Aihe: Vinkit

Motivaatio, mistä sen löytää?

Motivaatio on vaikea, mutta mielettömän tärkeä ja välttämätön asia elämässä ylipäätään, erityisesti jonkin ison projektin kynnyksellä. Jokainen meistä varmasti allekirjoittaa motivaation tärkeyden, mutta myös sen, ettei se tule itsestään. Mistä tätä paljon puhuttua motivaatiota sitten löytyisi, tuleeko se kuitenkin itsestään vai täytyykö sen eteen kenties tehdä töitä?

Motivaatiota on niin sisäistä kuin ulkoistakin ja näistä tämä sisäinen motivaatio on ehdottomasti kestävämpää ja kantaa pidemmälle. Sisäinen motivaatio ei tule välttämättä kuitenkaan helposti ja esimerkiksi ulkoinen motivaatio voi edesauttaa sisäisen motivaation löytymistä. Sisäinen motivaatio lähtee sen tekijästä itsestään ulkoisten tekijöiden vaikuttamatta asiaan, kun taas ulkoiseen motivaatioon ympäristöllä on mahdollisuus vaikuttaa.

Itse olen kokenut hyväksi tavaksi kirjata asioita, joiden vuoksi teen töitä. Pitkäaikaisten projektien keskellä yksi päätavoite voi kuitenkin tuntua liian kaukaiselta ja esimerkiksi pääsykokeisiin harjoitellessani luon itselleni useita tavoitteita. Joskus päiväkohtaisia; ”Tänään teen tuon tehtävän ja treenailen tuota asiaa”, ja usein taas esimerkiksi viikolle, parille viikolle tai kuukaudelle. Näiden pienempien tavoitteiden avulla on helpompi muistaa päämäärä, joka odottaa pitkäaikaisen ja ahkeran töiden tekemisen palkintona. Ahkeruus palkitaan aina!

Omassa tilanteessani päiväni ja viikkoni ovat erittäin kiireisiä ja täyteen ahdettuja. Olenkin ottanut käyttöön varsinkin opiskelujen alkamisen jälkeen päiväohjelmansuunnittelun avuksi kalenterin. Merkkaan kalenteriin ajat, kun olen koululla, päivän opiskelujutut, iltojen sovitut menot ja tapahtumat sekä tottakai Teho-opiston opetuskerrat. Näiden merkkailun jälkeen etsin kuumeisesti tilaa pääsykoetyyppisille tehtäville, joita täytyy tehdä aina kaksi seuraavalle opetuskerralle. Myönnän, että opiskelu on vienyt niin suuren määrän aikaa, että aina en ole yksinkertaisesti saanut mahdutettua kalenteriin kuin vain yhden kolmen tunnin paketin. Näiden lisäksi etsin vielä aikaa harrastuksilleni, jotka on saanut väistyä aika tehokkaasti kiireisen arjen vuoksi, mutta urheilusta ja ravitsevasta sekä hyvästä ruoasta en luovu oli tilanne mikä hyvänsä! Kirjoittelen jaksamisesta toiseen postaukseen erikseen, jottei tämä venyisi liian pitkäksi 🙂

Vaikka arkeni on todella kiireinen, jaksan painaa menemään täysillä kohti kevään pääsykokeita. Tähän vaikuttaa aivan varmasti tavotteiden ylöskirjaaminen ja motivaatiolähteiden miettiminen sekä pienemmät välitavoitteet. Välillä tottakai ärsyttää ja tuntuu ettei mikään onnistu, mutta hommia kannattaa jaksaa tehdä! Ja varsinkin niitä Tehon kotitehtäviä, opiskelupaikka ei varmasti irtoa harjoittelematta 🙂 Nyt heitän pallon sulle; mitä haluat elämässäsi saavuttaa, miten pääsisit lähemmäksi tavoitetta tai haluatko opiskelupaikan luoville aloille ensi syksyksi? Motivoivaa tiistaita ♥︎

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Sisustusarkkitehtuuri täydet pisteetVinkit akvarellien valintaan - kuvassa tuubissa myytäviä akvarelleja