Kuulumisia ja suunnitelmia

Terve ja hyvää alkanutta joulukuuta! Olisi hyvä päivitellä vähän yleisesti kuulumisia ja suunnitelmia kohti kevättä!
Nyt joulukuun alussa vaihdan töissäni kokoaikaisesta osa-aikaiseksi. Se on tosi mahtava ja paljon kaivattu muutos, koska pystyn nyt keskittymään enemmän muihin juttuihin. Lisääntynyt aika kuitenkin hupenee muihin asioihin kuin vapaa-aikaan, sillä nyt joulukuussa aloitan kertaamaan pitkää matematiikkaa ja englantia.
Käyn korottamassa ylioppilaskirjoituksia kummankin aineen osalta. Suurempi painoarvo on kuitenkin pitkän matematiikan puolella, koska jos saan kevään 2020 kirjoituksista vähintään C, niin voin ohittaa arkkitehtuurin matematiikan kokeen kokonaan. Aikaisempi arvosanani oli B ja tähtään M. Jos C tulee niin olen siihen myös tyytyväinen, koska matematiikka ei ole vahvuuksiani ja asiat ovat päässeet pahasti unohtumaan.
Matematiikkaa varten olen ostanut Mafynetin YO-kertauskurssin. Minulla oli aikaisemmin lukiossa abivuonna Mafynet kemian ja fysiikan osalta ja ainakin silloin tykkäsin. Sähköinen ylioppilaskoe matematiikassa vähän jännittää, koska en ole itse koskaan tehnyt matematiikan tehtäviä sähköisesti, mutta toivotaan parasta.
Englannista koitan kirjoittaa E tai L ja aikaisempi arvosanani on M. Englanti oli lukiossa sellainen aine, jossa pärjäsin todella hyvin, mutta yo-kirjoitukset eivät menneet ihan nappiin. Saa nähdä miten käy, koska englannin säännöllisestä opettelusta on myös aikaa.
Valmistuin lukiosta tosiaan keväällä 2018, joten monet asiat ovat päässeet pahasti ruostumaan. Koitin valikoida korotettaviksi aineiksi sellaisia, joissa uskon olevan realistista “korotusmahdollisuutta”, ja jotka eivät olisi hakukohteeni (arkkitehtuurin) kannalta epäolennaisia. Täältä näkee, miten eri ylioppilasaineita ja arvosanoja painotetaan: https://dia.fi/haluan-arkkitehdiksi/valinta-arkkitehtuurin-hakukohteisiin/. Pitkästä matematiikasta ja englannista saa hyvin pisteitä verrattuna moniin muihin aineisiin ja esimerkiksi äidinkielen arvosanaa olen käynyt korottamassa jo aikaisemmin.
 

 
YO-kokeisiin preppaamisen lisäksi olisi tarkoitus pikku hiljaa alkaa piirtämään ihan kunnolla, eli päivittäin. Taito piirtää ja luonnostella on kuitenkin sellainen asia, mitä testataan seuraavissa kokeissa ihan kunnolla, koska se on yksi tärkeimmistä taidoista osata arkkitehtuurin kokeessa. Hyvät taidot taas tulevat pitkään kestäneen harjoittelun kautta. Yritän jatkuvasti päästä yli siitä, että ei ole niinkään väliä mitä piirtää ja piirtääkö aina jotain uutta, vaan empimisen sijaan tekisi. Luonnosteluiden ei tarvitse myöskään olla kauniita ja kenenkään muun ei tarvitse niitä nähdä.
Itsenäisyyspäivänä matkustan Barcelonaan viideksi päiväksi! Lomamatka ja eri paikanvaihdos on syksyn kiireiden jälkeen kyllä tarpeen, mutta kyseinen miljöö varmasti myös ruokkii inspiraatiota. Ajattelin reissun jälkeen tehdä Barcelonasta ihan oman postauksen. Saa nähdä mitä kiinnostavaa kyseinen kaupunki pitää sisällään.

(kuvat parin vuoden takaiselta Espanjan reissulta)
Instagram: @tehoopisto @jesservaus


 

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen luovien alojen hakua ja pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!