Aihe: Ajankohtaista

Fafa’s pikaruokaketjun suunnittelukilpailun voitti Tehon alumni Lotta Pakarinen yhdessä työparinsa Anniina Kortemaan kanssa. Voittajat kertovat, miten WRÄPWRÄPWRÄP kilpailutyö suunniteltiin, ja mitä tekijöitä tuomaristo arvosti heidän kilpailutyössään.

Viidennen vuoden arkkitehtuurin opiskelijat ja kämppikset Tehon alumni Lotta Pakarinen ja Anniina Kortemaa ovat voittaneen Fafa’s pikaruokaketjun järjestämän suunnittelukilpailun. He ylsivät voittoon työllään nimeltä WRÄPWRÄPWRÄP. Kilpailun tehtävänä oli suunnitella uusi modulaarinen kestävän kehityksen mukainen ravintolakonsepti Fafa’s pikaruokaketjulle. Yrityksen suunnitelmissa siintää laajentaminen nykyisistä kivijalkamyymälöistä ja arkkitehtuurin opiskelijat haastettiin mukaan tulevaisuuden moduulaarisen ravintolakonseptin suunnitteluun.

”Pongattiin kilpailu ja innostuttiin heti hauskasta tehtävästä. Meillä oli käynnissä koulu ja työt, mutta ei voitu jättää osallistumatta näin kivan kuuloiseen kilpailuun.”

”Kiinnostavan tehtävästä teki mielestämme se, että suunniteltava rakennus oli sopivan kokoinen. Sellainen, jota pystyisi suunnittelemaan riittävän pitkälle. Meidän suunnitelmamme kilpailutyöstä lähti liikkeelle yhdessä ideoimalla. Valittiin muutama idea, joista sitten loppujen lopuksi vietiin pidemmälle kaksi ehdotusta. Työskenneltiin ja ideoitiin välillä yhdessä ja välillä yksin. Saatiin molempien parhaat ideat esiin”, voittajat summaavat. Loppu onkin historiaa!

WRÄPWRÄPWRÄP

”Halusimme suunnitella jotain muuta kuin laatikoita, ja keksimme idean kuorirakenteesta. Ajatuksenamme oli, että moduuli muodostettaisiin kahdesta erillisestä osasta: ulkokuoresta ja sisätiloista, jotka pystyisi sijoittamaan sisälle omina moduuleinaan. Ikään kuin kaksi päällekkäistä systeemiä. Ulkokuoren suunnittelulla haettiin jotain, millä konsepti olisi kiinnostavan näköinen – loisi mielenkiintoa. Rakenteellisuus oli keskeinen osa meidän ideaa ja halusimme sen näkyvän selkeästi työmme arkkitehtonisessa ilmeessä. Sisätilojen erillisillä moduuleilla taas pystyttäisiin luomaan liikkumavaraa. Ajatuksenamme oli, että meidän luomamme moduuli mahdollistaisi erilaisten ravintolakonspetien luomisen ja tarvittaessa myös niiden muokkaamisen.”

”Suunnittelussa meillä oli ainakin tosi hauskaa! Se näkyy varmaan esityksestäkin. Yhdessä asuessa työtä oli helppo ideoida, mutta lopulta työn suunnittelu tehtiin tehokkaasti. Käytettiin siihen periaatteessa yksi viikko – oikeastaan viikonloppu.”

”Hauskaa oli vaan olla himassa ja fiilistellä. Suunniteltiin työ tosi rennolla otteella. Ei mietitty liikaa mistä muut tykkäisi, vaan tehtiin jotain mistä me tykätään.”

”Meillä oli tunnistettava idea. Haluttiin luoda Fafa’sille brändiä arkkitehtuurin kautta. Tuomariston mielestä  voittajan valintaan vaikutti työn erityinen ja uniikki ulkomuoto, tekninen toteutus sekä onnistunut modulaarisuus ja rakennuksen skaalautuvuus. Pitkälle viety rakenteellinen idea keräsi myös kiitosta. He arvostivat ideaa, mutta näkivät, että se on täysin toteutettavissa. Kehuja keräsi myös rohkea esityksemme, jossa idea tuotiin esiin hauskalla ja erilaisella tavalla. Esityksen graafisuus, värit ja visuaalisuus herättivät tuomariston kiinnostuksen.”

WRÄPWRÄPWRÄP

”Haluttais viedä tätä eteenpäin”

Lotta ja Anniina pokkasivat palkinnoksi huiman potin.Voittajat olisivat halukkaita viemään tätä työtä eteenpäin. Jää siis nähtäväksi, millaiseksi yhteistyö Fafa’s-ketjun ja tulevien arkkitehtien välillä muodostuu. Pääsemmekö tulevaisuudessa nauttimaan falafeleja WRÄPWRÄPWRÄP-moduulissa? Toivottavasti!

Myös muita Teholaisia palkintosijoilla.

Menestystä Fafa’sin järjestämässä kilpailussa niitti myös alumnimme Matti Wäre yhdessä Matias Kotilaisen kanssa. Heidän työnsä Mosaic ansioitui kilpailussa ja suunnittelijat nappasivat palkinnoksi lunastuksen. Tuomaristo arvosti työn klassisen modernia otetta, pohjaratkaisun symmetrisyyttä sekä rakennuksen asettumista ympäristöön ja tontille. Ehdottomina vahvuuksina olivat työn tyylikäs sommitelma sekä erittäin onnistunut modulaarisuus.

Kaksikko Wäre & Kotilainen on menestynyt myös muissa arkkitehtuurikilpailussa. He ylsivät yhdessä työryhmänsä kanssa vuosi sitten Suomenlinnan täydennysrakennuskisasta sijalle 2 ja pari viikkoa sitten Hakaniemenrannan ideakilpailusta hieman isommalla porukalla hopealle. Lisäksi he toimivat mukana työryhmässä, joka pokkasi kaikki mitalisijat Myllykosken kirkon laajennus-kilpailussa. Upeita saavutuksia nuorilta lupauksilta!

Näet kaikki kilpailuun osallistuneet työt Fafa’s facebook-sivulta.

Saamme varmasti nähdä näiltä kaksikoilta upeita töitä tulevaisuudessakin, joten pistäkää nimet muistiin!

Onnittelut vielä kaikille menestyneille!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Noora etäopetuspääsykoestressi