Aihe: Ajankohtaista, Netan blogi, Tarinoita Teholta

Kevään kuumimman puheenaiheen pariin. Elikkäs taide-alojen ennakkotehtävät! Kuten jo tiedättekin niin haen opiskelemaan arkkitehtuuria. Kuitenkin tämän kevään aikana mielenkiintoni sisustusarkkitehtuuriin on kasvanut. Pähkäilin jonkin aikaan, että onko liian iso taakka ottaa useammat ennakkotehtävät työnalle. Kysäsin asiasta myös Tehon opettajilta ja he kehottivatkin hakemaan useampaan paikkaa jos mielenkiintoa löytyy. Tällä tavalla saan myös avattua itselleni lisää uusia ovia, ja saan myös hyvää treeniä niin ennakkotehtävistä kuin pääsykokeista. Pidän kuitenkin arkkitehtuurin- kouluun hakemisen ykkös prioriteettina ja aion panostaakkin niihin ennakkotehtäviin hitusen enemmän. Alla on pohdintoja arkkitehtuurin, Metropolian sekä Lahden sisustusarkkitehtuurin ennakkotehtävistä!

Arkkitehtuurin- ja maisema-arkkitehtuurin ennakkotehtävät

Kumpi tuli ensin muna vai kana? No tälläkertaa munakenno! Viime päivät onkin mennyt munakennoja keräillen ja grillitikkuja hamstraten.

Kuten arvattavissa oli ennakkotehtävissä säilyy sama tuttu tyyli. Rakentelua ja kuvaamista rankenteesta sisältä sekä ulkoapäin. Tällä kertaa tehtävänanto oli paljon rajatumpi kuin esimerkiksi viime vuoden tehtävissä. Rajatumpi tehtävän anto tuo vähän lisää haastetta. Mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä, mutta parhaani aion yrittää ja antaa reilusti aikaa tehtäville!

Olen tehnyt jo luonnoksia niin rakentelutehtävästä kuin piirustustehtävistä. Olen myös harjoitellut hieman eri tekniikoita piirustus/maalaustehtäviin. Tarkoitus olisikin pian jo rueta rakentelemaan sillä sain vihdoin tilaamani Scotchin liimat!! (Se on ollutkin nyt vaikeasti saatavilla.)

Tästä pääsette vielä kurkkaamaan Tehon opettajien analyysin arkkitehtuurin ennakkotehtävistä!

Metropolian sisustusarkkitehtuuri

Nyt jos joskus saa Draamailla ihan kunnolla! Nimittäin tehtävän aiheena onkin Draama. En ole aiemmin hakenutkaan sistusarkkitehtuurin puolelle! Tälläkertaa ennakkotehtävät koostuu vain yhdestä tehtävästä, joten sen merkitys on suuri. Tehtävänä on toteuttaa kokonaisuus, jossa ovat kumisaappaat, takki, tuoli ja sateenvarjo. Tämä tehtävä antaakin vapaat kädet mielikuvitukselle. Jännää nähdä mitä kaikkea tästä tehtävästä saa aikaan!

Tästä löydätte Tehon opettajien analyysin ennakkotehtävistä.

Lahden sisustusarkkitehtuuri

Ennakkotehtävät koostuvat kolmesta tehätävästä ; 1. Mielitila, 2. Veistoskaluste, 3. Motivaatiokirje.

Myös näissä ennakkotehtävissä pääsee rakentelemaan ja piirtämään/maalaamaan. Näihin ennakoihin en ole kerennyt sen enempää perehtyä kuin lukemaan läpi. Mutta päällepäin kuulostavat haastavilta mutta myös siltä, että tämän haasteen voin ottaa vastaan! En ota näistä niin suurta ”stressiä” vaan ns. treeni mielessä! Vaikkakin paikka sisustusarkkitehtuurin opinnoissa kelpaisi!

Tästä linkistä pääsette tutustumaan tarkemmin ennakkotehtäviin.


Onneks mulla on maailman parhain kaveri tekemässä ennakoita.

~Netta

 


Kaipaatko tukea luovien alojen pääsykokeisiin valmistautumiseen? Teho-Opistolla on Suomen laajin valikoima valmennuskursseja hakemisen tueksi. Valmennuskursseillamme hiot pääsykokeissa vaadittavat taidot ja tekniikat huippuunsa, kehität oman joukosta erottuvan uniikin tyylisi sekä saat rutiinia pääsykoetehtävien tekemiseen. Jokaisella kurssilla saat myös kultaakin kalliimpaa palautetta harjoitustöistäsi alan ammattilaisilta. Liity mukaan Tehon toisiaan kannustavaan huippuporukkaan!

Teho-kurssi alkaa la 4.4. ja viimeisiä vapaita paikkoja viedään – varaa paikkasi ja varmista onnistuminen pääsykokeissa!

Recommended Posts

Kommentoi

Kirjoita hakusi ja paina Enter