Aihe: Ajankohtaista

Saavuin Habitareen keskiviikkona, ammattilaisten päivänä. Messualueella oli paljon tuttuja. Arkkitehdit, sisustusarkkitehdit ja muotoilijat olivat tulleet inspiroitumaan ja hakemaan ideoita suunnittelutyöhönsä – tai esittelemään suunnittelemaansa!

Matkalla suosikkiosastolleni, Habitaren vuotuisen suunnittelukilpailun finalisteille, ihastuin Jukka Rintalan upeisiin teoksiin, joista Finsoffa oli painanut Taika- ja Pioni-kankaat. Teosten inspiraation Jukka Rintala oli saanut Suomen luonnosta.

Vanhoja tuttuja ja upeita töitä

Matka jatkui Habitare suunnittelukilpailun finalisteille, jonka aiheena oli tänä vuonna ollut Unitila. Finalistien joukosta löytyi kaksikin tuttua naamaa. Jaetulle kolmannelle sijalle oli tullut Aallon arkkitehtiopiskelija Mira Köymäri unitilallaan UNESSANOMA. Tila oli valmistettu sanomalehdistä ja sen orgaaninen, luolamainen muoto oli mielestäni erittäin kiinnostava.

Aallon arkkitehtiopiskelija Mira Köymäri unitilallaan UNESSANOMA

Kilpailun ehdoton suosikkini ja myös tuomari Juha Leiviskän valitsema kilpailuvoittaja oli arkkitehtiopiskelijakaverini Elina Ulvion Aalto-yliopistosta kilpailutyö Heijastus. Työ oli toteutettu limittyvistä lasikuution sisällä olevista lasiseinäkkeistä, jotka muodostivat reitin tilan läpi ja heijastivat tilan läpi kulkijaa ja värejä joka suunnasta erilaisina.

Elina Ulvion Aalto-yliopistosta kilpailutyö Heijastus

 ”Päätuomarin mukaan Elina Ulvion työ Heijastin poikkesi muista jo ensimmäisessä vaiheessa, ja lopputulos ylitti odotukset. Heijastukset moninkertaistuvat. Värit muuttuvat tilojen läpi kuljettaessa, katsomiskulmasta riippuen. Akryyli on vaihdettu lasiksi, hiekkapuhalletut sivuseinät ja katto läpäisevät valon, mutta poistavat ympäristön aiheuttamat häiriöt. Heijastin on yksinkertaisesti ja selkeästi toteutettu rikas tilakokemus”. (Aalto-yliopisto uutiset: Elina Ulviolle pääpalkinto Habitare suunnittelukilpailussa, 18.09.2013)

Kiinnostava osuus Habitare 2013:ssa oli myös Helsingin Designpääkaupunkivuoden Paviljoki -rakennuksen uudelleenkäyttösuunnitelmat ja installaatiot, huonekalut ja muut tuotteet, joita Paviljongin puutavarasta oli syntynyt. Trasdesign.fi sivustolla löytyy kattava juttu Pavilion Re-made näistä huonekaluista ja taideteoksista. Myös UPM:n sivustolta löytyy myös kiinnostava artikkeli aiheesta: Pavilion Re-Made – the WDC Pavilion lives on.

Myös Aalto-yliopiston omalla osastolla oli esillä upeaa muotoilua, erityisesti tämä riippuva tuoli nousi heti suosikiksi! 

Aalto-yliopiston osastolla riippuva tuoli

Monella osastolla oli esittelyjen lisäksi hienot tarjoilut ja tuttuja näkyi lähes jokaisella niistä. Erityisesti Iskun ja Puustellin kokit ja tarjoilut jäivät mieleen.

Viimeisenä uloslähtiessä törmäsin vielä pariin tuttuun, kaupunkisuunnittelija Jari ja muotoilija Tottihan ne siellä johtivat täpötäyttä paneelikeskustelua kolmen muun puhujan kanssa.

Paneelikeskutelu Habitaressa 2013

Kannattaa todellakin käydä kiertämässä Habitaressa, inspiraatio ja innostuminen takuuvarmoja!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Piirustuskilpailu 2013 aiheenaan KaupunkikalusteKeinu piknik-kaluste ja sen suunnittelijat Satu Niemi, Krista Meskanen