Skip to content

Moikka! Aloitetaan koko blogi lyhyellä tiivistyksellä, kuka olen ja miten olen tähän päätynyt? Olen Iida, 18-vuotias, asun Helsingissä ja haluaisin opiskella visuaalista viestintää. Olen kokeilunhaluinen ja elämääni voisi kuvailla hyvin tapahtumarikkaaksi. Tykkään toteuttaa itseäni kuvataiteen ja musiikin kautta. Eniten saan inspiraatiota matkailusta, elokuvista ja teatterissa käymisestä. Pelaan myös fudista, valokuvaan, vietän aikaa ystävieni kanssa ja käyn kahdessa eri työssä. Jotta tekeminen ei loppuisi kesken, päätin osallistua Teho-opiston maxi-kurssille ja vielä kirjoittaa siitä blogia.

Miksi visuaalista viestintää?

Rakastin jo pienenä satukirjojen kuvituksia ja piirtämistä. Piirtelin kotona itsekseni kunnes pääsin yläasteelle kuvataidelinjalle Meilahteen. Sieltä sain erittäin hyvän pohjan ja opin piirtämisen perusasiat. Vaikka lukiossakin tuli töherreltyä kaikki vihkon reunat täyteen, aloin harkita opiskelua luovalla alalla vasta kirjoitettuani ylioppilaaksi keväällä 2021. Kiinnostuin visuaalisesta viestinnästä, koska haluan päästä viestimään ja luomaan tarinoita kuvien kautta. Eniten kiehtoo katsojan ja kuvan välinen vuorovaikutus ja se, miten jokainen tulkitsee kuvia eri tavalla. Nopeasti digitalisoituvassa maailmassa kuvat saavat yhä suuremman merkityksen ja juuri alan monipuoliset mahdollisuudet vetävät puoleensa. Mietin myös arkkitehtuurin opintoja, sillä tykkään kuljeskella kaupungilla vain katselemassa rakennuksia. Rakentaminen ja arkkitehtuuri ovat myös tärkeässä asemassa, kun mietitään kestävää kehitystä. Pidän vaihtoehtoa takataskussa ihan vain kaiken varalta.

Tehokas välivuosi

Jäin välivuodelle, joten jotain hyödyllistä tekemistä piti keksiä. Aluksi harkitsin opintoja avoimessa yliopistossa, mutta sitten törmäsin Teho-opiston mainokseen. Mainos taisi tavoittaa hyvin kohderyhmänsä, sillä nyt sitä ollaankin yhtäkkiä mukana maxi-kurssilla. Vaikka olen kehittynyt piirtäjänä yläasteen jälkeen, löytyy vielä paljon parannettavaa. Toivon oppivani ajattelemaan tehtäviä enemmän pääsykokeiden näkökulmasta sekä arvioimaan omia töitäni kriittisemmin. Maxi-kurssi auttaa varmasti ylläpitämään tehokasta ja säännöllistä harjoittelurutiinia. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan uusiin tekniikoihin ja oppimaan, miten kehittää omia ideoitaan askeleen pidemmälle! Tästä kaikesta bloggaaminen on jännittävä kokemus, johon olen jo nyt tykästynyt. Tämä blogi toimii jonkinlaisena päiväkirjana tästä välivuodesta, mitä kaikkea olen tehnyt ja missä olen kehittynyt.

Tästä tulee kiva vuosi!

Treenaamaan yhdessä?


Pääsykokeisiin valmistautuminen on raskas prosessi ja välillä voi tuntua, ettei itse tiedä mitä töissään voisi enää parantaa. Töitään kannattaakin rohkeasti näyttää muille, sillä subjektiivisen arvioinnin saaminen on ensisijaisen tärkeää kehittymisen kannalla. Teho-Opiston valmennuskursseilla saat jatkuvasti ammattilaisten palautetta töistäsi, jonka avulla kehityt harppauksin. Aloita matkasi kohti unelmien opiskelupaikkaa Teho-Opiston tukemana!