Tekniikka

Lukukauden mittaisella kurssilla opit luovan alan pääsykokeissa tarpeelliset tekniikat ja taidot
#arkkitehdiksi
#maisema-arkkitehdiksi
#rakennusarkkitehdiksi
#sisustussuunnittelijaksi
#muotoilijaksi
#taidekasvattajaksi
#graafiseksi suunnittelijaksi
#vaatesuunnittelijaksi
#kuvataiteilijaksi

early bird etu 17.8. asti

Opetusajat

Ajankohta: 13.9.–17.12.2021

Lähikurssin opetusajat:

Ryhmä 1: Ti 15:00–18:00
Ryhmä 2: Ti 18:00–21:00
Ryhmä 3: Ke 15:00–18:00
Ryhmä 4: Ke 18:00–21:00
Ryhmä 5: To 09:00–12:00
Ryhmä 6: To 12:00–15:00

Live-verkkokurssin opetusajat:
Ryhmä 1: Ma 17:30–20:30
Ryhmä 2: Pe 09:00–12:00

Ei sopivaa ryhmää? Ota yhteyttä!


Hinta: 890–2490 €

Kenelle

#Arkkitehdiksi #Maisema-arkkitehdiksi #Sisustusarkkitehdiksi #Sisustussuunnittelijaksi #Rakennusarkkitehdiksi #Muotoilijaksi #Taidekasvattajaksi #Graafiseksi suunnittelijaksi #Vaatesuunnittelijaksi #Kuvataiteilijaksi

Kurssivaihto­ehdot

Lähikurssi Live-verkkokurssi Etäkurssi Takuukurssi

Ilmoittaudu tai kysy lisää

Sini Koivisto
040 554 5595
sini@teho-opisto.fi

Tavoitteet

Tekniikka-kurssilla opit keskeisimmät pääsykokeissa tarvittavat tekniikat aina piirustus- ja maalaustekniikoista luonnosteluun ja pienoismallitekniikoihin.

Tekniikka-kurssilla tavoitteemme on että opit monipuolisesti kaikki ilmaisun tekniikat, joita tarvitaan pääsykokeissa. Tekniikoilla tarkoitamme esimerkiksi valon ja varjon kuvaamista, tai tilan illuusion kuvaamista kaksiulotteisella paperilla. Näiden ilmaisun tekniikoiden omaksuminen vaatii aikaa ja harjoitusta. Niinpä opiskelu syksyllä tai alkukeväästä takaa, että tekniset taitosi ehtivät kehittyä pääsykokeisiin mennessä.

Sisältö

Tekniikka-kurssi painottuu teknisten taitojen opetteluun. Käymme läpi mm. lyijykynätekniikat, tussitekniikat, luonnostelutekniikat, värikynätekniikat akvarellitekniikat, peitevärit, paperi 2D ja 3D tekniikat, puutikut ja rakenteet ja monta muuta. Opettelemme myös soveltamaan eri tekniikoita, jolloin opit käyttämään ja yhdistelemään eri tekniikoista niiden parhaita puolia. Kurssilla myös käsitellään ideointia ja suunnittelun prosesseja, sekä tutustutaan ajan henkeen ja tyyliin. Syksyn Tekniikka-kurssilla on 12 opetuskertaa, joista jokainen sisältää neljä 45 minuutin opetustuntia. Opetusta on siis yhteensä 48 opetustuntia. Opetuskerran aikana opiskellaan tunnin aihealue ja harjoitellaan pikatehtävillä. Kotitehtävinä tehdyistä pääsykoetyyppisistä tehtävistä pidetään kritiikki ja ne arvioidaan kuten oikeat pääsykoetehtävät, jolloin opit oman työsi lisäksi muiden oivalluksista. Kurssi huipentuu pääsykoesimulaatioon, jolla testaat osaamisesi ja harjoittelet ajankäyttöä ja paineen alla työskentelyä koetilanteessa.

Kenelle

Tekniikka-kurssi sopii sinulle joka haluat opetella tai kerrata kaikki pääsykokeissa tarvittavat ilmaisutekniikat. Tekniikka-kurssi kehittää tehokkaasti taitojasi sekä opit käyttämään ja soveltamaan pääsykokeiden kannalta olennaisia tekniikoita.  Ilmoittaudu Tekniikka-kurssille ja varmista teknisten taitojesi kehittyminen pääsykokeissa vaadittavalle tasolle!

KURSSIn suoritustavat

TEKNIIKKA-kurssin voi suorittaa lähikurssina, Live-verkkokurssina, tai itsenäisenä etäkurssina.

Lähitoteutuksena pidettävien valmennuskurssiemme opetus tapahtuu Helsingin keskustassa Teho-Opiston valoisissa ja viihtyisissä kurssitiloissa. Tunnilla on paikalla aina vähintään kaksi opettajaa, joiden asiantuntevassa ja ihmisläheisessä otteessa opetuskerran asiat on helppo ymmärtää ja sisäistää. Lähiopetuksen etuina on myös mukavat kurssikaverit, vertaistuki sekä se, että pääsee näkemään ja oppimaan myös muiden töistä ja niistä annettavasta kritiikistä.

