Skip to content

Opettajat

Alansa palkittuja asiantuntijoita & koulutettuja opettamisen ammattilaisia

Teho-Opistossa saat yksilöllistä opetusta kokeneilta opettajilta. Heitä yhdistää vankka arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen osaaminen sekä korkea kunnianhimo opetuksen laadun suhteen. Opettajillamme on kokemusta sekä yliopistoissa ja arkkitehtuurikouluissa opettamisesta että pääsykokeiden arvostelulautakunnissa työskentelystä. Tehon opettajat osaavat esittää asiat ymmärrettävällä tavalla, ja mikä tärkeintä – heidän innostuksensa on tarttuvaa!

Taide­opettajat

Sini Koivisto, Teho-Opisto opettaja

Sini Koivisto

VASTAAVA OPETTAJA, ARKKITEHTI, TAITEEN MAISTERI (TAIDEKASVATUS)

Teho-Opiston perustaja Sini Koivisto on koulutukseltaan arkkitehti SAFA ja taiteen maisteri (taidekasvatus). Laadukas arkkitehtuuri- ja taidevalmennus on Sinille sydämen asia. Sini toimii arkkitehtinä oman yrityksensä kautta ja omaa pitkän historian opettajana valmennuskursseilla, arkkitehtuurikouluissa ja yliopistossa.

Heini-Lindvall-profiili

Heini Lindvall

VASTAAVA OPETTAJA, TAITEEN MAISTERI (KUVATAIDEKASVATUS)

Tehon vastaavana opettajana toimiva Heini Lindvall on koulutukseltaan taiteen maisteri (kuvataidekasvatus). Kuvataidekasvatuksen opintojensa lisäksi hän on opiskellut kuva- ja mediataidetta Pekka Halosen akatemiassa. Opettamisen ohessa Heini toimii myös kuvataiteilijana ja kuvittajana.

DSC03824-2

Eeva Jokinen

VASTAAVA OPETTAJA, TAITEEN MAISTERI, YLIOPISTOPEDAGOGI

Tehon vastaava opettaja Eeva Jokinen on koulutukseltaan taiteen maisteri (keramiikka- ja lasisuunnittelu) ja taiteen, arkkitehtuurin ja muotoilun opettaja. Eeva on palkittu keramiikka-alan yrittäjä sekä pitkäaikainen muotoilualan opettaja.

Laura_lahikuva

Laura Aalto-Setälä

VASTAAVA OPETTAJA, TAITEEN MAISTERI (TAIDETEOLLINEN MUOTOILU)

Laura Aalto-Setälä on koulutukseltaan taiteen maisteri (Product and Spatial Design) ja FM fysiikasta. Laura toimii Tehon opettamisen lisäksi monenlaisen lasin tekemisen parissa, johon sisältyy perinteistä muotoilua, piensarjatuotantoa ja lasiteknologian tutkimustyötä. Lauran töihin voi tutustua Studio Lasifaasin sivuilla, www.lasifaasi.fi.

DSC04041

Juha Vehmaanperä

OPETTAJA, VUODEN NUORI SUUNNITTELIJA 2022, TAITEEN MAISTERI (MUOTI) AALTO-YLIOPISTO

Teho-Opiston opettaja Juha Vehmaanperä on valmistunut taiteen maisteriksi Aallon muodin koulutusohjelmasta. Juha on lukuisien muiden palkintojen ohella valittu myös vuoden 2022 nuoreksi suunnittelijaksi!

Elisa_ruuska

Elisa Ruuska

OPETTAJA, ARKKITEHTI, TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO

Tehon opettajajoukon ilopilleri on arkkitehdiksi Tampereen teknillisestä yliopistosta valmistunut Elisa Ruuska. Elisa a tuo Teholle uusimmat tuulet arkkitehtuurin maailmasta!

teho

Noora Varonen

OHJAAJA, ARKKITEHTUURIN OPISKELIJA, AALTO-YLIOPISTO

Aalto-yliopistossa arkkitehtuuria opiskeleva Noora Varonen painottaa opetuksessaan rentoutta, avoimuutta, huumoria sekä oman potentiaalin löytämistä. Noora tuo Teholle uutta näkemystä suoraan koulunpenkiltä!

