Skip to content

Etäkurssille voit osallistua missä tahansa

Etätyöskentely antaa vapauden valinta.
Teho-Opistolla sekä oppilailla että opettajilla on mahdollisuus työskennellä etänä. Opettajamme Noora Kassinen on vuosien varrella hyödyntänyt etätyömahdollisuutta kurssilaisten harjoitustöiden arvioinnissa. Opiskelijat ovat saaneet Nooralta arvosanoja hänen matkustellessaan ympäri maailman. Samalla hän on päässyt näkemään ympäri maailman upeaa arkkitehtuuria ja listaa jutun lopussa parhaat matkavinkit.
Noora on työskennellyt vuosien ajan Tehon opettajana, mutta pystynyt joustavasti kiertämään samalla maailmaa, joko ystävien ja perheensä luona tai töiden puolesta. Maisterin opintojen sekä muiden luottamustoimien ja projektien ohella etäarviointi on ollut mukavan joustavaa liikkuvaiselle henkilölle.
Noora Kassinen Lontoo
Etäkurssilaisten arviointi on onnistunut kaikkialla näppärästi omalla koneella. Etäarviointeja Noora on tehnyt mm. ympäri Eurooppaa, Toronto-Montreal junamatkalla ja Lapin reissuillaan. Lisäksi hyvää aikaa kurssitöiden arviointiin on ollut eri maiden ilmatilat, jolloin lennoilla vietetyn ajan on voinut hyödyntää tehokkaasti. Puhtaat lomamatkat hän pyrkii kuitenkin nykyään tekemään pyörän selässä – ilmastosyistä.

”Olen assistoinut noin nelisen vuotta niin yliopistossa Englannissa, workshoppeja pitäen, kritiikeissä, portfolio-ohjauksissa kuin sitten Teholla.”

Teho-Opisto järjestää etäkursseja kaikista kursseistaan.

Oppilaat pystyvät suorittamaan kurssitöitään missä tahansa. Tarjoamme mahdollisuuden osallistua kaikille kursseillemme juuri siellä missä haluat – täysin etänä. Osallistut etäluennoille vaikka kotisohvaltasi tai reissultasi, lähetät kurssityöt näppärästi netin kautta ja saat arvioinnin meidän opettajiltamme. Valmistaudut pääsykokeisiin tehokkaasti ammattilaisten valmentamana, paikasta riippumatta.
“Kirjallisen palautteen antaminen on haastavaa siinä mielessä, että kirjoitettu sana on ainoa kannustamisen ja kehittämisen väline. Joidenkin opiskelijoiden kohdalla muutama sana riittää, kun taas toisille pitää esittää asia vahvemmin. Tärkeintä on kuitenkin pystyä työntämään opiskelijaa kehittämään taitojaan, eikä lannistumaan.” Noora avaa erilaisia arviointityylejään.
 
“Opettamisessa ammennan toki omasta tunteesta, mutta myös omilta opettajiltani niin Lontoosta, Aallolta kuin Sveitsistäkin. Heistä suurin osa on osoittanut opetuksessaan välittämistä sekä innostamalla että olemalla kriittisiä ja vaativia– tietenkään huumoria ja elämäniloa unohtamatta.”

”Opettaessa pyrin olemaan reilu, välitön ja puskemaan opiskelijoita eteenpäin keskittyen jokaisen vahvuuksiin.  Toiset tarvitsevat kuuntelijaa, toiset valmentajaa, toiset rauhoittajaa. Arkkitehtiprojekteissa tarvitaan myös samoja ihmissuhdetaitoja.”

”Tärkeintä on pitää yllä ja luoda mukava, inhimillinen elämä niin kanssaihmisille kuin itselle. Pyrkiä arkkitehtuurilla lisäämään hyvinvointia, elämän mielekkyyttä ja mielenkiintoisuutta kaikille aisteille. Arkkitehtien poikkitieteellinen visiointikyky on huikeaa, tosin huikeaan toteuttamiseen päästään vain hyvällä huumorintajulla ja tiimityöllä”, Noora jatkaa.
 
Noora Kassinen Toronto
Koska maailmanmatkaaja Nooralle eri kohteet ovat tulleet matkustelun ja töiden ohella tutuiksi, saamme häneltä parhaat arkkitehtuuriset matkustusvinkit paikoista, joissa hän on etäarviointeja suorittanut. Näitä vinkkejä voi hyödyntää vaikkapa suunnitellessa ansaittua pääsykokeiden jälkeistä reissua.

Zürich:

Toni Areal: Entinen maitotehdas on muutettu kulttuuritapahtumien mekaksi ja valjastettu yliopiston käyttöön. Esimerkillinen tapaus kuinka puhaltaa elämän makua alueelle. Esim.Pasila voisi ottaa mallia
Europa Allee:  Asuin- ja toimistotiloja rautatieaseman viereen ovat suunnitelleet Max Dudler, David Chipperfield Architects ja Gigon / Guyer Architekten.  Fasadin rasterit ovat perin sveitsiläistä mittakaavaa.
ETH:n oikeustieteellinen kirjasto: Insinööriarkkitehti Santiago Calatravan tiimin luomus on lämminhenkinen, eristävä tila, jossa voi uppoutua pykälien maailmaan.
(PLUS:  Helsinki Dreispitz, Basel: Asuintalojen aatelia Herzog & de Meuronilta Baselissa.)
Suosikkisuunnittelija: Luin kandivuosina Peter Zumthorin kirjat, Thinking Architecture ja Atmospheres, joka lukukauden alkuun, jotta pääsin hyvään rytmiin. Sittemmin saanut vaihtaa muutaman sveitsin saksan sanan hänen kanssaan.
Helmi: Sveitsiläinen arkkitehtuuri nauttii ansaitusti mainetta maailman parhaana.
 

