Aihe: Ajankohtaista

Teho-Opisto on julkaissut kaikille avoimen suunnittelukilpailun aiheenaan ”Kaupunkikaluste”. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa nuoria tutustumaan kaupunkiin, kaupunkitilaan ja muotoiluun sekä kehittämään itseään ja ideointikykyään näillä alueilla.

Piirustus- ja suunnittelukilpailu 2013: Kaupunkikaluste

Teho-Opisto kutsuu mukaan piirustus- ja suunnittelukilpailuun 2013 aiheenaan ”Kaupunkikaluste” kaikki lukiolaiset ja lukiosta jo valmistuneet! Kilpailun tarkoituksena on kannustaa nuoria tutustumaan kaupunkiin, kaupunkitilaan ja muotoiluun sekä kehittämään itseään ja ideointikykyään näillä alueilla. 

Kilpailutehtävä

Kilpailun aiheena on ”Kaupunkikaluste”. Tavoitteena on suunnitella kaupunkitilaan sopiva, sen osana oleva ja sen viihtyisyyttä ja käytettävyyttä lisäävä kaluste tai kalustekokonaisuus.

Kaupunkikalusteen tai -kokonaisuuden on tarkoitus ilmentää suomalaista muotoilua. Suomalaista muotoilua on aikaisemmin luonnehdittu moderniksi, pelkistetyksi ja selkeälinjaiseksi – toisaalta myös leikkisäksi ja rajoja rikkovaksi. Kilpailussa haetaan taiteista kiinnostuneiden nuorten näkemystä siitä, miltä suomalainen muotoilu näyttää ja mitä se ilmentää tänä päivänä.

Kilpailutyö

Kilpailutyön formaatti voi olla piirustus, maalaus tai pienoismalli. 

   – Valokuva kilpailutyöstä toimitetaan mieluiten sähköpostiin: info@teho-opisto.net 

   – Tai itse työt postitse osoitteeseen: Sini Koivisto c/o Teho-Opisto, Amiraalinkatu 1 C 31, 00160 Helsinki

Kuoreen tai sähköpostiviestiin merkintä ”Kilpailu: Kaupunkikaluste”.

Kilpailutyöhön liitetään mukaan

   – työn nimi

   – tekijän nimi & ikä

   – puhelinnumero

    – sähköpostiosoite

Kilpailutyöt jäävät järjestäjälle. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista ja käyttää kilpailutöitä muun muassa koulutuksessaan ja viestinnässään. Mainitse, mikäli et halua työtä Facebook galleriaan ja osallistut vain kilpailun tuomariston antaman palkinnon valintaan.

Palkinnot

   1. Pääpalkinto: Vapaavalintainen Teho-Opiston valmennuskurssi (arvo jopa 1290€)

   2. Kunniamaininta: Teho-opiston Teho- tai Finaali-kurssi (arvo 640€)

Kilpailun pääpalkintona on vapaavalintainen Teho-Opiston valmennuskurssi Arkkitehtuuri- tai taidealoille (arvo jopa 1290€). Voittaja voi valita palkintokurssin ja osallistumisvuoden vapaasti. Voittajatyö valitaan yleisöäänestyksen perusteella piirustuskilpailun valokuvagalleriassa osoitteessa www.facebook.com/TehoOpisto, siten että eniten tykkäämisiä saanut työ voittaa. Työt ladataan galleriaan saapumisjärjestyksessä.

Lisäksi Kilpailun tuomaristo, joka koostuu arkkitehdeistä ja taidekasvattajista, antaa kunniamaininnan innovatiiviselle työlle, jossa suomalaiseen muotoiluun on tuotu uudenlainen näkökulma. Työ valitaan idean ja sen hyvin esiin tuovan toteutuksen perusteella. Kunniamaininnan saaja palkitaan Teho-Opiston Teho- tai Finaali-kurssilla (arvo 640€).

Kilpailuaika

Kilpailuun voi osallistua 5.12.2012-28.2.2013 välisenä aikana. 28.2.2013 postileima tai sähköpostin päiväys riittää. Voittaja valitaan 20.3.2013 mennessä annettujen äänten perusteella ja tuomaristo valitsee kunniamaininnan saajan. Voittajalle ja kaikille osallistuneille kilpailun tulos ilmoitetaan sähköpostitse.

Kilpailuun osallistumisoikeus

Kilpailuun saavat osallistua tällä hetkellä lukiossa opiskelevat ja lukiosta jo valmistuneet oppilaat. Kilpailuun voi osallistua useammallakin työllä.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Teho-Opiston taidenayttely Studia messuilla 2012Jukka Rintalan upeat teokset Habitaressa 2013