Skip to content

Tehtävien priorisointi – mitä väliä?

Hejj!

Iloisia uutisia, Tein juuri hakemukseni opintopolkuun ja näin ollen palautin myös ennakkotehtävät. Olo on helpottunut! Lähden ensi viikon torstaina sivistyksen ulottumattomiin, joten minulla ei olisi muutenkaan ollut varaa venyttää palutusta viimeiseen palautuspäivään. Muillahan on tässä vielä hieman alle pari viikkoa tehtävien tekoon, joten tsemppiä loppurutistukseen! Laskeskelin tässä juuri, että Tehon kevätkausikin on jo puolessa välissä, hurjaa!

Mulla jäi tällä viikolla Tehon lähitunnit välistä, kuten jää valitettavasti myös ensi viikolla. Tämä ei onneksi hidasta opiskelua, sillä tunnit voi aina katsoa myös omaan tahtiin Tehoverkossa, joka helpottaa varsinkin tässä kevään tiimellyksessä todella paljon. Tehoverkossa on myös kaikki pikatehtävät ja niiden ohjeet, joten tunneilla tehtävät pikatehtävät voi tehdä kotona omaan tahtiin. Mulla on nyt kertynyt jonkin verran kotitehtäviä rästiin, mutta koitan olla armollinen itselleni. <3 Onneksi tehtäviä voi palautella verkossa ja tehdä milloin vain. Jos sattuu niin hyvin, että pääsee pääsykokeisiin, on esim. nämä rästiin jääneet kotitehtävät hyvää reeniä ennen kokeita!

Joskus aikaisemmin olisin saattanut ruoskia itseäni armottomasti siitä, etten ole ‘suorittanut kaikkia pakollisia’ tehtäviä ja taskeja, mitä eteeni saan. Olisin saattanut puskea väkisin kaikki kotitehtävät, ennakkotehtävät + muut arjen askareet oman terveyteni ja järkeni kustannuksella. Nykyisin olen oppinut hellittämään, mitä en olisi ihan heti uskonut jos joku olisit mulle niin vaikka muutama vuosi sitten sanonut. Siksipä sanonkin sinulle, joka mahdollisesti painit samankaltaisten asioiden äärellä ja saatat olla tyytymätön tekemiseesi: mieti, mikä on sinulle itsellesi kaikista tärkein asia ja tee se ensin. MIkä on pahin asia, mitä tapahtuu, jos et saakaan kaikkia ‘to-do’ tehtäviä tehtyä juuri samaan aikaan?

Asioiden priorisointi helpottaa huomattavasti arjen askareissa, sillä esimerkiksi epäjärjestyksessä olevan kaapin voi siivota sen jälkeen kun ennakkotehtävät on tehty. Tai mikä tahansa muu asia siellä mielen sopukoissa nyt kummitteleekaan. On tärkeää myös olla läsnä tehdessään sitä mihin on ryhtynyt; jos kokoajan mielessä pyörii muut tekemättömät asiat, on miltei mahdotonta päästä tekemisessä flowtilaan ja antaa itselleen lupa heittäytyä tehtävän tekoon täysillä. Jos siis päättää tehdä ennakkotehtävää vaikka 2 tuntia, silloin sitä tehtävää tehdään kaksi tuntia ilman syyllisyyttä ja tunnontuskia.

Tällaisia mietteitä tällä kertaa. Isosti jaksamista vielä viimeisiin päiviin ennen palautuksia! Toivottavasti sulla on kaikki hyvin ja luovuus kukkii <3

xoxo: K

Treenaamaan yhdessä?


Pääsykokeisiin valmistautuminen on raskas prosessi ja välillä voi tuntua, ettei itse tiedä mitä töissään voisi enää parantaa. Töitään kannattaakin rohkeasti näyttää muille, sillä subjektiivisen arvioinnin saaminen on ensisijaisen tärkeää kehittymisen kannalla. Teho-Opiston valmennuskursseilla saat jatkuvasti ammattilaisten palautetta töistäsi, jonka avulla kehityt harppauksin. Aloita matkasi kohti unelmien opiskelupaikkaa Teho-Opiston tukemana!