Skip to content

Miksi pääsykokeet eivät mene läpi?

Epäonnistuminen luovien alojen pääsykokeissa ei tarkoita sitä, ettetkö olisi lahjakas tai soveltuva kyseiselle alalle. Päinvastoin, se on loistava oppimismahdollisuus, jonka avulla voit kehittää niitä taitoja, jotka vaativat vielä harjoittelua seuraavaa hakukertaa varten! Halusimmekin koota yhteen yleisimmät syyt, miksi luovien alojen pääsykokeet eivät mene läpi.

 1. Valmistautumisen & rutiinin puute

Pääsykokeisiin valmistautuminen on tärkeää, sillä taiteellinen ilmaisu ja tekniset taidot kehittyvät vain harjoittelemalla. Seuraavia pääsykokeita varten kannattaakin varata reilusti aikaa harjoitteluun, valmistautumiseen ja oman persoonallisen tyylin kehittämiseen!

2. Luovuuden puute

 Luovien alojen pääsykokeissa valttia on se, että sinulla on vahva kyky ajatella omaperäisesti ja erottua massasta oman tyylisi avulla. Myös ideointitaitoja ja luovuutta pystyy harjoittelemaan!

3. Stressi ja jännitys

Pääsykokeet voivat aiheuttaa suurta stressiä ja jännitystä, mikä voi vaikuttaa suoritukseen. Liiallinen stressi saattaa vaikeuttaa kykyäsi keskittyä ja esittää osaamisesi parhaalla mahdollisella tavalla. Katso vinkit stressinhallintaan Teho-Opiston blogista!

4. Teknisen osaamisen puute

 Luovuuden ja ideointitaitojen lisäksi, myös hakijan tekninen osaaminen on äärimmäisen tärkeää. Kun tekniset taidot ovat kunnossa, saat lisää mahdollisuuksia toteuttaa suunnitelmasi ja keskittyä olennaiseen pääsykokeissa.  

5. Ajankäytön ongelmat

 Pääsykokeissa aika tehtävien tekemiseen on rajattu, joten myös ajankäyttöä on tärkeää suunnitella ja harjoitella etukäteen. Tähän auttaa muun muassa se, että ymmärtää mihin asioihin on tärkeää panostaa ajallisesti enemmän. Ajankäyttöä voi harjoitella esimerkiksi tekemällä pääsykoetyyppisiä tehtäviä tietyn aikarajan sisällä. 

Välivuosi tarjoaa mahdollisuuksia

Me Teho-Opistolla tiedämme, että menestys vaatii usein useita yrityksiä, ja jokainen vastoinkäyminen on mahdollisuus oppia ja kasvaa! Jos tänä vuonna ei koulupaikkaa tullut ja ensi vuoden kalenteri näyttää tyhjältä niin ei hätää! Välivuoden aikana sinulla on huikea mahdollisuus kokeilla uusia asioita ja kehittyä seuraaviin pääsykokeisiin. Teho-Opiston kursseja kannattaakin harkita, sillä hyvää seuraa ja samassa tilanteessa olevia ihmisiä kannattaa hyödyntää treenaamiseen. Ihan jokaisella on mahdollisuus päästä opiskelemaan unelmien alaa, sillä harjoittelussa on se salaisuus!

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!