Skip to content

niilo – isona haluan olla arkkitehti

profiilikuva

niilo issakainen

KIRJOITTAJA: niilo issakainen

Nimeni on Niilo, olen 19-vuotias ja asun Jyväskylässä. Vietän tällä hetkellä toista välivuotta ja leipäni teen ravintolassa työskentelemällä. Vapaa-ajalla tykkään tehdä TikTokkeja, kiertelen kirppareita ja käyn kuntosalilla.

Hain keväällä 2022 arkkitehdiksi ensimmäistä kertaa, mutten päässyt. En ole kuitenkaan lannistunut, vaan aion yrittää uudelleen ensi keväänä. Olen täysin varma, kun kehitän taitojani tämän syksyn ja kevään aikana, pääsen askeleen lähemmäs lapsuuden unelma-ammattia. Kannattaa siis seurailla kehitystäni, sillä hyödyllisiä vinkkejä ja vertaistukea on luvassa. Itse sain viime keväänä hakiessani runsaasti apua Teho-opiston muista blogeista.

Tottakai toivon jonkun saavan samanlaisen kokemuksen minun blogista!

– Niilo

Ekat fiilikset Arkkitehtuurin ennakkotehtävistä 2023

Arkkitehtuurin ennakkotehtävät julkaistiin 13.2.2023 ja niitä on aikaa tehdä 30.3.2023 saakka päivää ennen yhteishaun loppua. Olen yrittänyt jo kaksi kertaa hakea arkkitehdiksi ja tänä vuonna aion jälleen yrittää. Edellisissä blogeissa olen kertonut miten edelliset hakukerrat
Lue lisää

Tämän hetkiset fiilikset kurssilta

Bloggaajana käyn ilmaiseksi Tehon Maxi-kurssilla ja ajattelin kertoa hiukan tämän hetkisiä fiiliksiä siitä. Mennyt syksy oli todella kiireinen ja henkisesti raskas, jonka takia myönettäkööt kurssin suorittaminen on jäänyt vajavaiseksi. Olen jäänyt jälkeen tehtävissä. Onnekseni kurssi
Lue lisää

Lemppari työni vuonna 2022

Olen runsaasti näyttänyt töitäni blogissa, mutta niistä kertominen on jäänyt vähälle. Mitä ne esittää? Mistä olen saanut ideat niihin? Mitä tekisin toisin? Tässä postauksessa ajattelinkin kertoa muutamasta työstä, jonka tein viime syksyn aikana Tehon Maxi-kurssilla.
Lue lisää

Mun tyyli

Hyvää joulua! Edellisissä postauksissa olen kertonut inspiroitumisesta ja rakkaudestani vanhaa arkkitehtuuria kohtaan. Ajattelin nyt olevan korkea aika kertoa enemmän tyylistäni ja minkälaisia rakennuksia haluan suunnitella. Toki huomioon ottaen, että minulla on vielä pitkä matka suunittelijana
Lue lisää

Kaikki vanha ja kaunis puretaan

Aina kun vierailin lapsena mummolassa Helsingin Kruunuhaassa, ihailin vanhoja jugend- ja uusrenesanssitaloja. Niissä on jotain satumaista ja charmia, mikä puuttuu harmaista brutalistisista toimistotaloista. Silloin esitin iskälle terävän kysymyksen: “Miksi uudet talot eivät ole enää niin
Lue lisää

Konkreettisia tekoja

Kuten olen aikaisemmissa postauksissa kertonut, edelliset hakukerrat eivät ole menneet putkeen. Vastoinkäymiset ovat antaneet paljon motivaatiota pärjätä paremmin ensi vuonna. Minulla on vielä paljon opittavaa ennen kuin olen valmis onnistumaan ensi keväänä. Mitä ja miten
Lue lisää