Skip to content

Pystytkö suoriutumaan piparihaasteesta?

Moikka! Joulukuu on vihdoin täällä ja niin on myös Tehon piparihaastekkin! Halusin joulun kunniaksi haastaa teidät kaikki rakentelemaan piparkakuista jotakin persoonallista, oman koristeen. Haasteen voi ottaa vastaan joko pääsykoetyyppisenä tehtävänä sekä hyvänä rakennustekniikoiden harjoitteluna tai kivana joulupuuhana.

Tehon piparihaasteen tehtävänanto:

Suunnittele ja rakenna joulukoriste piparkakkutaikinasta. Koriste voi olla esimerkiksi asetelma tai ripustettava koriste. Sen on kuitenkin mahduttava 20cm x 20cm kokoiselle alustalle. Viimeistelyyn voit käyttää mieleisiäsi koristeita.

Kaikenlaisten työkalujen sekä koristeiden käyttö on sallittua, joten vain mielikuvitus on rajana. Ota valmiista piparikoristeestasi kuva, jaa se someen ja käytä #tehonpiparihaaste niin saamme nähdä, mitä kaikkea on syntynyt. Jouluaattona jaamme kuvia upeimmista koristeista omassa Instagramissamme @tehoopisto.

Laita joulumusaa soimaan, glögit tulille ja osallistu vaikka yhdessä kaverin kanssa. Jos satut luovalle tuulelle voit toteuttaa haasteen useamman kuin vain yhden kerran.

Teho-opiston kotitehtävien mukana tulee aina vinkkivideo, jonka pohjalta on helpompi lähteä toteuttamaan tehtävää. Joten tässä muutama vinkki koristeen rakentamiseen:

1. Suunnittele ensin paperille

Etenkin, jos koriste on monimutkainen, on aluksi helpompi piirtää se ja leikata paperista valmiit kaavat.

2. Mieti työvaiheiden järjestystä

Joskus voi olla helpompi ensin koristella piparit ja sitten vasta kiinnittää ne toisiinsa.

3. Sokeri on parasta liima

Jos koristetta kasatessa piparikuorrute ei pidä tarpeeksi hyvin, kannattaa käyttää sulatettua sokeria. Sen kanssa täytyy kuitenkin olla erityisen varovainen sillä se on tulikuumaa.

Jouluihmisenä rakastan pipareiden leipomista, muuta jouluaskartelua sekä joulufiilistelyä. Kaikki valot, tuoksut ja odottava tunnelma ovat joulukuussa parasta. Toivottavasti piparihaaste inspiroi yhtä paljon teitä kuin minua. Odotan innolla, että pääsen näkemään, minkälaisia piparikoristeita syntyy.

Rakentelun iloa!

-Iida

EDIT: Tällaisia pipareita syntyi minun ja Tehon opettajien toimesta: https://teho-opisto.fi/roikkuvia-piparitaloja-ja-raunioita-nain-onnistuin-haasteessa/

Minkälaisilla töillä menestyy pääsykokeissa?


Luovien alojen pääsykokeille on tavallista, että samantyyppiset pääsykoetehtävät toistuvat vuosittain pienellä twistillä. Kaikki Teho-Opiston kurssitehtävät onkin kehitetty aikaisempien vuosien ennakko-ja pääsykoetehtävien pohjalta. Tekemällä kaikki tehtävät, saat vankan rutiinin pääsykokeisiin ja opit ymmärtämään mitä eri alojen pääsykoetehtävissä haetaan.

Rutiinin ja tekemisen lisäksi saat kursseilla korvaamatonta henkilökohtaista ohjausta ja ammattilaisten kommentteja oman tekemisen kehittämiseksi. Maksimoi mahdollisuutesi onnistua pääsykokeissa ilmoittautumalla kurssillemme!