Skip to content

Helsingin Sanomat: Yli puolet Aalto yliopiston arkkitehtiopiskelijoista Teho-Opistolta

Helsingin Sanomat kirjoitti Aallon arkkitehtuurin laitoksella opintonsa aloittaneista opiskelijoista olevan lähes 60% Teho-Opiston käyneitä. Jokainen sisään päässyt on onnistunut vaativissa piirustus- ja suunnittelukokeissa tuomaan esiin oivalluksen esitettynä massasta erottuvalla tyylillä. Ideointi ja persoonallinen ilmaisu ovat taitoja, jotka kehittyvät harjoittelemalla ja ne antavat vahvan pohjan opintoihin kantaen aina työelämään asti.
 

”Ei ole olemassa yhtä tapaa, miten mennä läpi”

Arkkitehtuurin pääsykokeet koostuvat ennakkotehtävistä, piirustus- ja suunnittelukokeesta ja matematiikan kokeesta. Sekä ennakkotehtävissä että piirustus- ja suunnittelukokeessa ainut tapa onnistua ja päästä jatkoon on erottua suuresta hakijajoukosta. Täten on selvää, että samanlaiset työt eivät voi mahdollistaa sisäänpääsyä. Ei ole olemassa yhtä tapaa, miten mennä läpi. Näin kommentoi myös Aalto-yliopiston arkkitehtuurin professori Pekka Heikkinen HS Espoon 9.9.2019 julkaistussa jutussa, joka käsitteli Aallon arkkitehtuurissa tänä vuonna aloittaneiden Teho-Opistolaisten huimaa prosenttilukua (lähes 60%).
Omien taitojen kehittäminen, omien vahvuuksien tunnistaminen ja alaan tutustuminen ovat keskeisiä tekijöitä pääsykokeisiin valmistautumisessa. Vain ahkeralla harjoittelulla ja monipuolisia tehtäviä tekemällä pystyy valmistautumaan taidealojen pääsykokeisiin. Ei ole olemassa vippaskonsteja eikä oikoteitä. Teho-Opistolla harjoitellaan säännöllisesti erilaisia tekniikoita ja luennoilla tutustutaan tarkemmin alan tämän hetken kuumimpiin teemoihin. Haluamme tarjota jokaiselle pääsykokeisiin valmistautuvalle mukavan tavoitteellisen harrastuksen – keinon harrastaa taidetta joukkuelajina, jossa on määritelty yhteinen tavoite.
Aivan kuten nimimerkki Lahjakkuus-Laila kommentoi HS Espoon kirjoittamaa juttua, tavoitteiden saavuttaminen vaatii panostusta ja jossain määrin myös uhrauksia. Monet kurssilaisistamme ovat harrastaneet taidetta eri muodoissa jo pitkään. Teho-Opisto on luonteva jatkumo harrastamiselle ja samalla unelmien opiskelupaikan tavoittelemiseen. On ollut kuitenkin hienoa huomata, että vuosittain kursseillamme on monia innokkaita uusia taiteen harrastajia, jotka uskaltavat tavoitella unelmiaan ja ovat valmiita harjoittelemaan ahkerasti, ja ennen kaikkea monipuolisesti unelmiensa toteutumisen eteen. Jokainen pääsee vahvistamaan omia taitojaan lähtotasosta riippumatta.

 

Teho-Opisto valmentaa pääsykokeita pidemmälle

Pisimmillään vuoden kestävillä kursseilla ehtii kehittyä ja oppia valtavasti. Kurssille voi osallistua kuka tahansa ja olemme nähneet että lähtötasosta riippumatta voi päästä opiskelemaan arkkitehtuuria harjoittelemalla ahkerasti. Teho-Opistolla on mahdollisuus kehittää omia taitojaan ja harjoitella niin paljon kuin omat aikataulut vain mahdollistavat. Kursseilla tehtävät harjoitukset kantavat pääsykokeita pidemmälle ja auttavat myös tulevissa opinnoissa suoriutumisessa. Myös arkkitehdin työssä tarvitaan samoja taitoja, mitä Teholla harjoitellaan. Syntyy pohja minkä päälle rakentaa. Teho-Opisto on valmistava vuosi opiskeluihin, voisi jopa sanoa arkkitehtiopintojen esikoulu.

