Skip to content

Piirustuskilpailun 2022 voittajat on valittu – katso upeat työt!

Teho-Opiston piirustuskilpailun voittajat on nyt valittu! Saimme niin paljon uskomattoman hienoja töitä, että nostimme palkintojen määrää ja palkitsemmekin yhteensä kolme kilpailijaa ilmaisella valmennuskurssilla! Yleisesti kilpailuun lähetetyt työt olivat tunteita herättäviä ja niihin oli käytetty selvästi paljon ajatusta. Jokainen osallistuja voi olla työstään ylpeä!

Piirustuskilpailussa piirrettiin, sommiteltiin ja maalattiin jälleennäkemisen hetkiä. Saimme paljon erilaisia töitä, joissa teemaa oli tulkittu niin ilon, haikeuden kuin surunkin kautta. Osallistujia oli tänä vuonna lähes 50, joten monta upeaa työtä jäi myös palkintosijojen ulkopuolelle.

Vaikean valinnan voittajista tekivät tuomariston jäsenet Juha Vehmaanperä, Pihla Meskanen ja Andrea Puscasu.

Palkinnot:

1. SIJA, PÄÄPALKINTO: Vapaavalintainen valmennuskurssi

2. SIJA, KUNNIAMAININTA: Teho- tai Intensiivi – valmennuskurssi

– 3. SIJA, ERITYISMAININTA: Simulaatio-kurssi


1. Pääpalkinto: Kari Markkanen

Tuomariston kommentit:

Pihla: Työssä on käytetty taitavasti kynää ja aikaansaatu liikenteen vilinän tunnelma. Parin kohtaaminen/halaus tuntuu rauhalliselta ja lämpimältä vilinän keskellä. Työ erottui muista tekniikallaan ja kokonaisvaltaisella ilmeellä

Juha: Taidokkaasti toteutettu perspektiivi. Kuvassa on hienoa liikkeen tuntua ja tunnelmaa, joka syntyy teknisestä toteutuksesta ja valitusta värimaailmasta.

Andrea: Vilinän keskeltä erottuu ihmisläheisyyden rauha. Kaupunkilaisten jälleennäkeminen pysäyttää muun maailman sekamelskan juuri oikeaksi hetkeksi ja antaa vapauden tuntea kiitollisuutta toista ihmistä kohtaan. Vaikka piirustus on teknisesti hyvin oikein ja taidokkaasti toteutettu, se on saatu herättämään värikkäitä tunteita. Tämä kombo on vaikeasti toteutettavissa, mutta tekijä on saanut sen silti toimimaan yhteen.

2. Kunniamaininta: Noora Nordblom

Tuomariston kommentit:

Pihla: Työ erottui edukseen kolmiulotteisen tekniikkansa ja värinkäyttönsä ansiosta. Sopivasti rajoja rikkova ja erilainen työ teki siitä huomiota herättävän ja kiinnostavan.

Juha: Moniulotteinen ja kiinnostava työ! Teknisesti kolmiulotteisen pinnan ja maalauksen yhdistäminen puupintaan luo mielenkiintoisen kohtaamisen näiden toisistaan poikkeavien elementtien välille

Andrea: Annettujen raamien sisältä toteutettu, mutta joustavalla tavalla luotu teos erottuu hyvin joukostaan. Pintaa on uskallettu työstää abstraktilla otteella, mikä on harvinaista ja kunnioitettavaa. Rohkeat värit tanssivat muotojen kanssa ja sulautuvat kauniisti yhteen taustan puupinnan kanssa. Hyvin työstetty teknisesti.

3. Erityismaininta: Anastasia Gribova

Tuomariston kommentit:

Pihla: Työ yhdistelee erilaisia piirustustekniikoita ja kädenjälkeä ja vangitsee katsojan. Työssä on tiettyä mystisyyttä, joka tekee siitä kiinnostavan ja ikään kuin pakottaa katsomaan uudestaan ja uudestaan. Työ ei aukene yhdellä katsomisella. kasvojen alue on tosi moni-ilmeinen ja kauniilla tekniikalla toteutettu.

Juha: Kollaasimaisesti yhdistetyt toisistaan eroavaiset piirustustyylit luovat kiinnostavaa kontrastia ja tekstuurin vaihtelua työhön. Ihmisten kohtaaminen työssä herättää katsojassa kysymyksiä jälleennäkemisen luonteesta ja hahmojen keskinäisestä suhteesta.

Andrea: Teos herättää kysymyksiä ja jää mieleen. Tekijä on valinnut rohkeasti erilaisen synkeämmän lähestymistavan. Ehkäpä jälleennäkeminen ei aina viesti positiivista; monesti se voi sattua tai repiä sisältä. Tätä tunnetta vahvistavat rohkeasti muunnetut viivat silmien ja leukojen kohdalta. Hyvää hiilen käyttöä, upeat kontrastit.


Onnittelut vielä voittajille ja suuri kiitos kaikille osallistujille!