Kitspiraatio – Luonnostelua

Miten oppii piirtämään?

Piirtämisen harjoittaminen on kuin mikä tahansa muun taidot harjoittaminen. Luonnosta piirtäminen on erittäin hyvä tapa oppia piirtämään. Luonnosta piirtäminen on matalakynnyksinen aloituskohta, koska ainoa asia mitä tarvitsee on työvälineet ja omat näkö. Sinun ei tarvitse käyttää aikaa ideoimiseen tai muuhun, vaan pääset heti tekemisen pariin!
Valokuvista ja referenssikuvista piirtäminen on myös hyvä tapa oppia, mutta se asettaa omaan työskentelyyn tiettyjä rajoitteita. Valokuvissa kaksiulotteisuus on valmiiksi läsnä kun luonnosta piirtäminen harjoittaa kolmiulotteisuuden hahmottamista. Valokuvasta piirtäminen antaa hyvää perusopetusta muodoista ja maisemista. Valokuvasta piirtäminen antaa myös tilaisuuden piirtää asioita ja maisemia jotka eivät ole tavoiteltavissa luonnossa. Kannattaa kuitenkin käyttää harjoitusaikaa myös siihen, että piirtää esineitä ja maisemia jotka ovat omassa ympäristössään.
Kun olet harjoitellut erilaisia tiloja, hahmoja ja kuvakulmia niin laitat ns. omia kuvia pankkiin myöhempää käyttöä varten. Tämä auttaa sinua säästämään aikaa pääsykokeissa. Kun opit nopean tavan hahmottaa ympäristöjä, jätät aikaa muulle työskentelylle. Erityisesti valon ja varjojen harjoittelu on tärkeää.  Minulla on harjoittelun kohteena ihmisten piirtäminen, jossa olen jo kotitehtävissä onnistunut paremmin kuin aikaisemmin.

Elävän mallin piirtämisestä

Kun olin Kiasmassa alkuvuodesta, olin iloisesti yllättynyt kun sattumalta näyttelytiloissa järjestettiin elävän mallin piirtämistä. Työpaja oli maksuton ja olisi vaatinut ennakkoilmoittautumisen, mutta minulle kävi hyvä tuuri ja työpajaan mahtui vielä mukaan. Olen piirtänyt elävästä mallista aikaisemmin, mutta tällä kertaa pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa alastoman mallin piirtämistä. Työskentely ei ollut mitenkään erilaista verrattuna aikaisempaan harjoitteluun, mutta oli kiinnostavaa nähdä miltä keho näyttää luonnossa ilman vaatekerroksia.
Mallit seisoivat näyttelytilassa ja vaihtoivat asentoja tiettyjen aikavälien jälkeen. Ensin meillä oli 7 minuuttia aikaa piirtää hahmo, sitten 5 minuuttia, 3 minuuttia, 2 minuuttia, 1 minuutti, 30 sekuntia, 15 sekuntia.

Mallit vaihtoivat asentoa, mutta vain hieman alkuasennosta. Esimerkiksi malli seisoi kädet ylhäällä, seuraavassa asennossa hän nosti käsiä alas, sitä seuraavassa hän kumartui alas. Oli tarkoitus käyttää aikaisemman luonnoksen ääriviivoja jotta työstä saisi nopeammalla tahdilla valmiin. Teoriassa jos ensimmäinen luonnos on tarpeeksi todenmukainen, on muiden vaiheiden työstö helppoa. Ajankäytön lyhenemisellä oli tarkoitus näyttää mihin asioihin on oleellisia keskittyä ja mitkä yksityiskohdat ovat turhia. Oleellisinta on ihmisten piirtämisessä mittasuhteiden todenmukainen hahmottaminen.
Minusta mallista piirtäminen on haasteellista, samalla kun se on mukavaa puuhaa! Kun katsoin ympärilleni muiden luonnoksia, huomasin omista luonnoksistani asioita missä olin onnistunut. Toki ei ole tarkoitus vertailla omia töitään muiden tuotoksiin, mutta se auttoi huomaamaan asioita omista luonnoksistaan. Kuvassa erityisesti kuvassa oikeassa alakulmassa oleva luonnos onminusta onnistunut.
Kitty


 

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen luovien alojen hakua ja pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!