Ajankohtaista: Mitä jos tämä koko vuosi valuu hukkaan because of covid?

Viime vuonna useat luovien alojen pääsykokeet järjestettiin etänä, arkkitehtuurin ei. Oli siis odotettavissa, että näin voisi olla tänäkin vuonna. Luin juuri uutisista, että yliopistot järjestävät kuin järjestävätkin pääsykokeet kampuksilla. Jos on karanteenissa, silloin pääsykokeisiin ei voi osallistua. Tämä on loogista. Tyrmistyttävää ja turhauttavaa kuitenkin on, että karanteenissa tai eristyksissä pääsykokeiden aikana oleville ei järjestetä erillistä pääsykoetilaisuutta myöhemmin tänä keväänä/kesällä. Itselle alkoi hiipiä pelko… entäpä jos koko vuoden mittainen valmistautumistyö pääsykokeisiin valuisikin kerta heitolla hukkaan? Tai entäpä jos paikan päällä pääsykokeissa salillinen altistuu ja kesken kokeiden joutuukin karanteeniin, eikä voi siksi jatkaa pääsykokeita?

Jos en pääse opiskelemaan, koska en ole riittävän hyvä, se on hyväksyttävissä vaikkakin tekisi kipeää. Mutta jos ei pysty yrittämään vallitsevien olosuhteiden vuoksi, se olisi äärettömän turhauttavaa. Koska elämme poikkeuksellisia aikoja, miksei pääsykokeiden osalta voitaisi tehdä poikkeuksellisia ratkaisuja? Jos pääsykokeiden teko päättyy karanteeniin määräämisen vuoksi tai on karanteenissa, miksei tänä vuonna voisi järjestää kaikille lääkärintodistuksen omaaville toista pääsykoepäivää tai osallistua etänä sellaisessa tilanteessa? Ymmärrän tämän kaiken järjestelyn aiheuttavan lukuisia lisätyötunteja, mutta se olisi aivan varmasti hakijoiden edun mukaista.

Mikä neuvoksi?

Ennen pääsykoetta asetan perheemme varmastikin kahdeksi viikoksi omaehtoiseen täyskaranteeniin. Toki lasten kanssa liikumme kesäisessä luonnossa, mutta ruuat voi tilata kotiinkuljetuksena ja ystäviä sekä muuta perhettä nähdä pääsykokeiden jälkeen. Tämä on se, mitä itse voi tehdä. Ei auta kuin elää toivossa. Ja jotta siinä pääsykokeisiin asti pääsisi, nyt täytyy palata ennakkotehtävien kimppuun. 😉

Korona-miettein, Iina C.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yliopistot-jarjestavat-valintakokeet-kampuksilla-paras-tapa-toteuttaa-oikeudenmukaiset-opiskelijavalinnat/8090898

Karkasin tunturiin

15.2.21 alkaen, eli siitä päivästä lähtien kun arkkitehtuurin ennakkotehtävät julkaistiin, ne ovat olleet mielessä yötä päivää. Mietin paljon ja hartaasti sopivia materiaaleja tehtävään. Valitsin kaksi, jotka mielen maisemassa näyttivät hyviltä keskenään. Mutta niiden työstö ei sujunutkaan ihan niin kuin visioin. Sitten mietin, mikä näyttäisi oikeasti kauniilta ja löysin upean materiaalikombon. Ja näitä pyörittelin ja pyörittelin. Kun iltaisin olisi pitänyt käydä nukkumaan, en saanut Outolinnun pesää mielestäni ja valvoin yön pikkutunneille saakka. Silti lopputuloksessa oli aina jotain pielessä. Joko se ei näyttänyt hyvältä, oli mielestäni tehtävänannon rajamailla tms. Kroppa ja mieli kävivät ihan ylikierroksilla ja se piti pysäyttää vaikka deadline lähestyykin kovaa vauhtia. Karkasimme tunturiin.

Yövyimme hotelleissa, joissa moderni puuarkkitehtuuri oli isossa roolissa. Kaunispään huipulla olevassa huoneessamme tuuli ujelsi nurkissa ja lumi pöllysi ikkunan edessä. Olo oli kuin arktisella linnulla ja pohdiskelin tehtävänantoa, imin inspiraatiota ympäröivistä rakennuksista ja luonnosta. Tarkoitus oli edistää pienoismallia pienten nukkuessa, mutta lapsiperheessä tyypillisesti sattuu ja tapahtuu ja omaa aikaa ei ollutkaan.

Palasimme takaisin kaupunkiin ja purin autosta pienoismallivälineet. Kaksi uutta yritystä… ja ta-daa: pienoismallin rakenne taitaa viimein olla valmis. Ennakkotehtävien palauttamiseen on noin kaksi viikkoa eli nyt täytyy kiireen vilkkaa siirtyä valokuvaamisen ja piirto-/maalaustehtävien pariin.

Yöllä kotiin ajaessa kajahti soimaan Robinin Kipinän hetki -biisi ja sen sanoihin samaistuu nyt valtavan hyvin: “Mitä ikinä sun unelmat onkaan et saavuta niitä unessa koskaan. Ota ittees niskast kii. Kelaa mitä haluut ja tee lista siit. Ja sit elät sitä aamuta iltaan ja kun yöllä oon saanut taas virtaa. Teet taas kaikkes sen eteen ja vaikka välillä se vaikeeks menee.”

Täysillä ennakkotehtäviä tehden, Iina C.

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!