Aihe: Ajankohtaista

Teho-Opiston perinteinen piirustuskilpailu on jälleen saatu päätökseen ja voittajat on valittu. Kilpailun aiheena oli suunnitella omaan kotikaupunkiin Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi pysyvä muisto. Saimme kymmenittäin toinen toistaan upeampia suunnitelmia ympäri Suomea.

Vaikeiden valintojen eteen joutuneessa raadissa voittajia oli valitsemassa kuvataidekasvattaja ja muotoilualan yrittäjä Eeva Jokinen, kansainvälisesti palkittu arkkitehti ja taidekasvattaja Sini Koivisto sekä arvostetun, palkintoja niittäneen lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin rehtori Pihla Meskanen sekä taidegraafikko, maalari ja taidekasvattaja Heini Lindvall.

Kilpailun kova taso häikäisi tuomaristomme. Tästä syystä päädyimme palkitsemaan kolmen sijaan neljä työtä! Kilpailun voittajat pokkasivat itselleen Teho-Opiston valmennuskurssin arkkitehtuurin, muotoilun tai taiteiden alalle.

Voittaja

Aleksi Vähäkangas

Tuomaristomme valitsi voittajaksi Aleksi Vähäkankaan Tyrskyn.

Tyrsky sijoittuu Jätkäsaaren meriympäristöön.

Mä haluan kertoa tällä teoksella, että vaikka joskus vaikuttaa siltä, että aika ei riitä ja ”deadlinet” painaa päälle, jotenkin kaikki aina selviää ja ollaan valmiita kohtaamaan uusia haasteita tyrskyn tavoin. Aina nousee uusi aalto. Tämä on kai sitten sitä kuuluisaa suomalaista sisua nykypäivässä, näin nuorin silmin katsottuna.

Tuomariston kommentit:

”Tyrskyn upea muoto sopii hyvin sijoituspaikkaansa Jätkäsaareen. Moderni ote näkyy muotoilun lisäksi hiotussa kokonaisesityksessä selostusta myöten. Istutus maisemaan -kuva täydentää pienoismallin kuvan tyylikkääksi, kauniiksi kokonaisuudeksi. Abstrakti muoto on hiottu ja edustaa modernia, muotoilustaan ja arkkitehtuuristaan tunnettua Suomea.”

”Teos on dynaaminen ja vaikuttava kokonaisuus. Teoksen kaareva hahmo muodostuu toisiinsa kohtisuoraan limittyvistä levyistä. Toisaalta katsottuna muoto hahmottuu yhtenäisenä puolikupolina, toisesta suunnasta näkyy rakenteen kiinnostava rytmi. Maisemaan sijoitettuna rakennus näyttää vaikuttavalta.”

Palkinnoksi Aleksi saa valita vapaasti minkä tahansa Teho-Opiston kurssin. Onnittelut voittajalle!

2. SIJA

Linnea Herlevi

Hopealle ylsi Linnea Herlevin Aaltojen leikki.

Kokkolan asuntomessualueen rantaan voisi rakentaa muotokieleltään modernin kohtaamispaikan. Ihmiset kokoontoisivat aaltoja muistuttavalle monumentille katsomaan auringonlaskua iltaisin. Auringon valo tuo monumentille kuin uuden ulottuvuuden massiivisten varjojen myötä.

Puhtaat ja laajat vesistöt, joista monumentti meitä muistuttaa, ovat ylpeyden aihe meille suomalaisille.

Tuomariston kommentit:

”Aaltoilevasta aukotetusta pinnasta syntyy upea valon ja varjon leikki! Vesi teemana sopii hyvin aiheeseen. Paviljongissa yhdistyy kaunis ilmavuus rytmikkääseen ja orgaaniseen pintaan.”

”Teos on kaunis kokonaisuus, joka näyttäytyy eri puolilta katsottuna alati muuttuvana muotona, ikään kuin se olisi liikkeessä. Yksittäiset eri tavoin kiemurtavat kaaret muodostavat kiinnostavat runollisen valon ja varjojen leikin.”

Palkinnoksi Linnea saa valita Teho-Opiston kursseista Matikan, Tehon, Finaalin tai Simulaation. Upea työ, onnittelut kakkossijasta!

Kunniamaininta

Yad Anwar: Pohjantähti

Ensimmäisen kunniamaininnan ansaitsee Yad Anwarin Pohjantähti.

Pohjantähti rakennettaisiin Helsinkiin, Töölönlahden puistoon ja se olisi noin 15 metriä korkea.

Se olisi uusi symboli siitä kuinka Suomi ja suomalaisuus on pitänyt yhtä ja noussut kuin tähdeksi taivaalle.

Kesällä Pohjantähden alla voisi tavata kavereita tai lukea itsekseen kirjaa ja talvella taas luistella ympäri tähteä kun sisäpuoli on valaistu valoilla.

Tuomariston kommentit:

”Ihana orgaaninen pinta, joka sopii loistavasti Suomi-teemaan. Tulee mieleen metsä ja kääpä-sienet. Pohjantähden monikäyttöisyys ilahdutti, luistinrata sen alla on hieno ajatus!”

”Mielenkiintoinen ja kiehtova tilallinen elämys, jonka monimuotoinen olemus ja tunnelma on onnistuneesti esitetty valokuvissa. Muodot muistuttavat jylhästä luonnosta ja kohottavat katseen kohti valoa, Pohjantähteä.”

Palkinnoksi Yad saa Teho-Opiston Finaali– tai Simulaatio -kurssin. Onnittelut!

Yleisöäänestyksen voittaja

Linnea Bohm

Facebookissa käyty yleisöäänestys keräsi hurjan määrän tykkäyksiä. Äänikuningattareksi ylsi huiman äänivyöryn kerännyt Sanna Bohmin Sielumme hahmo.

Elämme lintukodossa maailman laidalla. Suomalainen on luonteeltaan nöyrä ja hänen todelliset taitonsa näkyvät usein vasta lopputuloksessa, jota tässä kuvastaa varjo joutsenen päästä. Asiat tulevat ilmi tietyssä valossa.

Joutsen on ollut suomalaisessa sielunmaisemassa mukana ammoisista ajoista asti.
Sielulintu viittaa vanhaan uskomukseen, että ihminen kuollessaan muuntuu linnun hahmoon ja poistuu kehosta viimeisen henkäyksen mukana. Joutsen edustaa puhtautta ja rakkautta.

Teokseen on ikuistettu joutsenen siiveniskun kaunis hetki kuin elämä, joka muistuttaa myös valkovuokkoa.

Veistos voitaisiin sijoittaa Suomenlinnaan

Tuomariston kommentit:

”Abstrakti kaunis muoto, joka luo yllättävän esittävän varjon. Kuvaus nostaa työstä esiin myös uusia puolia. Kauniisti vangittu pala suomalaisuutta tähän muodon, valon ja varjon leikkiin. Toimii kauniisti kilpailun teeman Suomi muotoina tulkintana.”

Yleisöäänestyksen voittanut saa palkinnoksi valita minkä tahansa Teho-Opiston kurssin. Onnittelut Sanna!

Onnelliset voittajat taiteilivat siis itselleen Teho-Opiston valmennuskurssit. Otamme yhteyttä voittajiin henkilökohtaisesti. Tehon tiimi onnittelee vielä kerran voittajia ja kiittää kaikkia osallistujia upeista töistä!

 

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter

Aalto-ylipisto ennakkotehtävät 2018Metropolia ennakkotehtävät 2018