Ryhmän maksimikoko on 20 opiskelijaa. Luentovideot ja teoriapaketit sekä kritiikit ovat opiskelijoiden käytössä lisäksi sähköisellä opiskelualustallamme.

Live-verkkokurssi tarjoaa lähikurssin ohjattua aikataulua ja vuorovaikutusta opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa, mutta opetukseen voi osallistua vaikka kotoaan. Opetus toteutetaan Zoom-palvelulla pienryhmissä opettajan johdolla aivan kuten lähiopetuskin: opiskelijat voivat kysyä kysymyksiä yleisesti, tehdä tehtäviä ja osallistua keskusteluun. Myös kahdenkeskistä apua opettajalta on saatavilla.

Etäkurssien opiskelu tapahtuu itsenäisesti valmiin videomateriaalin avulla, ja tehtävien arviointi tapahtuu pääasiallisesti kirjallisena palautteena. Etäkursseihin ei sisälly vuorovaikutteista opetusta.

Suositeltavat erityiskurssit Tekniikan oheen

Tekniikka-kurssin sisältö soveltuu kaikille visuaalisten alojen hakijoille. Kurssia voi räätälöidä omasta hakukohteesta riippuen erityiskursseillamme.

Kaikille, jotka hakevat ennakkotehtäviä vaativiin hakukohteisiin, suosittelemme voimakkaasti ENNAKKO-kurssia. Ennakkotehtävillä karsitaan jopa 75% hakijoista, joten on todella tärkeää, että ymmärtää, millaisia ennakkotehtävien kannattaa olla.

DIGI-kurssi on suunnattu erityisesti graafisista aloista kiinnostuneille ja muillekin, joita kiinnostaa omien ennakkotehtävien työstäminen digitaalisesti. Yhä useammalle alalle haettaessa voi ennakkotehtäviä tehdä joko kokonaan tai parannella digitaalisesti. DIGI-lisäkurssilla käydään läpi digitaalisen kuvanteon perustekniikoita ja ilmaisua. Opit mm. taittoa, kuvankäsittelyä ja digitaalista piirtämistä.

Jos kuvan tekemisen taitosi on täysin ruosteessa, suosittelemme PIIRTÄMISEN PERUSTEET-kurssia, joka suoritetaan juuri ennen MAXI-kurssia, ja joka kehittää tilallista hahmotuskykyä ja silmän ja käden yhteistyötä pääsykoetehtäviä vaativalle tasolle.

Jos haet ulkomaille opiskelemaan, on PORTFOLIO-kurssi sinulle hyödyllinen. Hyvän portfolion koonti on erittäin tärkeää, koska portfoliolla on näissä hauissa usein todella suuri rooli!

Miten koronavirus vaikuttaa lähiopetukseen?

Koronarajoitusten ajan lähiopetuskurssimme toteutetaan Live-opiskeluna verkon yli. Näillä näkymin siirrymme normaaliin lähiopetukseen syyskaudeksi 2021. Lähikurssien Live opetus toteutetaan Zoom-palvelulla pienryhmissä opettajan johdolla aivan kuten lähiopetuskin normaalioloissa: opiskelijat voivat kysyä kysymyksiä, tehdä tehtäviä ja osallistua keskusteluun. Opiskelijamme Denis kuvasi videon, kokemuksistaan ja fiilliksistään kun lähiopetuksesta siirryttiin verkon yli tapahtuvaan opetukseen.

Kurssejamme voi myös suorittaa etäkursseina, joiden opiskelu tapahtuu itsenäisesti valmiin videomateriaalin avulla, ja tehtävien arviointi tapahtuu pääasiallisesti kirjallisena palautteena. Etäkursseihin ei sisälly vuorovaikutteista opetusta, eivätkä koronarajoitukset siksi vaikuta etäkursseihin lainkaan.

Teho-Opistolla on järjestetty etäopetusta verkon yli jo vuodesta 2009 ja pitkä kokemus takaa, että mahdollisista rajoituksista huolimatta saat parhaat mahdollisuudet onnistua pääsykokeissa. Pandemiasta huolimatta teemme kaikkemme, jotta saat parhaat mahdollisuudet onnistua pääsykokeissa ja pahoittelemme poikkeustilanteen tuomia rajoituksia.

Kurssivaihtoehdot

Teholla voit opiskella joustavasti joko lähikurssilla, etäopetuksessa tai portfoliokurssilla. Takuu-kurssilla varmistat sisäänpääsysi. Tutustu alla TEKNIIKKA-kurssin suoritusvaihtoehtoihimme.

Teho lukuina

70% oppilaistamme ovat saaneet haluamansa opiskelpaikan (vrt. 10% muut pyrkijät).
0 / 10
Tehon kouluarvosana (keskiarvo palautteessa)
0 %
Kurssilaisista suosittelisi Tehoa kavereilleen (2013–2016)
0 +
Valintakokeissa hyväksytyt Teholaiset 2009–
0 %
Opiskelijoistamme sai haluamansa opiskelupaikan