Aihe: Eveliinan blogi

Uusi vuosi, samat kujeet.

Perjantaina pääsin palaamaan joulutauon jälkeen reppu täynnä intoa ja lyijäreitä Maxi-kurssille. Loman jälkeen niin mieli kuin kynät on taas paremmassa terässä. 🙂 Pohdin viimeksi täällä blogissa hakemista Aallon englanninkieliseen muotoilun ohjelmaan ja nyt päätös senkin suhteen on syntynyt. Asiaa pureskeltuani päätin odottaa vielä kevään toista yhteishakua, niin ehdin rauhassa treenata lisää ja ottaa koko hyödyn irti valmennuskurssista.

Se kuulumisista ja asiaan. Lupasin raottaa verhoa ensimmäiseen Tehon pääsykoesimulaatioon liittyen. Simulaatiossa valitsin tehtäväksi visuaalisen viestinnän muotoilun. Tässä tehtävänanto:

Pääsykoesimulaatio SYKSY: Viusaalisen viestinnän muotoilu

TYPOGRAFINEN JULISTE

Suunnittele mustavalkoinen typografinen juliste pohjoismaiselle pelialan Nordic Game -Konferenssille. Voit käyttää vain kirjaimia ja merkkejä julisteessa. Leikkaa kirjaimet ja merkit paperista ja liimaa ne paikoilleen.

Luo pyydetyllä välineistöllä A3-pystyarkille juliste. Käytössäsi on musta ja valkoinen paperi, sakset ja liima

Arviointi: Erottuvuus, viestivyys, ilmaisu typografisin keinoin, omaperäisyys, sommittelu, muodon taju.

Tässä tuotos, jonka sain kolmessa tunnissa aikaan. 😀 Hetken tehtävänantoa tuijotellessa löi aika tyhjää, sillä tehtävässä sai käyttää vain merkkejä ja kirjaimia ja väritkin oli rajattu mustaan ja valkoiseen. Idea käyttää ja toistaa sanaa ”play” syntyi kuitenkin aika nopeasti, vaikka sommittelua ja fonttia jumppasin koko kolme tuntia. Numerot kirjainten vieressä länttäsin työhön ihan viimeisill minuuteilla, ja ne eivät oikein auenneetkaan tuomaristolle. 😀 Niiden tarkoitus oli viestiä tapahtuman päivämäärää. Olin suunnitellut, että julisteeseen tulisi vielä alareunaan päivämäärä ja kirjaimet NGC (nordic game conference), mutta aika loppui kesken. Nyt kun mietin asiaa, niin nuo molemmat elementit olisi voinut hyvin jättää pois, joten ehkä ihan hyvä niin. Miten Tehon raati sitten arvioi tämän tekeleen? * rumpujen pärinää *

Arvio:

5
+rohkeasti käytetty tehtävänannosta poikkeavaa sanaa. Rytmikäs ja pompsahteleva sommittelu. Julistemainen.
-numeroiden merkitys ei aukea.

Ta-daa. 🙂 Ihan hyvin siis meni ensimmäinen simulaatio, vaikka ajankäytössä onkin vielä harjoittelemista. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä.

💙-Eve

 


Teho-Opiston valmennuskursseilla hiot pääsykokeissa vaadittavat taidot ja tekniikat huippuunsa, kehität oman joukosta erottuvan uniikin tyylisi sekä saat rutiinia pääsykoetehtävien tekemiseen. Jokaisella kurssillamme saat myös kultaakin kalliimpaa palautetta harjoitustöistäsi alan ammattilaisilta.

Liity mukaan Tehon huippuporukkaan!

Tuoreimmat kirjoitukset

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter