Aihe: Ajankohtaista, Vinkit

Tässä ovat todelliset pääsykokeissa onnistujat! Pinja, Nina ja Netta nappasivat Lahden muotoiluinstituutin sisustusarkkitehtuurin pääsykokeissa kaikista tehtävistä täydet pisteet. Lopullisena saldona siis uskomattomat 100 pistettä!

Pääsykokeiden jälkeen voi olla hankalaa analysoida, miten omat tehtävät olivat sujuneet. Joskus juuri ne tehtävät, jotka menivät omasta mielestä heikosti, ovat arvostelijoiden mielestä täyden 5 pisteen suorituksia – ja toisinpäin. Tänä vuonna saimme kuulla Teholaisten täydellisiä onnistumisia pääsykokeissa. Niin vakuuttavia suorituksia, ettei parannettavaa enää löytynyt. Edes he eivät lähteneet pääsykokeista henkseleitä paukutellen. Miltä tuntui, kun sai kuulla saaneensa täydet pisteet kaikista pääsykoetehtävistä? Alla Lahden muotoiluinstituutin sisustusarkkitehtuurin pääsykokeissa loistaneiden hakijoiden fiiliksiä.

Pinja Hänninen sisustusarkkitehtuuri opiskelija Lahden muotoiluinstituuttiPinja Hänninen nappasi täydet pisteet Muotoiluinsituutin sisustusarkkitehtuurin pääsykokeissa. Toista kertaa Lahteen hakenut Pinja yllättyi todella saamastaan pistepotista.

”Sain tiedon opiskelupaikasta paljon aiemmin, kuin olin kuvitellut. Ei onneksi tarvinnut jännittää viimeiseen päivään. Meni kuitenkin vielä useampia päiviä, että sain tietää omat pisteeni. Ensimmäinen reaktio oli, että ”OHO! Mitä ihmettä! täydet 100 pistettä!!” Vaikka pääsykokeet tuntuivat menneen hyvin, en mä silti olisi ikinä uskonut, että saisin täydet pisteet.

Kun lähdin kolmen päivän jälkeen Lahdesta sisustusarkkitehtuurin pääsykokeista, tuntui että ne meni ihan ok.  Ei jäänyt mikään ihan super hyvä fiilis, mut olin kyllä tosi tyytyväinen. Pääsykokeissa oli kaiken kaikkiaan tosi rento ja kiva fiilis. Siellä minut yllätti kuitenkin se, että tehtävät olivat yllättävän teknisiä. Monissa tehtävissä täytyi suunnitella jotain tietylle alueelle ja tietyssä mittakaavassa. Tehtävissä oli kuitenkin reilusti aikaa, joissain tehtävissä jopa neljä tuntia. Ja koska olin treenannut Teholla tekemään kaikki tehtävät kolmessa tunnissa, ei iskenyt missään kohtaa paniikki.

Jännittävässä tilanteessa auttoi myös se, että siellä oli paljon tuttuja Teholta. Oli seuraa ruokatauoilla ja  pystyi käymään läpi päivän fiiliksiä.

Kirjoitin viime vuonna ylioppilaaksi ja hain silloin ensimmäisen kerran. En päässyt edes pääsykokeisiin silloisella portfoliolla. Teho-Opisto auttoi just sen kanssa, että pystyi tuomaan omat ideat fiksusti esille. Pystyin hyödyntämään Teholta saatuja oppeja pääsykokeissa ja nähtävästi mun työt miellytti myös arvostelijoita.”

 

Nina Lehto sisustusarkkitehtuuri opiskelijaNina Lehto haki ensimmäistä kertaa Muotsikkaan, niin ikään sisustusarkkitehtuurin linjalle. Hänelle tuli täytenä yllätyksenä, että pääsi edes kouluun sisään. Vieläpä täysillä pisteillä!

”Nämä oli mun ekat pääsykokeet missä olin ikinä ollut. En tiennyt mitä odottaa, enkä lähtenyt suurin odotuksin. En laittanut itselleni mitään paineita, mikä varmasti auttoi onnistumisessa. Osa tehtävistä meni mielestäni paremmin, osa huonommin. Panostin kaikissa tehtävissä suunnitteluun. Vasta annetun ajan loppupuolella aloin siirtämään ideoitani paperille. Lyhyemmissä tehtävissä, meinasi tulla vähän paniikki.

