Skip to content

Miten valmistautua pääsykokeisiin?

Kokeet lähenee

Monilla on jo pääsykokeet takana, mutta myös monilla meistä jännittävä hetki on vielä käsillä. Aallon muotoiluun pääsykokeet ovat 10.6-13.6., joten vielä on pari viikkoa aikaa harjoitella ja valmistautua. Itselläni on jo kahdet luovien alojen pääsykokeet aiemmilta vuosilta takana, sillä hain 2022 ja 2023 Aaltoon opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria. Molempina vuosina pääsin prosessin loppuun asti, joten siltä saralta kokemusta on kertynyt jo jonkin verran ja tiedän suurinpiirtein mitä odottaa, ja mitä on luvassa.

Välineet kuntoon

Pääsykokeisiin kannattaa ottaa listan välineiden lisäksi myös vähän ekstraa mukaan, esim. jos listassa on vesivärit tai peitevärit, kannattaa mukaan ottaa molemmat. Monenlaisia lyijykyniä, puuvärit, akvarellipuuvärit jne.. Lisäksi kaikki mukaan otettavat välineet on hyvä olla itselle jo ennestään tuttuja, sillä pääsykokeissa ei ole aikaa harjoitella tekniikoita tai välineiden käyttöä. Pääsykokeisiin saa ottaa myös mukaan värillistä paperia, jos ei toisin mainita. Kannattaa ottaa mukaan laadukasta ja hyvää paperia, joka kestää esim. vesiväreillä läträämisen. Välineet kannattaa pakata jo edellisenä iltana hyvissä ajoin, jotta aamulla ei tarvitse häärätä ympäriinsä tavaroita etsiskellen. Muista pakata mukaan myös jotakin pikku eväitä, esim. myslipatukkaa, smoothieta tms.

Lepääminen ja rentoutuminen

On tärkeää muistaa parhaansa mukaan rentoutua ennen ja jälkeen pääsykokeita. Jos pääsykoerutistus on monipäiväinen, päivän päätteeksi ainakin itselläni päässä pyöri ja hyöri paljon ajatuksia. Voi olla ihan hyväkin tehdä jotain aivan muuta kun miettiä tulevia päiviä. Jos mahdollista, näe ystäviä, käy kävelyllä, saunassa…Mikä vaan on itsellesi rentouttavaa tekemistä. Lisäksi kunnon yöunilla luovuus virtaa täysin erilailla, ja tehtävien teko on helpompaa.

Haastattelu

Melkein jokaisella alalla on haastattelu pääsykokeiden yhteydessä. Haastattelut tuppaavat usein olemaan jännittäviä tilanteita, joten haastattelua varten kannattaa miettiä valmiiksi syitä, miksi juuri kyseinen ala on lähellä sydäntä ja mitä annettavaa itsellä alalle voisi mahdollisesti olla. Miksi juuri sinä olisit hyvä opiskelija nimenomaiseen kouluun ja juuri tälle alalle? Haastattelua ei oikeasti kannata jännittää, sillä valintaraati on todella mukavaa porukkaa ja kaikki ovat sinun puolellasi ja he tottakai haluavat, että onnistut. Luota omaan visioon, omaan sisäiseen paloon ja syihin, miksi haluat opiskella juuri sitä alaa. Luota itseesi ja omaan tekemiseesi! Muista myös nauttia tekemisestä, pidä hauskaa ja anna kaikkesi!

Näillä eväillä kaikille vielä viimeiset tsempit ja ihanaa kesää! Toivottavasti sulla on mahtava päivä ja hieno pääsykoekokemus, nauti<3

Alla vielä linkki, jonka alta löytyy vinkkejä pääsykokeisiin liittyen:

xoxo: K <3

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!