Skip to content

Pohdintaa arkkitehtuurin ennakkotehtävistä – millä pääsee jatkoon?

Moii! Kevät etenee ja luovien alojen ennakoiden palautuspäivä lähenee! Poikkeuksetta kaikki ylimääräinen aika onkin mennyt tehtäviä tehdessä. Ennakot ovat ihan hyvällä mallilla, mutta moni asia mietityttää. Sitä huomaa pohtivansa, voiko näillä töillä päästä jatkoon?


Arkkitehtuurin tämän vuotisissa ennakkotehtävissä tehtävänantona on luoda kolme erilaista kuvaa piirtäen tai maalaten Bean- kalan pesästä. Pesästä ei tarvitse rakentaa pienoismallia, mikä poikkeaa viime vuosien tehtävänannoista. Annetut rakennusmateriaalit pesää varten ovat hyvin erilaisia muotokieleltään, mikä tuotti aluksi suurta päänvaivaa. Pohdin pitkään, miten pystyy materiaalit yhdistämään, että ratkaisusta tulee visuaalisesti miellyttävä  ja toimiva. Toiseksi mietin sitä, kuinka tunnistettavia osien pitää olla. Jos materiaaleja hajottaa, ymmärtääköhän kuvan arvostelija mistä on kysymys?

Näitä pääni puhki pohdittuani päätin alkaa luottaa omaan ideaan. Nämä tehtävät ovat näytön paikka ja mahdollisuus osoittaa omat taidot. Kannattaakin vaan ideoida ja piirtää! Kokeilemalla erilaisia ratkaisuja toteuttaa tehtävänantoa, saattaa se mahdollistaa uusia ideoita ajatusvirtaan . Yritiän myös pitää mielessä tehtävänannossa pyydetyt perspektiivit, materiaalin tunnun ja kuvien yleisen fiiliksen. Jos ennakkotehtävät ovat vielä ihan alkutekijöissä, lähde liikkeelle esimerkiksi miellekartasta ja luota omaan visioon!

Hurjasti tsemppiä tehtävien tekoon!