Skip to content

Rakennusarkkitehti – Mukana luomassa näkyvää ympäristöä

Millaista on opiskella rakennusarkkitehtuuria? Metropoliassa rakennusarkkitehtuuria opiskeleva Suvi Wallius-Valo valottaa, mitä rakennusarkkitehtuurin opinnot pitävät sisällään. 
Suvi työskenteli aiemmin kielten parissa kymmenisen vuotta, mutta kaipasi uralleen uudenlaisia haasteita. Oma kiinnostus rakentamiseen ja isän esimerkki johtivat luontevasti rakennusarkkitehtuurin valintaan.

”Rakennusarkkitehtuurin alassa kiinnostaa se, että voi olla mukana luomassa näkyvää ympäristöä.”

“Opinnot metropoliassa ovat yllättäneet konkreettisuudellaan, määrätietoisuudellaan ja käytännönläheisyydellään. Välillä työkuorma kasvaa suureksi, mitä ei oikein osannut ennen koulua odottaa. Meidän opinnot sisältävät suunnitteluprojekteja, jotka vaikeutuvat asteittain. Esimerkiksi nyt kolmantena syksynä suunnittelemme suura myymälärakennusta ja kerrostaloa.
Projektien rinnalla opiskelemme mm. materiaalioppia, arkkitehtuurin historiaa, tietotekniikka, talotekniikkaa, rakennushankkeen ohjausta, yritystoimintaa ja rakentamistaloutta. Rakennusarkkitehtiopiskelijalta vaaditaan paineensietokykyä, pitkäjänteisyyttä ja organisointitaitoja – eikä näistä ominaisuuksista varmasti ole haittaa työelämässäkään.
Rakennusarkkitehtiopiskelija Suvi Wallius-Valo
Parasta rakennusarkkitehtuurin opinnoissa on ehdottomasti opiskelukaverit! Lisäksi minulle mieluisaa on ollut nimenomaan opintojen konkreettisuus. Opintojen ohella työskentelen itse tällä hetkellä insinööriharjoittelijana rakennusliikkeessä. Opiskelujen jälkeisistä tulevaisuuden suunnitelmista en ole vielä päättänyt. En ole varma haluanko isona suunnittelupöydän ääreen vai toteuttamaan hankkeita projektinjohtopuolelle, mahdollisuus kun rakennusarkkitehdilla on molempiin.”

Suvin matka kohti rakennusarkkitehtuuria.

“Hain opiskelemaan kahtena keväänä, joista ensimmäisellä kerralla vain Aaltoon arkkitehtiosastolle. Silloin en vielä tiennyt ammattikorkeakoulun rakennusarkkitehtuurin linjasta. Toisena hakuvuonna hain siis myös rakennusarkkitehtuuriin ja pääsin sisään. Opiskelu ammattikorkeakoulussa sopii minulle ehdottomasti yliopistoa paremmin. Uskon, että sisäänpääsyyni vaikutti ennen kaikkea sinnikäs treenaus piirtämisen ja matematiikan osalta. Itse kävin myös Teho-Opiston Midi-kurssin keväällä 2015, josta lämpimästi mielessä hyvä yhteishenki ja illanvietot.”
Rakennusarkkitehtiopiskelija
 
Suvin terveiset rakennusarkkitehtuurin uraa pohtiville:
“Jos haluat konkreettisen lähestymiskulman suunnitteluun ja haluat liittyä huikeaan opiskeluporukkaan, tule opiskelemaan rakennusarkkitehtuuria! Parhaimman hyödyn pääsykokeisiin valmistautumisesta saat, kun treenaat ja treenaat vielä lisää!”
 
 
 
 

 

 

Aikainen lintu opiskelupaikan nappaa!


Kuka vaan voi onnistua, joka on valmis tekemään töitä unelmiensa opiskelupaikan eteen! Sisäänpääsyn todennäköisyys kun korreloi suoraan harjoittelun määrään. Pitkällä kurssillamme lähtötasollasi ei ole merkitystä, sillä harjoittelemalla ahkerasti ehdit nostaa osaamisesi, vaikka nollasta pääsykoetasolle.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan treenaamaan itsesi huippukuntoon ennen luovien alojen hakua ja pääsykokeita. Kannattaa olla nopea, sillä suositut ryhmät täyttyvät aikaisin. Varmista paikkasi tänään!



pääsykoestressi

STOP pääsykoe­stressille!­

Piinaako pääsykoestressi? Ei hätää! Haastattelimme psykologi Katarina Meskasta, joka kertoi parhaat vinkit liiallisen stressin välttämiseksi. Lue vinkit stressinhallintaan ennen pääsykokeita, pääsykokeiden

Lue lisää »
Arkkitehtuuri pääsykoeuudistus

Arkkitehtuurin pääsykoeuudistus 2020

Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtikoulutuksen pääsykokeet muuttuvat keväällä 2020. Muutoksia on tiedossa pääsykoepäivissä, matematiikan ja luonnontieteiden kokeen korvattavuuksissa sekä yhteisvalinnan pisteytyksissä. Edelleen

Lue lisää »