Aikaisemmat opiskelijablogit

Mistä löytyy tsemppiä kun tulossa olevat pääsykokeet alkavat ahdistamaan ja harjoittelu takkuaa? Mistä tiedän miten muut valmistautuvat piirustus- ja suunnittelukokeisiin? Me Teho-Opistolla haluamme innostaa kaikkia vähänkin luovuuteen kallellaan olevia hakeutumaan unelmiensa opiskelupaikkaan sekä tarjota tietoa ja tukea matkalla stressaaviin pääsykokeisiin. Tätä varten pyydämme opiskelijoitamme jakamaan kokemuksiansa ja tuntemuksiansa bloggaamalla. Alla listattuna kaikki aikaisempien vuosien opiskelijabloggaajat. Lue ja innostu sinäkin hakemaan luoville aloille!

#UNELMISTATOTTA – PINJAFIN MATKALLA ARKKITEHDIKSI

Kirjoittaja: Pinja Finell

Heippa! Olen Pinja, 21-vuotias arkkitehdin ammatista haaveileva nuori nainen. Olen asunut lähes koko elämäni Oulussa, mutta nyt on muutosten tuulten aika. Muutan helsinkiin opiskelemaan rakennusarkkitehtuuria Metropolia ammattikorkeakouluun, mutta koska olen sinnikäs kuin sintti, päätin hakea myös yliopiston puolelle ensi keväänä. Haluan arkkitehdiksi ja sen teekkarilakin päähäni, no excuses.

Siirry Pinjan blogin etusivulle.

KEHITTYMISEN POLKU

Kehittymisen polku Kehittyminen on vaikeaa huomata itse ja juuri näin allekirjoittaneelle on käynyt omalla kohdalla. Viimeksi kerroin, kuinka nykyään tekemäni työt olisi todennäköisesti [...]

Pääsykoesimulaatiot

Pääsykoesimulaatiot Kuten viime postauksessa kerroin, Teho-Opiston Maxikurssi alkaa olla taputeltu. Toissa viikon torstaina koittikin kevään ensimmäinen simulaatio ja vaikka tehtäviä on tullut [...]

KITSPIRAATIO – KITTY MATKALLA TAIDE­KASVA­TUKSEEN

Kirjoittaja: Kitty Norros

Olen koulutukseltani kulttuurituottaja. Olen lapsesta asti ollut luova ja idearikas, joten haen nyt taidealoille opiskelemaan voidakseni työskennellä enemmän luovan tekemisen parissa. Olen aina viihtynyt ihmisten seurassa, joten minulla on tällä hetkellä tähtäimessä opiskelupaikka kuvataidekasvatuksen parissa.

Siirry Kittyn blogin etusivulle.

KOHTI UNELMIA – SUUNTANA SISUSTUSARKKITEHTUURI

Kirjoittaja: Tiia Jokinen

Moikka!

Ruudun toisella puolen kirjoittelee 21 -vuotias iloinen nuori nainen, joka haaveilee sisustusarkkitehdin työstä. Nimilapussa lukee Tiia J.

Tällä hetkellä työskentelen Lidlissä ja se ei ole mun juttu. Asiakaspalvelu on ihanaa ja erilaiset vuorovaikutukset tekevät päivästä mielenkiintoisia, mutta kaikkien on pakko käydä ruokakaupassa. Tämän takia ihmiset eivät ole aina kaupassa asioidessaan maailman ihanimmasta päästä. Kouluun on siis pakko päästä.

Siirry Tiian blogin etusivulle.

Kotitehtäviä

Viimeksi jännitti yleisesti koko valmennus – tällä kertaa se, olisiko mun kotitehtävät ihan tehtävänannon vierestä. Kotitehtäviä ja niiden arvostelua Kaikilla oli upeita töitä, ja jokainen [...]

page 1 of 2

SANOISTA TEKOIHIN – HAAVEENA ARKKITEHTUURI

Kirjoittaja: Johanna Kivimäki

Hei!

Olen Johanna, asun Helsingissä ja työskentelen nuorempana suunnittelijana rakennusalalla.

Insinöörin työt ovat mukavia, mutta silti haaveammatti arkkitehtuuri on kummitellut viimeiset 10 vuotta mielessäni. En kehtaa edes sanoa montako kertaa olen hakenut kaupasta pääsykokeisiin vaadittavan ennakkotehtävän materiaalit, mutta toteutus on jäänyt pelkän suunnittelun asteelle.

Nyt tuli mitta täyteen tätä haaveilua ja päätin muuttaa sanat teoiksi. Tervetuloa mukaan seuraamaan rakennusinsinöörin valmistautumista arkkitehtuurin pääsykokeisiin!

Siirry Johannan blogin etusivulle.

page 1 of 3

DO IT – SUSANNAN OPISKELIJABLOGI

Kirjoittaja: Susanna Kinnunen

Mä olen Susanna, sisäpihoja ja syksyisiä metsiä fiilistelevä nykyinen helsinkiläinen. Päätin vaihtaa alaa ja hainkin viimevuonna Aaltoon ja Metropoliaan sisustusarkkitehdiksi, mutta molemmissa kokeissa matka tyssäsi ensimmäiseen vaiheeseen.

Viime vuosi meni ”kokeillessa”, tänä vuonna mennään tosissaan Teho-Opiston Midi-kurssin avulla: Tänä vuonna haen kuvisopeksi ja sisustusarkkariksi! Tulen kirjoittelemaan tätä opiskelijablogia syksyyn asti ja käsittelyyn pääseviä aiheita ovat ainakin mm. valmennuskurssin hyödyllisyys (joka itseäni on mietityttänyt erityisen paljon), omat kokemukset pääsykokeista ja ennakkotehtävistä, sekä oma kehittyminen ja jännittäminen. Tervetuloa mukaan!

Siirry Susannan blogin etusivulle.

NO, KUINKA KÄVI?

Suureksi ilokseni voin ilmoittaa, että Lahden ammattikorkeakoulu ja sisustusarkkitehtuurin opinnot kutsuvat syksyllä!!! Pääsin 1. hakuvaihtoehtooni! Olen niin onnellinen ja helpottunut! En voi [...]

page 1 of 3

HAAVEISTA TODEKSI – VEERA MATKALLA ARKKITEHTUURIIN

Kirjoittaja: Veera Villgren

Heippa! Tätä Blogia kirjoittelen minä eli Veera, 21 -vuotta. Alunperin olen kotoisin Tampereelta, tällä hetkellä asun Vantaalla ja tulevaisuuden kotipaikka on minulla vielä auki. Blogini keskittyy lähinnä valmistautumiseeni Arkkitehtuurin pääsykokeisiin 2016 ja muutenkin yliopistoon hakuun Suomeen ja ulkomaille. Valmistautumisessa saan paljon apua Teho-Opiston Maxi-valmennuskurssilta, jossa opiskelen tämän lukuvuoden ajan. Paljon erilaisia harjoitustöitä tältä kurssilta tullaan siis näkemään.

Toivon, että blogistani olisi apua myös muille arkkitehtuuri- ja taidealojen kanssa kamppaileville. Tehdään yhdessä meidän opiskeluhaaveista totta!

Siirry Veeran blogin etusivulle.

page 1 of 4

Kirjoita hakusi ja paina Enter