Skip to content

PIIRUSTUSKILPAILUN VOITTAJAT

Teho-Opiston joka vuotinen piirustuskilpailu on päättynyt ja palkintoraati on valinnut voittajat! Tänä vuonna Unelmien Valokarnevaali -piirustuskilpailussa luotiin upeita valotaideteoksia ympäri Suomea. 
Tänä vuonna Unelmien Valokarnevaali -piirustuskilpailussa nähtiin toinen toistaan valovoimaisempia luomuksia. Kilpailun osallistujat suunnittelivat valotaideteoksia ympäri Suomea ja useat eri kaupungit saivat pimeyteen upeita valaistuksia. Palkitsimme kolme työtä Teho-Opiston valmennuskursseilla. Pääpalkintona voittaja saa valita itselleen minkä tahansa kurssin (arvo jopa 1590€) ja kunniamaininnan ansainnut saa valita kursseista Teho- tai Finaali-kurssin (arvo 850€). Teho-Opiston facebook-sivulla käydyn yleisöäänestyksen perusteella yleisö sai valita mielestään upeimman työn ja tekijä palkittiin haluamallaan Tehon valmennuskurssilla.
Ja voittajat ovat…

VOITTAJA:

Sini Hintsala

Lauttasaaren pimeillä ulkoilureiteillä kokeillaan osana valokarnevaalia valaistustekniikkaa, jonka pyrkimys on taistella valosaastetta vastaan. Monissa tiloissa on jo käytössä valot, jotka sammuvat kun tilassa ei liiku kukaan. Tämä valorivistö toimii samalla tavalla: valot syttyvät määrätyltä alueelta ihmisen kävellessä ohi. Teos on sekä valotaidetta, että toivon mukaan onnistunut kokeilu, jonka pohjalta voidaan alkaa kehittää vielä parempia ratkaisuja.

Sini Hintsala piirustuskilpailu
Tuomariston kommentit:
Aihetta on käsitelty hyvin ajankohtaisesti ja ekologisesta näkökulmasta – teos paitsi vähentää valosaastetta ja säästää energiaa, se myös luo valon avulla muuntuvia tiloja. Työn tekninen toteutus on vaikuttava ja valovoimainen – valo näyttäytyy työssä uskottavasti!
 

KUNNIAMAININTA

Elli Julmala

Hakaniementorin interaktiivinen valotaideteos on urbaani kaupunkisuunnittelupaja.
Kalasataman Majakka-tornitalon kohotessa uudeksi osaksi Helsingin siluettia,
halutaan paikallisilta omia näkemyksiä tulevaisuuden kantakaupungista ja sen asuinalueista.

Näyttöjen avulla pienet ja suuret helsinkiläiset voivat toteuttaa visionsa: teos elää ja
laajenee osallistujien myötä. Mitä isommaksi valokaupunki kasvaa, sitä enemmän se
valaisee pimeimmän keskitalven autioittamaa toria myös ohikulkijoiden iloksi.

Piirustuskilpailu
Tuomariston kommentit:
Raati arvosti Ellin työssä erityisesti sen modernia ja osallistavaa ideaa. Osallistava kaupunkisuunnittelu on vahvasti tätä päivää ja työssä on esitetty uudenlainen, vaikuttava idea sen mahdollistamiseksi. Teokseen on matala kynnys osallistua sen keskeisen sijainnin ja teknisen toteutuksen ansiosta.

YLEISÖÄÄNESTYKSEN VOITTAJA

Katja Laaksonen
Discomiehet
Tuomariston kommentit:
Discomiehet on kekseliäs ja yllättävä 30:sta lyijykynin ja tussein toteutetusta kuvasta tietokoneella toteutettu animaatio. Tarina herättää henkiin Helsingin rautatieaseman tunnetut kivimies veistokset kun heidän kannattelemansa valaisimet alkavat yhtäkkiä discopallon tavoin heijastella ympärilleen värivaloja. Myös kivimiesten ilmeet muuttuvat valaistuksen mukana ja musiikki on suunniteltu hienosti täydentämään animaation kokonaistunnelmaa.
Discomiehet on useampaa tekniikkaa yhdessä käyttäen luotu yllättävä, kiinnostava, viihdyttävä ja vakuuttava videoteos, jonka voisi katsoa yhä uudelleen ja uudelleen. Ansaittu voittaja myös tuomariston mielestä, paljon onnea Katja Laaksoselle upean voiton ja voittajatyön johdosta!!”
 
ONNITTELUT KAIKILLE VOITTAJILLE JA KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE!
 

pääsykoestressi

STOP pääsykoestressille!

Piinaako pääsykoestressi? Ei hätää! Haastattelimme psykologi Katarina Meskasta, joka kertoi parhaat vinkit liiallisen stressin välttämiseksi. Lue vinkit stressinhallintaan ennen pääsykokeita, pääsykokeiden

Lue lisää »
Arkkitehtuuri pääsykoeuudistus

Arkkitehtuurin pääsykoeuudistus 2020

Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtikoulutuksen pääsykokeet muuttuvat keväällä 2020. Muutoksia on tiedossa pääsykoepäivissä, matematiikan ja luonnontieteiden kokeen korvattavuuksissa sekä yhteisvalinnan pisteytyksissä. Edelleen

Lue lisää »