Aihe: Vinkit

Postaussarjassa julkaistaan vinkkejä oikeanlaisten työvälineiden valintaan pääsykokeiden piirustus- ja suunnittelukokeita ajatellen. Tässä postauksessa käsittelemme peitevärien ja akryylivärien valintaa. Aiemmissa osissa opastimme lyijykynien, värikynien ja akvarellivärien valintaan. Vinkit taidetarvikeliike Temperasta.

Peiteväreihin pätee samat säännöt kuin akvarelleihin: ne ovat keskenään hyvin samantyyliset työvälineet, mutta peiteväri on nimensä mukaisesti peittävä, kun taas akvarelleihin kuuluu läpikuultavuus.

Peitevärien käyttäjällä on akvarelleja laajempi skaala vaikuttaa siveltimen jälkeen. Jos peiteväriin sekoittaa paljon vettä, on jälki akvarellimaista, kun taas vähemmän vettä käyttämällä jäljestä saa peittävämpää.

Valitse peitevärit ja akryylivärit oikein

Akryyliväreissä valikoima yltää purkeista spraymaaleihin ja tusseihin, joten valinnanvaraa riittää. Sopiva pakkaus valitaan käyttötarkoituksen mukaan: pikkutarkkaan työhön sopii paremmin tussi tai purkista siveltimellä tai pensselillä levitettävä maali, ja suuriin pintoihin sekä esineiden tai rakennelmien maalaamiseen spray-purkista annosteltava väri.

Peite- ja akryyliväreillä maalaavalle löytyy Temperastakin loputon valikoima erilaisia lisäaineita, joilla saa tekstuuria työhön.

 

 

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Vinkit akvarellien valintaan - kuvassa tuubissa myytäviä akvarelleja