Haastattelu meni puolestaan tosi hyvin. Edellisenä iltana tuli sähköpostiin kysely sisustusarkkitehtuurin alasta yleisesti. Onneksi luin sähköpostin ja kävin kysymykset läpi, sillä haastattelussa kysyttiin tosi samanlaisia kysymyksiä. Mulla oli siellä sit kaikkiin kysymyksiin vastaukset kertaalleen mietittynä.

Pääsykokeiden jälkeen olin ihan varma, että en tuu pääsemään sisään.

Kävin ennen Teho-Opistoa kuvataidepainotteisen lukion. Koin, että mielikuvitusta mulla kyllä riittäisi, mutta eri tekniikat eivät olleet oikein hallussa. Kaipasin pääsykokeita varten tekniikoiden läpikäymistä, siksi valitsin Tehon Tekniikka-kurssin. Sen kurssin käyminen oli ihan ehdottomasti syy, miksi pääsin heti ekalla kerralla sisään!”

 

Netta Kandelin sisustusarkkitehtuuri MuotoiluinstituuttiMyös Netta Kandelin suoriutui täysillä pisteillä Lahden muotoiluintistuutin sisustusarkkitehtuurin pääsykokeista. Visualistiksi valmistunut Netta haki viime vuonna vain Aaltoon, mutta päätti tänä vuonna ladata paukut myös Lahden pääsykokeisiin. Ja se kannatti!

”Pääsykokeet jännitti ihan hirveesti, mutta onneksi yleinen ilmapiiri ja ensimmäinen tehtävä osoittautuivat niin mukaviksi, että pahin jännitys unohtui samantien. Loputkin tehtävistä olivat tosi kivoja ja sopivat omalle ajatusmaailmalle tosi hyvin. Niiden tekemisestä nautti, vaikka jännittikin osuuko omat työt oikeaan suuntaan.

Ihmettelin itsekin pääsykokeiden jälkeistä fiilistä. Sen sijaan, että olisin ollut ihan hermoraunio, mulla oli ollut ihan mielettömän kivat kolme päivää! Piti vaan luottaa omaan tekemiseen ja antaa mennä. Myös se, että kokeissa oli muitakin Teholaisia oli ihan huippua. Vietimme kaikki tauot kimpassa ja jaettiin fiiliksiä. Uskon sen tehneen meille kaikille hyvää jännityksen keskellä.

Netta lähtee omien sanojensa mukaan, onnesta tasajalkaa hyppien opiskelemaan!

Tämä on ollut todellinen unelmani, enkä malta odottaa että pääsen viimeinkin toteuttamaan sitä!

Ennen pääsykokeita kävin Tehon Maxi-kurssin, sillä halusin saada varmuutta sekä tekniikoihin että valmistautua pääsykoetyyppisiin tehtäviin. Sain viime vuonna esimakua pääsykoetehtävistä Aallon pääsykokeissa, ja koin ne silloin melko haastaviksi. Teholla oppi ajattelemaan asioita ihan uusilla tavoilla ja sai hyvää kokemusta pikatehtävien ja pääsykoesimulaatioiden myötä. Sain läpi kurssin hyviä arvosanoja, mutta opin kritiikeistä valtavasti. Suurimmaksi osaksi kaipasin itsevarmuutta omaan tekemiseen, ja sitä myös todella sain!”

Ilmoittautuminen on ensi vuoden kursseille on käynnissä.

Paljon onnea kaikille unelmien opiskelupaikan lunastaneille. Tällaiset täyden pisteen suoritukset ovat siis pääsykokeissa oikeasti mahdollisia. Jokaisen pisteen taustalla on kuitenkin paljon työtunteja ja virheistä oppimista. Teho-Opiston kursseilla saa rutiinin pääsykoetehtävien tekemiseen ja opettajilta saadun kritiikin myötä ideoita siihen, mitä tehtävissä olisi voinut vielä kehittää.

12.9. alkavalla Maxi-kurssilla pääset aloittamaan valmistautumisen pääsykokeisiin hyvissä ajoin. Saat kattavan valmennuksen koko vuoden kestävällä kurssilla, jossa hiot huippuun pääsykokeissa tarvittavat tekniikat ja kehität vahvan ruutiinin ajankäyttöön.

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Pääsykokeet epäonnistuminenInka Mattila aalto muotoilu