Tervetuloa 2021 ja ARKI!

Tänään meillä alkoi Tehon valmennuskurssilla taas arki joululoman jälkeen ja katsoin juuri viikkoluentoa sommittelusta. Olin haaveillut, että minulla olisi ollut joululomalla aikaa tehdä lisätehtäviä, edes yksi viikossa. Lastenhoitokuvioiden mentyä uusiksi vuodenvaihteessa, aika on kulunut arkisten askareiden järjestelyssä, jotta pienillä aarteilla olisi mahdollisimman iloinen vuoden aloitus. Nyt on huojentavaa istua tätä kirjoittamassa tietäen, että lapsilla on hyvä olla ja saan keskittyä kurssiin taas täysillä jokusen tunnin arkipäivisin. Olen oikeasti todella innoissani paluusta arkeen, koska arki tarkoittaa sitä, että pääsykokeita kohti mennään entistä kovempaa.

Nyt iski myös tajuntaani se, että jo alle kuukauden päästä (15.2.2021) arkkitehtuurin ennakkotehtävät julkaistaan! Onpa se kutkuttavan jännittävää, ja samalla ihanaa! On myös huojentunut olo siitä, että aloitin tämän matkani Teholla jo syksyllä. Paljon on jo opittu ja aion tehostaa piirtämistä ja maalaamista maksimituntimäärään nyt tämän kuukauden aikana. Toivon, että helmikuun puolessa välissä olisin täynnä intoa ennakkotehtäviä suunnitellessa. Minulla on ollut koko ajan tapana yrittää tehdä entistä paremmin, kokeilla itselle uutta ja mennä mukavuusalueeni ulkopuolelle. Aion tehdä niin myös ennakkotehtävien osalta ja tehdä ne tarvittaessa niin monta kertaa uudestaan, että olen tyytyväinen ne jättäessäni.

Tänään minulla alkaa myös matikkamörön kukistus, heh. YO-kirjoituksissa olin kovassa kuumeessa pitkän matematiikan kokeissa ja rehellisesti sanottuna sössin kokeen totaalisesti. Jälkiviisaana minun olisi kannattanut tehdä koe uudestaan seuraavana syksynä. Noh, nyt edessäni on arkkitehtimatematiikan koe pääsykokeissa kunhan vain läpäisen ensin ennakkotehtävät. Arkkitehtuurin viime vuotisen pääsykoeuudistuksen myötä matematiikka ei ole kokeissa enää niin suuressa roolissa ja riittää, että läpäisen sen. Olen suunnitellut käyttäväni aikaa joka viikko vähintään kahdeksan tuntia laskemiseen, jotta saisin heittämällä tarvittavan pistemäärän kasaan. Ensimmäinen tehtävä on ollut tyypillisesti yhtälöiden ratkaisua, joten alanpa ensialkuun ratkaista niitä.

Pääsykokeita ajatellen on yksi selkeä tavoite: tuntea olevansa valmistautunut. Valmistautunut olo tuo itsevarmuutta ja rohkeutta. Olen niin kiitollinen tästä Tehon kurssista, sillä se tuo sopivaa viikkorytmiä. Jos sinäkin haaveilet pääsystä luoville aloille, nyt kannattaa tulla mukaan Tehon ammattitaitoiseen “valmennukseen”!

Lumisin ja iloisin terkuin, Iina C.

Treenaamaan yhdessä?


Pääsykokeisiin valmistautuminen on raskas prosessi ja välillä voi tuntua, ettei itse tiedä mitä töissään voisi enää parantaa. Töitään kannattaakin rohkeasti näyttää muille, sillä subjektiivisen arvioinnin saaminen on ensisijaisen tärkeää kehittymisen kannalla. Teho-Opiston valmennuskursseilla saat jatkuvasti ammattilaisten palautetta töistäsi, jonka avulla kehityt harppauksin. Aloita matkasi kohti unelmien opiskelupaikkaa Teho-Opiston tukemana!