Skip to content

Lähes täydet pisteet Lahden sisustusarkkitehtuurista- Katso kuvat töistä!

Moikka moi! Niin se on keskikesän juhla juhlittu ja tällä kertaa myös erittäin hyvillä mielillä! Viime kerralla kerroin saaneeni paikan Xamkin sisustusarkkitehtuurista. Kuitenkin viime torstaina sain taas tuhrustaa onnenkyyneleitä kun paikka Lahden sisustusarkkitehtuuriin aukesi. jee! Tässä julkaisussa pääsette kurkkaamaan millaisilla töillä sain Lahden kokeista lähes täydet pisteet, 98pistettä/100 pisteestä. Valitettavasti tehtävä kohtaisia pisteitä ei ollut mahdollista saada, joten mennään kokonais pisteillä. Nyt jään vielä jännittämään aukeaako paikka myös Oulun Arkkitehtuurista. Tästä keväästä/kesästä ei ole jännitystä puuttunut!

TEHTÄVÄ 1. KOHTAAMISEN TILA

TEHTÄVÄ: Suunnittele 15m x 8m kokoiseen tilaan koronan jälkeinen kohtaamisen tila. Tilan korkeus on 3 metriä. Toinen tilan pitkistä sivuista on suurta ikkunapintaa. Tila voi olla esimerkiksi ravintola, kahvila tai vain tila seurustelulle. Arviointiperusteet: Idea, tilan käyttövaatimusten ja luonteen selkeys, visuaalinen vakuuttavuus ja tarkoituksenmukaisuus. Mitoitus, mittakaava, piirrosten sommittelu ja ymmärrettävyys.

TEHTÄVÄ 2. ASETELMAPARI

Tehtävä: Tee 2 mielestäsi kaunista ja/tai visuaalisesti kiinnostavaa asetelmaa kodistasi löytyvillä esineillä ja materiaaleilla. Asetelmien aiheet ovat: 1. Muodot & varjot 2. Värit & struktuurit Arviointiperusteet: Sommittelu, värien käyttö, valon ja varjon käyttö, luovuus, rajaus, visuaalinen vaikuttavuus.

TEHTÄVÄ 3. AULAISTUIN

Tehtävä: Suunnittele ja valmista ohuesta kartongista pienoismalli istuinkalusteesta julkisten tilojen odotusauloihin (sairaalat, virastot, kirjastot, jne.). Pienoismalli tulee valmistaa mittakaavassa 1:5. Istuinkalusteen tulee olla kahden aikuisen ihmisen istuttava. Ajankohtaisena erityistehtävänä on, että istuinkalusteessa tulee olla jokin virusten pisaratartuntaa ehkäisevä tai rajoittava tekijä tai ratkaisu, siis kahden istujan välissä tai kesken, kuten seinäke, verho, harso, tilanjakaja, tai jokin muu luova ratkaisu. Arviointiperusteet: Idea, käytettävyys, rakenne, arkkitehtonisuus tai muodonanto, mittakaavan hallinta, mallinrakennustaito.

TEHTÄVÄ 4. MUOTOILUINSTITUUTTI POP-UP

Tehtävä: Suunnittele LAB Muotoiluinstituutille helposti pystytettävä esittelypiste esimerkiksi messukäyttöön. Esittelypisteen tulee olla positiivisella tavalla huomiota herättävä, ja sen tulee myös visuaalisesti edustaa LAB Muotoiluinstituuttia. Esittelypisteen tulee mahtua 4m x 4m kokoiselle alueelle. Suunnitelman maksimikorkeus on 3 metriä. Piirrä suunnitelmasi pohjapiirros ja värillinen perspektiivinäkymä yhdelle A3-paperille. Rakenna suunnitelmastasi pienoismalli mittakaavaan 1:10. Arviointiperusteet: Suunnitelman idea, kontekstin ymmärtäminen, rakenne, vaikuttavuus, suunnitelman selkeys, mallinrakennustaito ja mittakaavan ymmärtäminen.

Töiden lisäksi hakuun kuului myös haastattelu, joka tapahtui Zoom- yhteydellä. Haastattelu oli rento ja meni ihan mukavasti. Ja kokonaisuudessaan tehtävät meni omastakin mielestä hyvin, vaikka jännitin suuresti ovatko tehtävät arvijoijien mieleen 😀

Voin sanoa, etten ilman Tehon kurssia näihin tuloksiin olisi pystynyt. Maxi- kurssi antoi todella paljon!

Tosiaan vielä jään odottomaan ja jännäämään kuinka käy Oulun Arkkitehtuurin kanssa. Onnea myös muille koulupaikan saanneille!

 

Ihania kesäpäiviä toivottelee

Netta


Parhaat pisteet pääsykokeissa yleensä saavat työt, joissa osoitetaan hakijan kykyä katsoa tulevaisuuteen sekä kekseliäisyyttä, omaperäisyyttä että visionäärisyyttä. Jokaisen työn ”sydän” on sen idea-sisältö. Ideointi ja sen harjoittelu onkin kaikkein olennaisinta. Teho-Opiston valmennuskursseilla pääset harjoittelemaan kattavasti kaikkia pääsykokeissaa vaadittavia tekniikoita, ideointia sekä kehittämään oman joukosta erottuvan uniikin tyylisi.