintakokeissa hyväksytyt Teholaiset 2009–
0 %
Opiskelijoistamme sai haluamansa opiskelupaikan