Se mitä kursseilla opetetaan, perustuu puhtaasti siihen, että halutaan valmistaa kurssilaisia pääsykokeita pidemmälle – opiskeluihin ja työelämään. Pääsykoetyyppisten tehtävien lisäksi luennoilla käydään läpi, mitä täytyy tietää arkkitehtuurista, erilaisia ilmaisutekniikoita ja muita arkkitehdin työssä tarvittavia taitoja – niitä osa-alueita, joita he tulevat tarvitsemaan tulevaisuudessa, ei ainoastaan pääsykokeissa.
Pääsykokeissa Teho-Opiston kurssilaiset erottaa muista hakijoista laaja tietoisuus alasta.
”Olemme saaneet kouluilta kommentteja, että Teho-Opiston käyneet ovat hyvin motivoituneita opiskeluun, sillä he tietävät jo ennen opintojen alkua mistä on kyse. Motivaatio näkyy luonnollisesti myös opintomenestyksessä,” Sini täydentää.
Tästä on kiittäminen Teho-Opiston opettajia, jotka välittävät jokaisesta opiskelijasta ja tekevät harjoittelusta kivaa! Taidekasvatuksen ammattilaiset ja Aallon maisteritutkintotaustaiset pääopettajamme tekevät työtä, jota rakastavat: opettavat taidetta niille, jotka unelmoivat tekevänsä sitä työkseen.
Eeva ja Heini ovat minun lisäksi opettaneet Teho-Opistolla usean vuoden ajan. Heidän välitön halu auttaa oppilaita kehittymään monipuolisesti ja taito rohkaista kokeilemaan omia rajojaan on ihailtavaa. Tasosta riippumatta he antavat jokaiselle täyden tuen taiteessa kehittymiseen”, Teho-Opiston perustaja ja pääopettaja Sini Koivisto hehkuttaa.

Paljon erilaisia mahdollisuuksia suorittaa kurssi

Teho-Opistolla on lukuisia erilaisia tapoja valmistautua pääsykokeisiin. Paikkakunnasta riippumatta kaikille kursseillemme voi osallistua myös etäkurssina. Mistä tahansa maailman kolkasta suoritettava etäkurssi tarjoaa täysin samat hyödyt tehtävien kritiikistä ja opettajien kommenteista lähtien. Ainut ero on, että kaikki tapahtuu virtuaalisesti.
Henkilökohtaisen opetuksen ja palautteen myötä jokaisella on mahdollisuus kehittää omia vahvuuksiaan, mutta myös heikkouksiaan. Tärkeä tekijä pääsykokeisiin valmistautumisessa on saada toisen katsojan näkökulma ja kommentit omista töistä. Yksin puurtaessa saattaa omien töiden arviointi olla yksitoikkoista. Kritiikki on kaikkein tärkeintä oman kehityksen kannalta. Siksi Teho-Opisto haluaa olla paikka, jossa pääsee yhdessä harrastamaan, treenaamaan ja oppimaan ammattitaitoisten opettajien avulla.
 
[mk_button dimension=”flat” size=”large” icon=”mk-moon-arrow-right-5″ url=”https://teho-opisto.fi/midi-valmennuskurssi-arkkitehtuuri-muotoilu-taide/”]TUTUSTU MIDI-KURSSIIN![/mk_button]

pääsykoestressi

STOP pääsykoestressille!

Piinaako pääsykoestressi? Ei hätää! Haastattelimme psykologi Katarina Meskasta, joka kertoi parhaat vinkit liiallisen stressin välttämiseksi. Lue vinkit stressinhallintaan ennen pääsykokeita, pääsykokeiden

Lue lisää »
Arkkitehtuuri pääsykoeuudistus

Arkkitehtuurin pääsykoeuudistus 2020

Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtikoulutuksen pääsykokeet muuttuvat keväällä 2020. Muutoksia on tiedossa pääsykoepäivissä, matematiikan ja luonnontieteiden kokeen korvattavuuksissa sekä yhteisvalinnan pisteytyksissä. Edelleen

Lue lisää »