Lontoo:

Tate Modern: Herzog & de Meuronin museoksi muuntamassa voimalaitoksessa Thamesin varrella on mahtipontinen sisääntulo.
Barbican: Brutalismin utooppinen helmi keskellä Lontoota.
Sir John Soane’s Museum: Kompakti labyrintti, missä parhain huone on salatauluhuone.
Suosikkisuunnittelija: Irakilaisperäisellä Zaha Hadid oli kanttia, jota on ihailtava, vaikka en toimiston arkkitehtonisesta tyylistä niin perusta.
Helmi:  Monikansallinen sirkuksen korkeat asuin-ja toimistorakennukset ovat hyvinkin omaperäisiä.
 

Kööpenhamina:

Louisiana Museum: Taidokas taiteen tyyssija.
Ordrupgaard Museum Extension:  Zaha Hadidin tyyli oli omanlaistaan.
The Mountain: Tasaisen Kööpenhaminan vuorihenkinen asuintalo viherpuutarhoilla Bjarke Ingelsin remmiltä.
Suosikkisuunnittelija: Bjaerke Ingels, uudistamisen, kepeyden ja rohkeuden vuoksi.
Helmi:  Suunnittelussa ja ideoinnissa pidetään mieli avoimena.
 

Montreal/Toronto:

Habitat 67, Montreal: Tiiviin rakentamisen koekappaleen massoittelu vuodelta 1967 virkistää. Massoittelun kompositiomaisuus muistuttaa hieman ranskalaista La Cité des Etoilesia.
Montreal Metro: 68 asemaa eri arkkitehdeiltä on betonin juhlaa Gotham City -henkeen.
Toronton kaupungintalo: Viljo Revellin suunnittelema kaupungin talo koostuu kolmesta elementistä, jotka ovat hyvässä symbioosissa sekä toistensa että itsensä kanssa.
Suosikkisuunnittelija: Phyllis Lambert, joka mukana vahvasti mm. Seagram Towerin tiimissä.
Helmi: Toronton vanhojen pilvenpiirtäjien detaljit ovat huikeita.

 

Barcelona:

La Ricarda: Antonio Bonetin perheelleen suunnittelema koti täyttää aistit ja katolle saa kiivetä.
Ricardo Bofill: Arkkitehtitoimisto valloittaa ja vanhat tehdasseinät inspiroivat. Vieressä asuinrakennus Walden-7 minne kannattaa sujahtaa sisään ihailemaan.
Barcelona Pavillion: Materiaalien käyttö, pitkät, suorat linjat ja ympäröivä luonto kokoavat hienon yhteissävelen.
Suosikkisuunnittelija: Barrozzi Veigalla on vahva kynän jälki
Helmi: Elämän ilo niin arkkitehtuurissa kuin ruoka-ja juomakulttuurissa.

 

Suomen Lappi:

ArcticTreehouse hotel: Studio Puisto Arkkitehtien käpylehmiä muistuttavissa tönöissä on pohjolan hiljaisuutta.
Arktikum: Birch-Bonderup & Thorup-Waade voimakaslinjainen museo istuu maisemaan painokkaasti.
Rovaniemen kirjasto: Aallon kirjaston ilmapiiri pyytää istahtamaan alas ja avaaman kirjan ja unohtamaan arkihuolet.
Suosikkisuunnittelija: Saamelaisten lanka- ja levyriskut ovat upeita käsityöläisten taidonnäytteitä.
Helmi: Toukokuinen Lemmenjoen alue tarjoaa luonnon maisema-arkkitehtuuria, purojen solinaa ja heräilevää luontoa.
 
Seuraavaksi Noora jatkaa seikkailujaan Sveitsissä. Toivotamme paljon tsemppiä tuleviin projekteihin!
 


 

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!



pääsykoestressi

STOP pääsykoe­stressille!­

Piinaako pääsykoestressi? Ei hätää! Haastattelimme psykologi Katarina Meskasta, joka kertoi parhaat vinkit liiallisen stressin välttämiseksi. Lue vinkit stressinhallintaan ennen pääsykokeita, pääsykokeiden

Lue lisää »
Arkkitehtuuri pääsykoeuudistus

Arkkitehtuurin pääsykoeuudistus 2020

Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtikoulutuksen pääsykokeet muuttuvat keväällä 2020. Muutoksia on tiedossa pääsykoepäivissä, matematiikan ja luonnontieteiden kokeen korvattavuuksissa sekä yhteisvalinnan pisteytyksissä. Edelleen

Lue lisää »