Skip to content

Joulu tulee – aika olla luova

Jee jee ihan mahtavaa, joulukuu kurkistelee jo nurkan takaa!

Tykkään itse joulusta ja sen odottamisesta todella paljon. Pimeän keskelle saa luvan kanssa tuoda tunnelmaa erilaisin valoin, tuoksuin ja näyin. Voi leipoa torttuja tai pipareita, laittaa joulumusat soimaan ja mikä parasta, koristella kotia. Koristeita voi helposti taiteilla itse paperista ja juuttinauhasta, erilaisista kuivatuista hedelmistä sekä kasveista. Saa olla luova ja käyttää sommittelutaitoaan asetelmien ja koristeiden ideoimiseen. Maxi-kurssilla käytyjä tekniikkaharjoitteita onkin hyvä hyödyntää esimerkiksi kranssin teossa. Paperin taittelua ja rautalankaa hyödyntäen sain aikaan ihanan koristeen oveen (alhaalla ohje ja video), ps. näitä voi viedä myös lahjaksi:)

Joulukranssi

  • Ensiksi viipaloi appelsiini ja laita siivut uuniin.
  • Appelsiinit valmistuvat 75 asteisessa uunissa noin viidessä tunnissa. Haarukkaa kannattaa pitää uuninluukun välissä, jotta kosteus pääsee haihtumaan.
  • Kiinnitä tukevan kranssipohjan (minulla valmis metallinen ympyränmuotoinen kranssipohja) yläosaan havuja. Kiinnitykseen voit käyttää ohuempaa kerällä olevaa metallilankaa.
  • Lado havuja kranssin ympärille, siten että kiinnityskohdat peittyvät.
  • Erilaisia paperikoristeita on helppo tehdä. Leikkaa ympyrän muotoisia paloja paperista ja taita keskeltä kahtia. Pursota liimaa ympyrän keskelle ja painele kiinni.
  • Keskeltä liimattuja ympyröitä ladotaan päällekkäin siten, että päät liimataan yhteen. Puoliympyröitä on hyvä olla useampi, jotta saavutetaan pallo.
  • Koristele valmis kranssi!

Ihanaa joulunodotusta kaikille!

Erotu joukosta ja kasvata itsevarmuuttasi!


Tuntuuko jokin tekniikka vielä vieraalta tai mietitkö miten erottua suuresta hakijajoukosta? Ei hätää! Kuka vain voi saada unelmiensa opiskelupaikan kunhan on valmis tekemään töitä sen eteen!

Tule mukaan Tehon kursseille, löydä omat vahvuutesi ja kasvata itsevarmuuttasi! Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Aloita matka kohti unelmiesi opiskelupaikkaa jo tänään!