Moona-makela(1)

Moona Mäkelä

OHJAAJA, ARKKITEHTUURIN OPISKELIJA, TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO

Tehon etäopettajana toimiva Moona Mäkelä opiskelee arkkitehtuuria Tampereen Yliopistossa. Moona on periksiantamaton tsemppari, joka mielellään auttaa ja toivoo vain parasta kaikille.

DSC03816-2

Essi Ehrnrooth

OPETTAJA, MAISEMA-ARKKITEHTI, TAITEEN MAISTERI, AALTO-YLIOPISTO

Tehon opettaja Essi Ehrnrooth nauttii opiskelijoiden kohtaamisesta ja keskusteluista, joiden kautta etsitään tekijän vahvuuksia ja omaa visuaalista kieltä. Rautaisen opetuskokemuksen lisäksi Essi tuo Teholle näkemystä suoraan maisema-arkkitehtuurin alalta!

Petra_lahti-lahikuva

Petra Lahti

OHJAAJA, SISUSTUSARKKITEHTUURIN OPISKELIJA, AALTO ARTS

Aalto-yliopistossa sisustusarkkitehtuurin kolmatta vuotta opiskeleva eloisa ilmestys Petra Lahti. Petra toimii Teho-opistolla ohjaajana ja on aina valmis keskusteluun.

ella3

Ella Pesonen

OPETTAJA, VISUAALISEN VIESTINNÄN MUOTOILIJA, KUVATAITEILIJA, TAITEEN KANDIDAATTI

Tehon opettaja Ella Pesonen on saanut taiteellisen koulutuksensa Australiassa. Ella tuo Tehon tiimiin vahvaa kokemusta monipuolisista visuaalisen viestinnän tehtävistä!

WhatsApp Image 2022-02-07 at 14.45.21r

Netta Kuosmanen

OHJAAJA, SISÄLLÖNTUOTTAJA, ARKKITEHTUURIN OPISKELIJA, OULUN YLIOPISTO

Arkkitehtuurin opiskelija Netta tuo osaamistaan sisällöntuotannon ja etäopettajan roolissa. Sisukkuudellaan ja idearikkaalla ajattelullaan Netta toivoo tukevansa tulevaisuuden osaajia!

img_5709-2-5-1024x666-1

Ronja Chydenius

OHJAAJA, SISUSTUSARKKITEHTUURIN OPISKELIJA, AALTO-YLIOPISTO

Sisustusarkkitehtuurin opiskelija Ronja tuo Teholle tuoretta näkemystä sisustusarkkitehtuurista suoraan Aalto-yliopiston kursseilta.

otto_kaipio-lahikuva2

Otto Kaipio

VASTAAVA OHJAAJA, SISUSTUSARKKITEHTUURIN OPISKELIJA, AALTO-YLIOPISTO

Tehon apuopettajana toimiva Otto Kaipio aloittaa kolmatta vuotta sisustusarkkitehtuurin parissa Aalto-yliopistossa. Aina yhtä iloinen ja pirteä Otto jaksaa aina auttaa muita ja panostaa omassa työssään suunnitteluun.

veera

Veera Annala

OHJAAJA, ARKKITEHTUURIN OPISKELIJA, AALTO-YLIOPISTO

Teho-opiston ohjaaja Veera opiskelee arkkitehtuuria Aalto-yliopistossa. Veera tuo Tehon tiimiin tuoretta näkemystä suoraan koulunpenkiltä!

Katja_palomaa-lahikuva

Katja Palomaa

OPETTAJA, TAITEEN MAISTERI (VAATETUSALA)

Tehon opettajana toimiva Katja Palomaa on valmistunut Taiteen Maisteriksi Lapin yliopistosta vaatetusalan koulutusohjelmasta vuonna 2013. Matkan varrella on kertynyt monenlaista kokemusta vaatetusalalta ja Katja on toiminut myös vaatetusalan yrittäjänä. Katja on opettanut Teholla keväästä 2020 lähtien ja tuo Teholle uutta näkemystä muodista ja vaatetusalasta.

