Skip to content

Piirustuskilpailu 2022 – Jälleennäkeminen

Miltä tuntuu viimein kohdata jokin pitkään kaivattu asia tai henkilö? Liittyykö kohtaamiseen iloa, toivoa tai ehkä haikeutta? Tapahtuuko kohtaaminen jossain tietyssä paikassa tai tilassa?

Jo vuodesta 2009 asti perinteeksi muodostunut Teho-Opiston piirustuskilpailu järjestetään jälleen. Kilpailu on jo monena vuonna auttanut nuoria saavuttamaan unelmiensa opiskelupaikan ja tänäkin vuonna palkitsemme kaksi tekijää ilmaisella luovien alojen valmennuskurssilla. Olisiko tällä kertaa sinun vuorosi? Kurkkaa kilpailutehtävä sekä osallistumisohjeet alta ja anna mielikuvituksesi lentää!

Pitkään jatkunut pandemiatilanne on aiheuttanut monia erilaisia muutoksia elämiimme. Erossa oleminen omista läheisistä, rakkaista harrastuksista ja totutusta normaalista elämästä on ollut raskasta, eikä epätoivon tunteilta ole ollut helppo välttyä. Nyt kun tunnelin päästä alkaa kuitenkin näkyä pieniä valonpilkahduksia, voi joitakin hetkiä ehkä jo muistella lämmöllä. 

kILPAILUTEHTÄVÄ: Jälleennäkeminen

Tee kuva hetkestä, jossa kohdataan uudestaan joku pitkään kaivattu henkilö tai asia. Pohdi työtä tehdessäsi mitä tunteita tilanteeseen liittyy ja millaisessa tilassa kohtaaminen tapahtuu.

Toteutus ja välineet: paperille tai muulle pinnalle käsin piirtämällä, maalaamalla tai digitaalista työvälinettä käyttäen (myös kaikki yhdistelmätekniikat ovat sallittuja)

Arviointiperusteet: luovuus, mielikuvitus, tunnelma, tilan kuvaaminen ja idea

Tehtävän tarkoituksena on muistella ja pohtia asioita, jotka ovat tuoneet toivoa tänä poikkeuksellisena aikana, sekä tutkia näihin hetkiin liittyviä tunteita. Onko esimerkiksi lähiopetuksen alkaminen ja koulukavereiden näkeminen ollut sinulle erityisen tärkeä hetki? Tai onko jonkun läheisen henkilön tai henkilöiden jälleennäkeminen jäänyt mieleesi? Ehkä hetki, jolloin pääsit takaisin tärkeän harrastuksesi pariin oli sinulle erityisen merkityksellinen?

Kuvaa valmis työ tai lähetä se meille postitse alla olevien ohjeiden mukaisesti!

PALKINNOT

Palkitsemme kaksi voittajaa ilmaisella valmennuskurssilla, joka valmentaa arkkitehtuurin, muotoilun tai taidealojen pääsykokeisiin:

  1. Pääpalkinto: Vapaavalintainen Teho-Opiston valmennuskurssi (arvo jopa 1690€)
  2. Kunniamaininta: Teho-Opiston Teho-, tai Intensiivi – valmennuskurssi (arvo jopa 850€)

Voittaja voi valita osallistumisvuoden vapaasti, joten kilpailu sopii hyvin myös lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille!

OSALLISTUMINEN

Lähetä kilpailutyösi meille viimeistään 28.2.2022! Osallistu lähettämällä kuva kilpailutyöstä sähköpostiin piirustuskilpailu@teho-opisto.fi tai lähetä alkuperäinen työ osoitteeseen Teho-Opisto, Fredrikinkatu 61 A 58, 00100 Helsinki.

Kilpailutyöt jäävät järjestäjälle. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista ja käyttää kilpailutöitä muun muassa koulutuksessaan ja markkinoinnissa – voit toki kieltää tämän selkeällä merkinnällä työsi yhteydessä. Osallistumalla hyväksyt myös nimesi julkaisun Tehon nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa voiton osuessa kohdallesi.

Kilpailu on avoin lukiolaisille, lukiosta valmistuneille ja muille luovien alojen opiskelusta haaveileville.

VOITTAJIEN VALINTA

Tuomariraatiin kuuluu tänä vuonna monipuolisesti eri näkökulmia edustavia taidealojen ammattilaisia ja vaikuttajia: palkittu neulesuunnittelija ja taiteen maisteri Juha Vehmaanperä, arkkitehti, opettaja, sekä arkkitehtikoulu Arkin perustaja Pihla Meskanen, sekä nouseva nuori taiteilija, taidevaikuttaja ja arkkitehtuurin opiskelija Andrea Puscasu.

Voittaja julkistetaan maaliskuun 2022 aikana Teho-Opiston nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

LISÄTIETOJA

Annamme mielellämme lisätietoja osoitteessa piirustuskilpailu@teho-opisto.fi. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

70% kurssilaisistamme on saanut opiskelupaikan


Tiesitkö, että Teho-Opiston valmennuskurssin käyneet täyttävät vuosittain yli puolet luovien alojen opiskelupaikoista ja kurssilaisistamme yli 70% ovat saaneet hakemansa luovien alojen opiskelupaikan?

Maksimoi sisäänpääsyn todennäköisyytesi ja liity mukaan treenaamaan Suomen laajimmalle arkkitehtuurin, muotoilun ja muiden luovien alojen valmennuskurssille!