Skip to content

VALMENNUSKURSSIN JA TÖIDEN YHDISTÄMINEN: TOIMIIKO SE?

Hello!

Viime viikon perjantaina Teho-Opisto järjesti ihanat “drink and draw” bileet, joissa teemana olikin yllättäen Halloween. Tapahtumat ovat hauskoja, kun pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin. Oli super kivaa! Viikonlopun olinkin sitten töissä, jonka vuoksi tämäkin postaus siirtyi nyt maanantaille.

Haluan tänään pohtia töiden ja opiskelun yhdistämistä, sillä se on ajankohtainen aihe elämässäni. Etenkin opiskelun valmennuskurssilla, johon tarvitaan paljon luovuutta – se ei välttämättä aina ole niin helppoa. 

UUDEN TYÖN ETSIMINEN

Aloitin työskentelyn uudessa työpaikassa noin kuukausi sitten. Nyt tajusin, ettei työ sopinutkaan minulle. Olen siis palaamassa takaisin vanhalle työpaikalleni, josta kaipasin hieman taukoa. Jäin vielä nollasopimuksella, juuri tämän tilanteen varalta. Toisaalta se kyllä teki hyvää, sillä nyt olen paljon motivoituneempi työtäni kohtaan. Ymmärsin, että jos ennen omaa alaansa on jo löytänyt ihan ok työn, siellä kannattaa pysyä opiskelujen ohella – etenkin, kun kyseessä on iso projekti, kuten tämä valmennuskurssi. Käy todella raskaaksi etsiä töitä ja vielä tutustua uuteen ympäristöön, jos tärkein prioriteetti elämässä on aivan jokin muu.

Tämä sähellys kyllä pisti jopa lähemmäs uupumisen rajaa, sillä suoritan kaiken lisäksi vielä autokoulua ja satunnaisesti avointa yliopistoa. Onneksi vanha työpaikka halusi minun jatkavan, ja oli iloinen paluustani. Nyt saan pitää pari viikkoa lomaa töistä, jonka jälkeen jatkan. Aionkin nyt panostaa täysillä Maxi-kurssin tehtäviin. Toivottavasti kerkeän tehdä myös rästiin jääneen tehtävän huolella, ja ehkä muutaman lisätehtävänkin.

MIKSI LUULEN EDELLISVUODEN ENNAKKOTEHTÄVIEN EPÄONNISTUNEEN?

Hain ensimmäistä kertaa opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria viime vuonna. Epäonnistuin ennakkotehtävissä, ja siihen on kolme selkeää syytä. 1. Tein liikaa töitä. 2. Olin koko kuukauden poikaystävältä armeijasta saadussa taudissa. Tauti huipentui ennakkotehtävien viimeisenä viikkona 39 asteen kuumeeseen. 3. Taitoni eivät olleet vaaditulla tasolla.

En väitä, etteikö töitä saa tehdä ennakkotehtävien aikana. Kyllä me tarvitaan rahaa jostain. Kannattaa kuitenkin karsia kaikki muu ylimääräinen vähintäänkin pois. Jos tuntuu, että tulee kipeäksi, kannattaa ehdottomasti saikuttaa, jotta pääsee takaisin kuntoon mahdollisimman nopeasti. Opin nyt kyllä virheestäni. Oma terveys on siinä vaiheessa kaikista tärkeintä. Samoin ehkä itse pitäisin vapaata töistä edes viikon, jotta luovuus olisi korkealla ja saisin rauhassa viimeistellä tehtäviä! Viime vuonna olin erittäin väsynyt koko kuukauden. Toki siihen vaikutti sairastelu, mutta myös töitä oli liikaa. Tein silloin noin 4-5 vuoroa viikkoon.

HYVÄT YÖUNET JA AIKAA TEHTÄVILLE

Itse en väsyneenä kykene yksinkertaisesti tekemään yhtään mitään luovaa. Teenkin yleensä mielummin iltavuoroja töissä, sillä myös esimerkiksi ystävien tapaaminen sijoittuu iltaan. Tarvittaessa saan nukuttua kauemmin. Pyrin kuitenkin heräämään ajoissa, sillä tykkään tehdä valmennuskurssin tehtäviä aamuisin. Rytmiini ei siis sopisi kokoaikatyö ollenkaan. Asun vielä kotona, joka mahdollistaa pienemmän työmäärän. Siispä olen onnekkaassa asemassa ja pystyn pitämään pidempiä palkattomia lomia halutessani.

Kaikki eivät tietenkään pysty ottamaan vapaata yhtä helposti. Olemme kuitenkin kaikki erilaisia, joten joku muu varmasti pystyy tekemään valmennuskurssia kokoaikatyön ohella. Ja kaikkeen tietenkin vaikuttaa myös muut tekijät, kuten vaikka millaista työ on, ja kuinka paljon elämässä on muita asioita.

Koen siis, että itselleni työ toimii opiskelun kanssa, jos se mahdollistaa tarpeeksi myös vapaa-aikaa. Aion tehdä Joulukuussa 1-3 vuoroa töitä, mutta minulla toki on myös muita juttuja, jotka vievät aikaa. Tasainen työrytmi on hyväksi. Tällöin arki saa tasapainoa muiden asioiden kanssa ja vapaa-ajan saa suunniteltua niin, että unta tulee tarpeeksi!

Tsemppiä kaikille, jotka treenaa parhaillaan ennakkotehtäviin!


💋 Laura

Minkälaisilla töillä menestyy pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!