Aihe: Tarinoita Teholta

Moni pohtii tälläkin hetkellä mihin laittaa kevään hakupaperit. Sisällä on valtava palo taidealan ammattilaiseksi, mutta työllistyykö niiltä aloilta opintojen jälkeen? Kannattaisiko valita joku varmempi ala? Tällaisten kysymysten edessä kannattaa palauttaa mieleen seuraavat seikat!

Teho-Opisto valmentaa vuosittain taidealoille pyrkiviä kohti heidän unelmiaan. Toiset kurssilaisista ovat varmoja tulevaisuuden suunnitelmistaan, toiset pohtivat ja miettivät tulevaa. Kursseilla opettajamme eivät ainoastaan valmenna pääsykokeita varten, vaan antavat avaimia myös tulevaan. Ennen kaikkea kannustavat tavoittelemaan omia unelmia ja karistamaan turhia epäilyksiä.

Työllistyminen

Kuten kaikilla aloilla, myös taidealoilla täytyy tehdä töitä menestyäkseen. Ketään ei tulla kotoa töihin hakemaan, vaan oma-aloitteisuus, määrätietoisuus ja ahkeruus vievät eteenpäin. Hyvä portfolio toimii avaimena unelmien työpaikkoihin. Ja kyllä töitä tekevälle löytyy! Esimerkiksi arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin alalla on lähes täysi työllisyys ja muotoilun alalla palvelumuotoilu on kasvava tulevaisuuden ala.

Erikoistuminen

Erikoistumalla Sinusta voi kasvaa alan huippu! Sivuaineopinnot ja mahdolliset omat intohimot voivat ohjata erikoistumista. Mahdollisuudet ovat rajattomat, sillä kaikkea ei todellakaan ole vielä keksitty. Mitä erikoisempia yhdistelmiä ammattitaitoa varten saa kerättyä, sitä kiinnostavampi on työmarkkinoilla.

Elämä on lyhyt

Kannattaa tehdä sitä, mistä oikeasti nauttii! Jos sisällä on palo taidealoille, kannattaa ehdottomasti hakea opiskelemaan sille alalla. Ei tarvitse jossitella loppuelämää. Varmoihin työpaikkoihin on tarjolla enemmän opiskelupaikkoja, joten niihin on myöhemmin helpompi myös kouluttautua. Kannattaa rohkeasti tavoitella unelmiaan!

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter