Skip to content

Olisiko minusta maisema-arkkitehdiksi?

OLISIKO MINUSTA MAISEMA-ARKKITEHDIKSI?
Saman kysymyksen ympärillä pyöri aiemmin myös Aino Nissinen. Nykyään hän on ensimmäisen vuoden maisema-arkkitehtuurin opiskelija Aalto-yliopistossa. Teho-Opiston MIDI-kurssille osallistunut tuleva maisema-arkkitehti kertoo; mikä sai hakemaan juuri kyseiselle alalle, millaista opiskelu alalla on ja millaisia ominaisuuksia alalle hakevalta toivotaan.
Maisema-arkkitehti Aino Nissinen

Aino opiskeli lukion jälkeen röntgenhoitajaksi ja teki alan töitä muutaman vuoden.

“Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on minulle tärkeää, mutta kaipasin työhön, jossa voisin hyödyntää enemmän luovaa puoltani.  Minua kiinnostaa arkkitehtuuri, taide, luonto, ihmisten hyvinvointi ja suunnittelutyö. Maisema-arkkitehtuurissa pystyisin yhdistämään nämä kaikki. Hienointa olisi, jos voisin tulevaisuudessa tuottaa hyvinvointia maisema-arkkitehtuurin kautta.”

Maisema-arkkitehtien ensimmäinen vuosi on pääosin yhteinen arkkitehtiopiskelijoiden kanssa. Tämän jälkeen opinnot suuntautuvat enemmän maisema-arkkitehtuuriin.

“Opiskelujen alku on ollut intensiivistä, sisältäen muun muassa taideopintoja sekä arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin perusteita. Viimeisimpänä alkoi rakennusopin perusteiden kurssi. Tähän asti olemme tehneet erilaisia pienempiä harjoitustöitä, tulevaisuudessa ne tulevat laajenemaan ja konkretisoitumaan maisema-arkkitehtuurin kenttään. Tällä hetkellä olen kiinnostunut kulttuurihistoriallisesti tärkeiden maisemien hoidosta ja suojelusta, mutta toisaalta myös uuden luomisesta esimerkiksi kaupunkisuunnittelussa.”

Entä millainen ihminen sopisi maisema-arkkitehtuurin alalle?

“Maisema-arkkitehti työskentelee tiimeissä eri alojen edustajien kanssa, ja jo opiskeluaikana tehdään paljon ryhmätöitä. Alalle pyrkivän täytyy tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Maisema-arkkitehtuurissa yhdistyy monta alaa, ja uskon, että maisema-arkkitehdiltä vaaditaan laaja-alaista kiinnostusta asioihin.”

Lopuksi vielä Ainon kommentteja Teho-Opiston ajoilta: 

” Parasta oli opettajilta saatu palaute –

Teho-opiston opettajien antama kritiikki sekä itselle että muille opetti paljon.  Palaute auttoi katsomaan omia töitä pääsykoearvioitsijoiden silmin. Luennoilta sai hyvin tukea kurssilla tehtävien töiden tekoon. ”

Maisema-arkkitehti Aino Nissinen Aalto yliopisto
Tutustu maisema-arkkitehtuuriin lisää täältä.


70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!pääsykoestressi

STOP pääsykoestressille!

Piinaako pääsykoestressi? Ei hätää! Haastattelimme psykologi Katarina Meskasta, joka kertoi parhaat vinkit liiallisen stressin välttämiseksi. Lue vinkit stressinhallintaan ennen pääsykokeita, pääsykokeiden

Lue lisää »
Arkkitehtuuri pääsykoeuudistus

Arkkitehtuurin pääsykoeuudistus 2020

Arkkitehti- ja maisema-arkkitehtikoulutuksen pääsykokeet muuttuvat keväällä 2020. Muutoksia on tiedossa pääsykoepäivissä, matematiikan ja luonnontieteiden kokeen korvattavuuksissa sekä yhteisvalinnan pisteytyksissä. Edelleen

Lue lisää »