Otso_500px

Otso Askolin

VASTAAVA OHJAAJA, ARKKITEHTUURIN KANDIDAATTI, AALTO-YLIOPISTO

Otso on yksi Teho-opiston apuopettajista ja arkkitehtuurin kandidaatti.

Arkkitehti­matematiikan opettajat

anjuli-pullinen-arkkitehtimatematiikan-opettaja-kasvokuva

Anjuli Pullinen

ARKKITEHTIMATEMATIIKAN OPETTAJA

Teho-Opiston arkkitehtimatematiikan opetuksesta vastaa Anjuli Pullinen. Hän valmistuu tänä keväänä matikan opettajaksi Tampereen yliopistosta. Anjuli harrastaa myös kuvataidetta ja iloitsee siksi siitä, että saa opettaa matematiikkaa luovan alan ihmisille..

Viivi Tiihonen, arkkitehtimatematiikan opettaja

Viivi Tiihonen

ARKKITEHTIMATEMATIIKAN OPETTAJA

Arkkitehtimatematiikan opettaja Viivi Tiihonen on jo varhain matematiikkaan ja opettajuuteen ihastunut. Hän valmistuu matematiikan aineenopettajaksi Helsingin yliopistosta keväällä 2021. Reippaalla ja ihmisrakkaalla Viivillä on runsaasti kokemusta ryhmänohjauksesta, mutta myös yksilöllinen ohjaaminen on hänelle tärkeää.

mikko-savolainen-kasvokuva-400x400px

Mikko Savolainen

ARKKITEHTIMATEMATIIKAN APUOPETTAJA

Teho-Opiston arkkitehtimatematiikan apuopettaja ja matematiikan aineenopettajaopiskelija Helsingin yliopistolta. Aktiivinen fuksivastaava ja aktiivinen tutor myös yliopisto-opiskelijoille. Matematiikan Helpdesk.

Taustatiimi

1609751557485

Michael Walden

SISÄLTÖMARKKINOIJA

Tehon viestintää ja markkinointia toteuttaa viestintätieteiden maisteriopiskelija Michael Walden. Michael rustailee Tehon blogiin ja tuottaa sisältöjä Tehon someen niin teksteinä, kuvina kuin videoinakin.

Kimmo-Koivisto-profiili

Kimmo Koivisto

VIRALLINEN NÖRTTI

Jokainen luova ja taiteellinen porukka tarvitsee taakseen yhden virallisen nörtin. Tehon tekniikkavelhona toimii Kimmo Koivisto, joka on ollut mukana Tehon ensimetreistä lähtien. Kimmo tsemppaa koko Tehon tiimiä ja saa muut suuntaamaan katseet aika ajoin tulevaisuuteen.

1609751557485

Michael Walden

SISÄLTÖMARKKINOIJA

Tehon viestintää ja markkinointia toteuttaa viestintätieteiden maisteriopiskelija Michael Walden. Michael rustailee Tehon blogiin ja tuottaa sisältöjä Tehon someen niin teksteinä, kuvina kuin videoinakin.

Kimmo-Koivisto-profiili

Kimmo Koivisto

VIRALLINEN NÖRTTI

Jokainen luova ja taiteellinen porukka tarvitsee taakseen yhden virallisen nörtin. Tehon tekniikkavelhona toimii Kimmo Koivisto, joka on ollut mukana Tehon ensimetreistä lähtien. Kimmo tsemppaa koko Tehon tiimiä ja saa muut suuntaamaan katseet aika ajoin tulevaisuuteen.

Eevamari

Eevamari Lahtinen

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Teholle uusia liiketoiminnan avauksia kehittää Eevamari Lahtinen. Eevamarin osaamisessa yhdistyy bisnes, taide ja design, ja näitä soveltaen hän viitoittaa Tehon kasvua kansaivälisille areenoille.